Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ďaleká budúcnosť. Pri prenose zmrznutých ľadových objektov zo spustošenej Zeme sa z jedného z ľadovcov vynorí Jason Voorhees a posádka lode má po chlebe. Desiaty diel hororovej série Piatok trinásteho. (POMO)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (338)

obitus 

všechny recenze uživatele

Patřím mezi menšinu, která si desátý Pátek užívá od začátku až do konce. Začátek s Cronenbergem je fajn, vesmírná většina pak osciluje mezi lehoulinkou trapností, zábavností a originalitou. Uber Jason je možná trochu moc, ale virtuální projekce Tábora u Křišťálového jezera, plná citací, potěší na maximum. Podle mého experiment, který se vydařil. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Desáté pokračovaní a hned scifárna, ve které Jason na vesmírné lodi v roce 2455 opravdu nemilosrdně likviduje vše živé. Dokonce i David Cronenberg to pěkně schytá, hehe. Potěší humorné vsuvky, béčkové vizuální efekty, a pár gore sekanic. Výborná je i hudba Harry Manfrediniho, jeden jeho hudební motiv mě silně připomíná film Indiana Jones a dobyvatelé ztracené archy. Škoda, že ke konci filmu dochází snímku dech a šťáva, ale určitě se jedná o skvělé pokračování, které se vymanilo předchozím upadajícím dílům. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Poměrně příjatelné béčko, které má spád a sympatické postavy s motivací větší než skončit pod Jasonovou mačetou. Hned v úvodu to v malinké roli schytá sám David Cronenberg, poté se přestěhujem do vesmíru, kde začnou teprve ty správné jatka. Nanotechnologicky vylepšený Jason vypadá hodně cool. Pro mě trošku překvapení na závěr a 45%. PS: Počet mrtvých tentokráte 25. PS2: Abych sesumíroval úroveň jednotlivých dílů: 3, 2, 1, 4, 6, 10, 5, 8, 7, 9. PS3: Porovnání celé série s sérií Halloween. Tady u mě vyhrává jasně Halloween. Když nepočítám nové remaky. Tak Halloween obsahuje 3 díly, které jsou určitě lepší než nejlepší díl Pátku. Těžko soudit proč zrovna je Friday the 13th v Americe tolik kultovní, když prakticky ani jeden díl není nějakou vyloženě peckou. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

No nemůžu si pomoct, ale já se docela bavil. Sám Jason ve vesmíru je úlet na entou a i když tenhle šílenej nápad nebyl využit naplno, našlo se tu pár věcí, který dokázaly zabavit, pár litrů krve taky vyteklo a nakonec jsem se i zasmál, když Jason začal otloukávanou se spacáky. No a navrch tu bylo celkem sympatické osazenstvo s několika hezkejma holkama a Peterem Mensahem. Podle mě neprávem podhodnocenej trash. 55% ()

Terva 

všechny recenze uživatele

LOKALITA: Crystal Lake. Výzkumné zařízení. OBJEKT: Jason Woorhees. STATUT: Odsouzen ke kryogennímu procesu........ Prvních deset minut to vypadalo na krvavé béčko, ale pak se to zvrtlo ve frašku. Pilot kosmického modulu vypadá jako Freddy Krueger. CITÁT - S námi jste v bezpečí......... Jason se na kosmické lodi zorientoval celkem rychle, není to žádný tupoun. Začal okamžitě dělat to, co má nejraději. Zabíjet. Asi nejlepší scéna je okolo 43 minuty. A to je tak vše. DIALOG: Už jsem našla Kondora........V jakém je stavu?........V provrtaném......... V záhlaví je napsáno Akční/Horor/Sci-fi/Thriller, ale nějak mi tam chybí Parodie/Komedie. Je tu také přebrána spousta situací a aspektů z různých filmů. Asi největší část si tvůrci vybrali ze série Vetřelec. A to se mu vůbec nelíbí. CITÁT - Lidi, je to v pořádku, chce jen zpět svou mačetu......... Hodnotit to jako komedii, dal bych za tři, ale je tu napsáno horor, horor, který za nic nestál. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (20)

  • Pracovní názvy filmu byly: Friday the 13th Part 10, Jason 2000, Jason X: Friday the 13th Part 10. (Stocki)
  • Natáčení probíhalo od 6. března do 30. dubna 2000 v kanadském Ontariu. (Stocki)

Související novinky

Carpenter je Psychopath

Carpenter je Psychopath

18.05.2005

Legendárny John Carpenter (na obr.) sa po štvorročnej odmlke vracia na scénu. Jeho najnovším filmom bude thriller PSYCHOPATH o bývalom agentovi CIA, ktorý je povolaný späť do akcie, aby zastavil… (více)

Reklama

Reklama