Reklama

Reklama

Shazam! Hněv bohů

  • USA Shazam! Fury of the Gods (více)
Trailer 5

Billy Batson a jeho nevlastní sourozenci se stále učí skloubit životy teenagerů s kariérou superhrdinů. Když na Zemi ale dorazí trojice prastarých pomstychtivých bohyň, Billy a jeho rodina jsou vrženi do boje nejen o superschopnosti, ale i životy jich samých i celého světa. (Vertical Entertainment)

Videa (3)

Trailer 5

Recenze (296)

Algernons 

všechny recenze uživatele

SHAZAM! pokračuje ve šlépějích prvního filmu a servíruje tak, příjemný nadnesený návrat k superhrdinským kořenům. Rodinná pohoda nemusí každému sednout, ale já jim to žeru a užívám si to, co dnes prostě u supráků chybí. Hodně zde pomáhá i extrémně charismatický obsazení. Bál jsem se, že nebudou vědět jak s Billym a ostatními naložit, ale krásně navázali na témata z prvního filmu a dokážou tak i dojmout. Jak tu jiní zmiňují problémy s digitálními triky, tak osobně s tím problém nemám zvláště u projektů, který se neberou tak vážně jako právě SHAZAM! Druhá půlka sice pokulhává v tempu a je tu pár problémů, jako nedostatek dětských herců, zvláště Ashera Angela nebo deus ex machina cameo na konci. Komu se líbila jednička, tak tohle je trochu slabší odvar. Komu se nelíbila, tak nemá cenu dvojku ani zkoušet. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Ale áno, bavilo ma to. Dokonca mi to prišlo o fúz lepšie ako jednotka. Výhoda dvojky je v tom, že už nemusí začínať a všetko predstavovať a tak sa môžeme pustiť hneď do akcie. Dvojka je väčšia a aj o pár dolárov drahšia a tak sme sa dočkali viac skopičin, ktoré diváka zabavia. David F. Sandberg je šikovný režisér a aj keď veľa scén je až príliš prepálených, neprišlo mi to trápne, ale skôr Shazamovsky vtipné. Bavil ma aj príbeh, trio zaporačiek, čarodej Djimon Housnsou, akcia, cameo jedného člena s Justice League alebo finále filmu. Nenáročná zábavka, vtipná oddychovka. Minimálne pre mňa a ja mám rád DC comics. P.S.: nezabudnite na scény za titulkami, sú dve. 75% - 4* ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Očekávání se bohužel naplnila. Není to taková jízda jak 1ka. Pořád je to ale slušná zábava a o něco lepší než Black Adam. Škoda, že DC filmy poslední dobou tak klopýtají. Snad to vytrhne nová Flash nebo Aquaman. A pokud ne, tak je tu pořád Gunnův restart DC světa. Všechny staré postavy se vrací na scénu, jen o pár let starší. Objevují se nové záporačky jako antické bohyně v podání Helen Mirren a Lucy Liu. Ty se snaží získat svou starou moc a ve zničení našeho světa jim zřejmě nic nebrání. Naši hrdinové se jim ale samozřejmě odvážně postaví. Je škoda, že už tady nefunguje tak dobře humor, jako v minulém dílu. Pořád je to ale v pohodě film s dobrou akcí pro celou rodinu. Uvidíme dál. Potěšilo mě cameo Gal Gadot. :) "Ochutnejte duhu, vy sráči!" :D ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Novodobé komiksárny už se v dnešní době nehodnotí stylem, jestli někam posouvají komiksový žánr nebo přinášejí jinou revoluci ale pouze tak, zda jsou nebo nejsou horší než předchozí komiksové filmy. A pokud bych Shazama stavěl vedle Black Adama a Flasha, je to pořád stejná bída, kde je jediným kladem to, že se o něm řekne, je snesitelný. Shazam trochu navrch díky humoru, který je sice infantilní ale je to příjemná změna oproti jiným, vážně míněným komiksovým opusům. Jinak je to hnusné, dlouhé, nudné, plné nesympatických postav a až zbytečně dětinské. ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Asi jsem retard, ale mě to bavilo. Skoro všechno bylo perfektní. A to nepíšu jenom kvůli skvělé jedničce. Protože to, co bylo tady špatně je právě následek toho, jak fungují druhé díly. A fakt mě mrzí, že se to blbě sešlo a já to nemohla vidět v kině. Takže napraveno. A jaký to teda je? Tomuhle filmu chybí právě ta dětská lehkost, kterou měla jednička. A celkově ten humor, který způsobuje jedinečnost pointy postavy Shazama. Jenže tady prostě dospělý neustále mluví jako děti, protože jsou ve svých dětských tělech minimum doby. A taky ten špatný úděl dvojek, kde všechno musí být větší, lepší a epičtější. A je sice fajn, že jsou ve filmu dvě nejlepšejší věci na světě - drak a jednorožci - , jenže je tam strašně moc dalších věcí, který jsou...no, už prostě moc. Jinak by ten film byl vlastně fajn a nechápu, proč ho všichni tak nesnáší. Chápu, proč je tak těžké film milovat, tady věci nefungují na 100%, ale zase to není takový průser. Ale kdo chce hledat problémy tam, kde nejsou, tak si film užije. Ale z jiného důvodu, než my ostatní. Za mě to bylo dobře natočený, hudba byla fajn. Jenom prostě ta věc mrzí. Dějově to je fajn, ty dvě hodiny to utáhne bez problému a nenudila jsem se. Jako třeba u posledního Ant-Mana, kde jsem měla stejný problém (teda, plus ty další věci, co tam byly špatně): Vyměn jména ve scénáři, za pět minut přepiš pár drobností a prodáš to úplně každýmu jinýmu generickýmu superhrdinovi. Prostě: nebylo to špatný, jenom tomu chybělo to srdíčko, který má jednička. Na tu se kouknu vždycky znovu ráda  :) ()

Galerie (50)

Zajímavosti (22)

  • Darla (Faithe Herman) ve filmu „adoptuje“ kotě a dá mu jméno Tawny. V komiksech měl Shazam (Zachary Levi) za kamaráda mluvícího tygra jménem Tawky Tawny. (NiWi)

Související novinky

Postr4datelní vévodí nominacím na Zlaté maliny

Postr4datelní vévodí nominacím na Zlaté maliny

22.01.2024

V pondělí 22. ledna 2024, den před vyhlašováním nominací na Ceny Akademie, byly oznámeny nominace na nechvalně známé anticeny Golden Raspberry Awards, které každoročně vyzdvihují spíše ty nelichotivé… (více)

Komiksový Blue Beetle má tragický start

Komiksový Blue Beetle má tragický start

20.08.2023

Warneři se sice můžou do konce rukou plácat po zádech za to, jak moc se jim vyplatila sázka na Barbie v režii Grety Gerwig s Margot Robbie v hlavní roli, jenže bokem růžového megahitu se studiu v… (více)

Rychle a zběsile v kinech uspělo

Rychle a zběsile v kinech uspělo

21.05.2023

Ještě pár let nazpátek by podobný titulek byl brán jako naprostá samozřejmost. Jenže po covidových letech a klesajících kvalitách posledních snímků v sérii Rychle a zběsile se přece jen mnozí… (více)

Zabil Rock dvě franšízy najednou?

Zabil Rock dvě franšízy najednou?

22.03.2023

Pakliže jste to ještě nezaznamenali, pokračování DC komiksárny Shazam! tentokrát s podtitulem Hněv bohů je po prvním týdnu v kinech adeptem na propadák roku. Blockbuster režiséra Davida F. Sandberga … (více)

Reklama

Reklama