Reklama

Reklama

Fanouškovský počin s názvem The Joker Blogs se odehrává po událostech ve filmu Temný rytíř (2008). Joker (Scott McClure) byl umístěn do Arkhamské psychiatrické léčebny, kde se poprvé setkává s doktorkou Harleen Quinzelovou (Kira Westberg). Naštěstí pro nás doktorka (a znalci komiksu jistě uhodli, že nejde o nikoho jiného než budoucí Harley Quinn, kterou její obsese Jokerem v budoucnosti přivede na stranu zla) vše zaznamenává videokamerou.
Seriál je koncipován jako série Jokerových terapeutických sezení v léčebně – zkouší na něj kde co, můžeme se těšit například na arte nebo hypnoterapii. Jde o záznam rozhovorů s Jokerem, v nichž nechybí ani občasné rýpnutí do Batmana nebo Harveyho Denta. Ačkoliv jde zpočátku v podstatě výhradně o záznam samotného Jokera (a klobouk dolů před hereckým výkonem), postupně se seznamujeme s jednotlivými členy léčebny. Joker si užívá manipulaci a hrátky se svým okolím a tak věřte, že některé z nich potká nehezký (a poněkud předčasný) konec. Jednotlivé díly na sebe navazují a Joker si pro nás připravil dokonce i několik speciálů, např. velikonoční nebo valentýnský. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (40)

Nolanofil

všechny recenze uživatele

Na to že sa jedná o amatérsky počin,je to veľmi vydarené. Prekvapivo predstaviteľ Jokera / Heatha skoro vôbec nevadí a je pomerne zábavný a presvedčivý. (na Oscara to samozrejme nieje). Prvá časť je asi najslabšia a druhá najlepšia ostatné sa držia priemeru. Pár dobrých odkazov na film a jeho záporných hrdinov, príjemné spestrenie večera. ()

LokiZombie 

všechny recenze uživatele

Fiktivní blog je fajn cena útěchy, vzhledem k tomu, že Heathova Jokera už nikdy neuvidíme... a není to vůbec zlý! Jako fanoušek oceňuji propojení filmového a komiksového univerza (spekulace o Jokerově příčetnosti, Quinzel, Strange, starej Arkham...) + některý dialogy jako by vypadly z pera samotného Nolana (finále 10. epizody- můj favorit). Kdyby se při masovém útěku vězňů a psychopatů v TDKR mihl tenhle joker alá http://desmond.imageshack.us/Himg607/scaled.php?server=607&filename=jokertdkrposter1.jpg&res=landing vůbec by mi to nevadilo... ()

Reklama

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

na tvorbu fandů skoro geniální, ale samozřejmě má to svý mouchy a někdy dost otravné a velké masařky.. Herec hrající Jokera se od počátku snaží, hlas je skoro dokonalý (jelikož přímo odkazuje celé dílko na Temného rytíře, a Joker má dokonce, mimochodem velmi povedený, makeup Ledgera, porovnávám ho s ním), no jeho celkové grimasy, pohyby atd. už tak dobře neodpovídají.. No, postupem času a dílů je vidět, že se do toho dostává stále víc a víc, a i když jeho Joker není ani tak anarchista jako spíše úplný šílenec, hrající si z psychikou normálních lidí, je to stále velmi nadprůměrný výkon. Děj je taky velmi svěží a každý druhý díl končí parádním Jokerovským rozuzlením, což pro ty normální lidi určitě není příjemné, no pro diváka a fandu Batmana ano.. Logiku ovšem nemůžete hledat, plno věcí, týkajících se děje, nedává smysl, a není ani nijak extra vysvětleno, což je asi chytré, jinak by to museli rychle ukončit. No, na druhou stranu, hlavní je ta snaha o co nejlepší poctu komiksu a je super vidět různé postavy a odkazy, které zatím byly jenom v Arkham hrách (tam samozřejmě na zcela jiném levelu, ale film žel ještě nebyl a tak se cení i tohle). A pak je tu taky problém amatérismu, co se herectví týče. Joker, jak jsem už napsal, je hodně dobrý, no většina ostatních postav je zahrána opravdu bídně, emoce a strach jim nejde věřit a o nějakém prožívání rolí taky nejde mluvit. To ve vypjatých okamžicích hodně kazí dojem, ale nakonec, zase nešlo čekat nic jiného. A jako fan seriál je to, jak jsem napsal, opravdu parádní a dostatečně věrné... Mlask ()

sgt.paper 

všechny recenze uživatele

První co si musíme uvědomit je to že to udělali fanoušci. A teď hodnocení McClure to zahrál úžasně, vystihuje temnou atmosféru Jokera, kterou přinesl Temný rytíř, první část ve které vystupuje jenom on je na 5* i kdyby to udělali profesionálové. Ale bohužel přišla druhá část a s ní víc herců... absolutní nedomyšlení toho že režie zapomněla to že je to natáčeno na kameru. Takže v některých situacích nedává smysl přítomnost kameramana. Herecké výkony ostatních jsou špatné až trapné, z nich jediný vyčnívá řiditel, na kterého se dá trochu koukat. Ovšem Joker je perfektně zahraný a je to zábavné i strašidelné. Takže (až na druhou část) velký úspěch. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Trocha šikovného make-upu,věrohodný kostým a Jokera může hrát každý blbeček.Neřikám že se McClure nesnaží a občas mu to i jde,ale chybí mu ta vyšinutá tónina Ledgerova hlasu,pomyslně nemlaská a nešklebí se.Když už se tedy snažím o něco takového,snažím se o to se vším všudy.Jako fanouškovský počin slušné,ale míra zábavnosti mě nedovolila přehoupnout se víc jak přes tři díly,ale časem to snad dokoukám.Ono kdybych to hodnotil jako samostatný amatérský počin,bez většího srovnávání s originálním...no ani ne tak filmem,který je zbytečným a nejpřeceňovanějším filmech všech dob,ale s nesmrtelným výkonem Ledgera,asi bych to docenil víc. 40% ()

Galerie (5)

Zajímavosti (15)

  • Kendra Cashmore nahradila v poslední epizodě mini-série Further Evidence a ve druhé sérii tohoto seriálu postavu Harleen Quinzelovou. Původní představitelka Kira Westberg se totiž po první sérii odstěhovala. (ManOfPhoenix)
  • Scéna v kostele se natáčela v katedrále svaté Marie v Los Angeles. (TwoFace)

Reklama

Reklama