Reklama

Reklama

Liga spravedlnosti

  • USA Justice League (více)
Trailer 1
USA, 2017, 120 min

Režie:

Zack Snyder

Předloha:

Gardner Fox (komiks)

Kamera:

Fabian Wagner

Hudba:

Danny Elfman

Hrají:

Ben Affleck, Gal Gadot, Henry Cavill, Ezra Miller, Jason Momoa, Ray Fisher, Amy Adams, Jeremy Irons, J.K. Simmons, Diane Lane, Connie Nielsen, Ciarán Hinds (více)
(další profese)

Po Supermanově smrti hledají Batman a Wonder Woman do týmu rekruty s nadlidskými schopnostmi, aby zachránili lidstvo před hrozbou přicházející z jiného světa - Steppenwolfem. Dají dohromady tým superhrdinů známý jako Liga spravedlivých... Znovu nabytá víra v lidstvo a Supermanův nezištný čin přiměje Bruce Waynea obrátit se o pomoc na nového spojence v podobě Diany Prince, aby se společně postavili ještě většímu nepříteli. Batman a Wonder Woman chvatně hledají do týmu rekruty s nadlidskými schopnostmi, se kterými by dokázali čelit této čerstvě probuzené hrozbě. Jenže i když dají dohromady dosud nevídanou ligu hrdinů ve složení Batman, Wonder Woman, Aquaman, Cyborg a Flash, je nejspíš na záchranu planety před útokem katastrofálních rozměrů už příliš pozdě. (HBO Europe)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (1 049)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ja si nemuzu pomoct, me to bavilo. Tim nechci tvrdit, ze se jedna o nejaky veledilo, proste solidne natocenej, tuctovej komiksovej film. Jako vicemene v pripade vsech DCEU filmu tu je ocekavane stejnej problem - zaporak a souboje. Steppenwolf je sice o neco lepsi, nez minuly zaporaci, ale furt je to proste jen takova kriva huba se sekerou, kterej ve vysledku nic moc nepredvede a ma naprosto tuctovy motivace. No a akce je proste opet jak sjeta pres kopirak, mame tu vic hrdinu, takze tu jsou drobne obmeny, ale oraznovy finale je uz precejen krapet moc. No a jinak je to proste jak seznamovacka MCU s fast forwardem, protoze samozrejme tady bylo na predstaveni hrdinu a jejich seznameni daleko min casu, takze se na uvod rychle odbydou kecy a pak uz je to vicemene jen akce. Prekvapuje me, ze film, u kteryho by to asi bylo nejvic obhajitelny, je paradoxne s porovnani s ostatnima DC nejkratsi, otazka je, jestli to je spatne, spis asi ne, ty dve hodiny tak nejak staci. No jinak triky ocekavane v pohode, zasah dvou reziseru neni vicemene znat a herci az na par vyjimek sympataci, dokonce i sem tam utrousi nejakou tu hlasku, v tomhle ohledu je asi nejzabavnejsi Miller. Nicmene vsichni maj svy momenty, obzvlast scena, kdy si Aquaman strci do prdele laso a zacne ze sebe sypat moudra me fakt pobavila a muzu se s ni stotoznit, protoze ona vlastne ta Liga jsou vicemene trapaci: Batman nic vlastne neumi a mezi ostatnima pusobi tak trochu trapacky, Superman - mrtvej a dal bez komentare, Wonder Women je jedina pouzitelna, navic oproti minule ma tak dvojnasobne zarizly spodky, Flash - jeho vlastnimi slovy pribehnu a do nekoho strcim - jinak receno, pro normalni boj nepouzitelnej, Aquaman - ja nevim, tohle je proste takovej homous, ze vlastne ani nevim, co krome plavani umi, no a Cyborg, jako tady je asi potencial, jenze je to proste takovej Robocop bez pistoli. Takze je vlastne s podivem, ze se vsichni dozijou konce filmu, kde je videt snaha o pripravu pudy pro druhej dil, kterej uz nejspis asi nebude, ja osobne bych se mu ale nebranil. Celkove ale proste dve hodiny v pohode zabavi, takze neni duvod nedat 4*. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Není to tak špatné jak všichni strašili, ale není to ani... no... úplně to pravé. Dva režiséři, přetáčky, digitální mazání Cavilova porno-kníru z M:i:6 a studiová politika. Mrzí mě že se DC vydalo po slibném vážnějším tónu z Muže z oceli a začátku BVS ke generické akci, jednoduchým zápletkám a hloupým zvratům. Je tedy dobré moc u toho nepřemýšlet. Přesto film příjemně odsýpá, i když nedává moc smysl a většina věcí co za něco stojí je tu jen z povinnosti. Jen scéna zmrtvýchvstání diváka skutečně zasáhne a je vidět, že tenhle nápad by sám o sobě unesl celý film kdyby se pořád tolik nespěchalo. Z nových postav mile překvapil Cyborg a Aquaman má rozhodně potenciál i když se v druhé polovině začne zbytečně pitvořit. Dopisování vtipných hlášek působí hodně na sílu, zaporák je jednorozměrný a nezajímavý. Na jednu stranu jsem rád že to mělo jen dvě hodiny a příjemně to uteklo, na druhou bych ocenil větší propracovanost a vysvětlení motivací členů ligy. Restartujte prosím, tentokrát bez účasti hlavounů studia. Zatím se všechno podřizovalo reklamě... Jste výjimečný muž. Sebevědomý, spravedlivý a rovný. Máte rád luxus a umíte ho ocenit. Dopřejte si jako jeden z mála hodinky POLICE z limitované edice. ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Zbytečnost ve dvou slovech? Justice League. Je to upřímně fakt hodně velkej blockbusterovej průs... Průšvih, kde je základní kostra příběhů tak pitomá, že by béčkově vypadala i v animáku, co by běžel v sobotu dopoledne na stanici pro děti - parta hrdinů se dá dohromady a daj po tlamě padouchovi. Heureka!! Volejte sláva!! Jaká to invence! Jaký to úžas a originalita!! A už jsem zmínil, že je ten padouch bez jakéhokoliv charismatu a působí jako cgi omalovánka? Ne? A to, že tady tak na půl funguje jen jedna postava (Diana), jedna je nevyužitá (Batman),další pojatá s trapným patosem (Superman), ta která má být vtipná neudělá nic vtipného, přestože se o to pokouší v každém dialogu (Flash) a další dvě jsou tak neviditelné a beze smyslu, že by tam vůbec nemuseli bejt a tvůrci to ani neuměli natočit tak, aby se mezi sebou porvali alespoň trochu zábavně. A mě už nebaví o tak slabém filmu cokoliv psát, nazdar & howgh. ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Šílený zoufalství. Jednotlivý scény to skládá nahrubo za sebe, bez jakýhokoliv vnitřního náboje, obsahu nebo gradace, aby to opakovalo stejný chyby jako BvS, takže se opět (pokolikáté už v tomto univerzu?) skládá dohromady tým, aby v něm krátce a nuceně vzniklo napětí (ten Superman, proboha) a na konci se mohli všichni porvat v digibordelu. Nejhorší je, že z toho přímo kape ta bezradnost a nekomfortnost všech zúčastněných, kteří neví, co si s tou rozklížeností počít. Působí to skoro, jako že si někdo ve střižně jen tupě odškrtával screentime každý postavy, a jen co zazvonily stopky, přeskočil k další, i když to třeba nedávalo smysl. Co tam dělal J. K. Simmons nebo Amber Heard nevím doteď, proč si hrdinové nechali ukrást Mother Box na parkovišti také ne. Proboha. Proboha! 30% ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Copak DC studio neumí udělat pořádný superhrdinský film? V porovnání kupříkladu s Avengery nebo Batmanem podle Christophera Nolana je tohle naprostý odpad u kterého skoro lituju, že jsem našel ty 2 hoďky na koukání. Režie se vůbec neobtěžuje cokoli vysvětlit a museli zřejmě vystřihnout zásadní scény, protože tak 50% stopáže absolutně nedává smysl. Herci se pak občas teleportují z místa na místo a jednají nanejvýš pofiderně. Mimochodem, myslím, že Ben Affleck nemá na svoji roli a vypadá tlustě. ()

