Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ďaleká budúcnosť. Pri prenose zmrznutých ľadových objektov zo spustošenej Zeme sa z jedného z ľadovcov vynorí Jason Voorhees a posádka lode má po chlebe. Desiaty diel hororovej série Piatok trinásteho. (POMO)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (338)

topi 

všechny recenze uživatele

Desáté pokračovaní a hned scifárna, ve které Jason na vesmírné lodi v roce 2455 opravdu nemilosrdně likviduje vše živé. Dokonce i David Cronenberg to pěkně schytá, hehe. Potěší humorné vsuvky, béčkové vizuální efekty, a pár gore sekanic. Výborná je i hudba Harry Manfrediniho, jeden jeho hudební motiv mě silně připomíná film Indiana Jones a dobyvatelé ztracené archy. Škoda, že ke konci filmu dochází snímku dech a šťáva, ale určitě se jedná o skvělé pokračování, které se vymanilo předchozím upadajícím dílům. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Vůbec nechápu zdejší nízké hodnocení tohohle geniálního opusu. Mám takový neblahý dojem, že většina lidí tu nepochopila, že se jedná o nadsázku. A někteří třeba i pochopili, jen jim tenhle druh humoru zkrátka nesedí. Budiž. Mně ovšem sedí jako prdel na hrnec. Nenapadá mě vůbec nic, co bych filmu vytknul. Bezbřehá rozkoš z jeho sledování od první do poslední scény. Miluju béčka, miluju sci-fi, miluju horrory, miluju i parodie na horrory, pokud jsou povedené. Navíc jsem velký ctitel béčkového sci-fi seriálu Andromeda i jeho dvou hlavních ženských hrdinek, tudíž mě nadmíru potěšily obě 'Andromeda girls', které se svých rolí zhostily s očividnou rozkoší. Vypadá to, jako by si holky ve volném čase odskočily z natáčení Andromedy zahrát si jen tak pro zábavu v nějaké roztomilé pitomince (ještě roztomilejší, než je Andromeda). Nejoblíbenější scény: Tělo na šroubu, dialog o teleportaci, souboj Kay-Em a Jasona a ovšem vrcholný okamžik - vytuněný ÜberJason & virtuální kempařky, které rády předmanželský sex. Sladké. Jo a k něčemu se teď přiznám - tenhle trestuhodně nedoceněný, podceněný a očerněný film byl tím hlavním důvodem, proč jsem se přihlásil na ČSFD; a to proto, abych mu mohl okamžitě napařit plný počet hvězd a sepsat k němu nějaký oslavný komentář. ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Ultimátní sračka. Zralý na odpad, jenže párkrát jsem se přece jenom trochu pobavil. Hlavně u scény kdy Jason mlátí bělošku ve spacáku japonkou ve spacáku a následně jde japonku ve spacáku obouchávat o strom :-))))))))) Další plus je, že hlavní hrdinka je moc hezká. No a poslední věc byla ta robobojovnice, to bylo tak špatné až to bylo dobré. Jinak fakt SRAČKA s efektama, který mohou konkurovat Červenýmu trpaslíkovi. ()

DaliX 

všechny recenze uživatele

Tak oproti tomuto je aj nový remake Piatok 13-teho geniálnou vyvraždovačkou. Čo to má znamenať? Keď už nie je nijaký námet o Jasonovi tak ho jednoducho vyšleme do vesmíru, veď ono to vlastne nejako dopadne. A dopadlo, Jason na konci umrel. Alebo nie? Keďže je to tak premárnený film nemá zmysel sa nad tým ani zamýšľať, Jason patrí na zem a nie do raketoplánu a takýto osud by mu určite neprial ani sám Freddy Krueger. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(55%) JASON X je v podstatě oživení po 8 letech této slavné hororové legendy, postavy Jasona Vorheese. Takže se to asi dá brát jako součást série (v pořadí 10.díl). Obával jsem se, že to bude pěkná sračka a slátanina. Ale naštěstí to nedopadlo tak zle. Je to taková sci-fi blbina, která neurazí, nenudí a svým způsobem i zabaví. Líbilo se mi i zpracování a nápady v daleké budoucnosti. Sice by to chtělo větší rozpočet, ale i tak to v rámci možností ušlo. První cca 2/3 jsou docela dobré. Jason tu nekompromisně vraždí, sem tam se objeví nějaká ta odlehčená scéna. Jen poslední cca 3/3 mě už totálně nebavila. Jakmile nastoupila androidka do akce, tak už šlo vše mimo. I ten Jasonův takzvaný upgrade. I se to ke konci zhoršilo efekty a scény ve vesmíru, ale co, dodíval jsem to bez újmy na zdraví. Nakonec dávám optimální 3* a snesitelný průměr. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (20)

  • První snímek hororové série, který používá ve scénách zabíjení digitální efekty pro gore záběry. (gogos)

Související novinky

Carpenter je Psychopath

Carpenter je Psychopath

18.05.2005

Legendárny John Carpenter (na obr.) sa po štvorročnej odmlke vracia na scénu. Jeho najnovším filmom bude thriller PSYCHOPATH o bývalom agentovi CIA, ktorý je povolaný späť do akcie, aby zastavil… (více)

Reklama

Reklama