Reklama

Reklama

Neutečeš

  • USA It Follows (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Devatenáctiletá Jay se po příjemné chvilce na zadní sedačce auta se sympatickým mladíkem ocitne svázaná v opuštěné továrně. A mladík ji zpovzdálí opatrně pozoruje. Čeká na okamžik, kdy se objeví démoni. Na okamžik, kdy to pro něj celé skončí a pro ni naopak začne. Nekonečná noční můra. Tyto až příliš reálné přízraky jsou součástí prokletí, které si jeho oběti předávají sexem jako štafetový kolík. A pro Jay původně slibný večer nakonec skončí tím nejhorším možným způsobem. Její milenec ji uprostřed ulice vyhodí svázanou a polonahou z auta a navíc od něj převzala kletbu spojenou s pronásledováním a útoky přízraků, které s ní od této chvíle budou na každém kroku. Její život se smrskne na nekonečný a všudypřítomný strach, před kterým nemá kam uniknout. Jay se svých zjevení může zbavit jedině tak, že je předá někomu dalšímu. Podaří se jí uniknout? (CinemArt)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (636)

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Prvních deset minut se dozvíte princip, podle kterého si hlavní záporák své oběti vybírá, dalších devadesát minut přemýšlíte, proč se hlavní hrdinka prostě neodstěhuje do Evropy. To, že je centrální premisa originální, totiž ještě neznamená, že je to vhodný námět pro celovečerní film. Občas je totiž fajn, když se postavy chovají logicky nebo když celý film není je o opakování jedné a té samé scény (pomalu přicházející postava) v rozdílných exteriérech a interiérech. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Další z řady filmů, který jsem delší dobu odkládal. Zdejší ohlasy byly sice veskrze pozitivní, ale musím se přiznat, že mě film obsahově vůbec nelákal. Nakonec jsem mu dal šanci a nedopadlo to zas až tak blbě jak jsem původně čekal. Pozitivně musím hodnotit hudbu v celým filmu a místy hodně napínavou atmosféru. Naopak co mi nesedlo vůbec je scéna u bazénu, která byla hodně přestřelená. A jestli jsem chválil napínavou atmosféru - tak ta se ke konci pozvolna vytrácí, Výsledek je takovej neslanej, nemastnej. Špatný to není, ale určitě se z toho dalo vyždímat daleko víc. ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Překvapivě skvělá věc, která mě strašně bavila. A to především díky naprosto geniálnímu soundtracku - muzika u tohoto filmu od Disasterpeace je virtuózní libovka, která celý film pozvedá na jiný level. Kvalitní obsazení, kamera a scénář se postarají o zbytek. Film nejde cestou klasických lekaček, postupného vyvražďování nebo hektolitrů krve - mnohem spíše buduje po celou dobu vynikající atmosféru, notně podpořenou skvěle zvolenými lokacemi pochmurného Detroitu (och, poté, co se z tohoto bývalého centra automobilového průmyslu stalo město duchů, má zřejmě ještě na dlouho o zájem filmařů postaráno, viz třeba Jarmuschův poslední film PŘEŽIJÍ JEN MILENCI, natáčený tamtéž). Pokud mám něco na dobrých hororech rád, pak je to jejich schopnost dosazovat důvěrně známé věci do jiného kontextu, a vytvářet tím v člověku pocit strachu - nikdy bych třeba nevěřil, že se můžu bát toho, když proti mně pomalu jde v ústrety nahatá ženská. A voilà, vážně to funguje :-) (A což teprve nahatý chlap na střeše! Ještě teď mi běhá mráz po zádech, brr). Závěrečná sekvence u bazénu sice trochu stáhne dojem dolů, ale při finálním vyústění je vše zapomenuto - tenhle film se prostě povedl. (Nejen) fandům hororů vřele doporučuji. UPDATE: 16. 01. 2017 - Na druhé zhlédnutí mě to sice už tak nebavilo, ale i tak jsem si to celkem užil. A hlavou se mi honily různé otázky - mrzí mě, že ve filmu není například řečeno, kde se "prokletí" vzalo (kdo byl tím zcela prvním) a zda se ho lze zbavit pouze "dobrovolným" sexem, nebo i znásilněním. Každopádně soundtrack je prostě velká libovka a už kvůli němu bych tenhle film vzal kdykoli na milost. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch slabších kino návštěv letošního roku. K IT Follows jsem si dopředu nic nezjišťoval, dokonce ani trailer jsem nezhlédl, takže jsem neměl žádná očekávání, avšak o příliš děsivý hororový zážitek se nejedná, o orgasmus už vůbec ne. Plusem je poměrně originální námět a slušivý soundtrack, který místy solidně duní, ale mínusů zde najdu mnohem více. Největším mínusem je závěr, který absolutně nic nevysvětlí, neřekne, akorát naštve, dále vizuál, film doslova působí jako český film( Neobsahuje žádné efekty ani masky) vystupují zde pouze normální lidé, dokonce i ti záporní, pouze bez oblečení, navíc krajina, nábytek vše působí ryze Česky, z čehož jsem si odvodil, že film nebyl vůbec náročný na natáčení, kdejaký zručnější český režisér by mohl natočit bez problému podobnou záležitost, pravděpodobně jen soundtrack by nebyl tak působivý, taktéž je film poměrně zdlouhavý, místy působí spíše jako Drama, dobrých atmosférických scén je všehovšudy asi 3 a aby toho nebylo málo, je zde i absence jump scares. ( Potěšila pouze scéna v bazéně). Pokus o určení nového směru, ale pro mne spíše neúspěšný. 55% ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Nejzajímavější na Neutečeš je ústřední monstrum, které vlastně není až tak děsivé. Znepokojivé ale na něm je, že je to "padouch", před kterým nelze utéct - můžete utíkat, ale ono vás to pořád pronásleduje. Což je něco, z čeho můžete mít husí kůži. Film také nabízí zajímavý pohled na sex. Za prvé - prokletí/monstrum se předává souloží stejně jako sexuálně přenosné nemoci. Za druhé - sex tu není ukázaný jako něco pozitivního, ale jako přestředek k dosažení něčeho (zbavení se monstra). Za třetí - ani jedna ze sexuální scén není sexy, vlastně jsou spíš depresivní. Neutečeš vás zkrátka na prostor se zamyslet. Chce varovat před nezávazným sexem? Jedná se o komentář o tom, že pro všechny z nás si pomalu, ale jistě jde smrt? To je na vás. Já osobně mám problém v tom, že postavy tu nejsou moc sympatické ani zajímavé. A o monstru se vlastně nic nedozvíme, což pro mě oslabuje základní vyznění filmu. 60 % ()