Galerie (142)

Zajímavosti (57)

  • Podle komiksové předlohy jsou původními členy týmu Ligy spravedlnosti Green Lantern a Martian Manhunter, kteří se však v tomto filmu neobjeví. Naopak Cyborg (Ray Fisher) do původního týmu nepatřil. (bluejay)
  • Keď sa herečky Gal Gadot pýtal reportér, prečo Wonder Woman nemá prsia z komiksu, odpovedala: "Wonder Woman je Amazonka a historicky presná amazonská žena má v skutočnosti len jeden prsník. Takže, ak by som naozaj chcela byť verná predlohe, bolo by to problematické." (ScooobyDooo)

Související novinky

Nicholas Hoult je příští Lex Luthor

Nicholas Hoult je příští Lex Luthor

21.11.2023

Když to nejde přes Batmana, musel Nicholas Hoult (Šílený Max: Zběsilá cesta, Menu) vzít zavděk Lexem Luthorem. Britský herec byl totiž jedním z favoritů na Reevesova netopýřího superhrdinu, jehož… (více)

Nové detaily z Affleckova sólového Batmana

Nové detaily z Affleckova sólového Batmana

06.08.2023

Novinky ze světa filmové branže jsou poslední dobou trochu pomalejší, což je zapříčiněno především stávkou hned dvou odborů. Nastalá situace ale dává prostor jiným příběhům, a ten následující se točí… (více)

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

04.11.2022

Studio Warner Bros. Discovery čerstvě oznamovalo čísla za třetí kvartál a podle očekávání to není žádná hitparáda. I proto se musel před investory poměrně rychle ujmout slova nový šéf společnosti… (více)

Reklama

Reklama