Galerie (49)

Zajímavosti (8)

  • Rich Vreeland, ktorý zložil soundtrack k filmu, si zahral hlásateľa na škole, kde Jay pátra po Hughovi. (Marceloo)
  • Jméno Jay (Maika Monroe), které nosí hlavní hrdinka, je zkrácenina z Jamie. Je to odkaz na kultovní hororovou herečku Jamie Lee Curtis, která hrála v sérii Halloween. Ve filmu má Jay mladší sestru Kelly. V reálném životě má Jamie Lee Curtis také mladší sestru jménem Kelly. (MrPierc)

Související novinky

Čeká nás várka hororových pokračování

Čeká nás várka hororových pokračování

02.11.2023

Jak nám letos ukázalo třeba australské Mluv se mnou, americké Smrtelné zlo: Probuzení nebo v současnosti v kinech i na streamu čerstvě úřadující snímek Pět nocí u Freddyho, hororovým filmům s nízkým… (více)

Kdo vyhrál první filmové ceny za rok 2015?

Kdo vyhrál první filmové ceny za rok 2015?

02.12.2015

Oscarová sezóna pomalu začíná a jako tradičně se o první důležitá ocenění postarali pánové z National Board of Review. Tohle recenzentské sdružení potvrdilo, že nový Šílený Max nezasáhne jen do… (více)

Reklama

Reklama