Reklama

Reklama

Sestra II

  • USA The Nun II (více)
Trailer 7

Obsahy(1)

1956 - Francie. Je zavražděn kněz. Šíří se zlo. Pokračování celosvětového hitu sleduje sestru Irenu, která se opět střetává s démonickou jeptiškou Valakem. (Vertical Entertainment)

Videa (2)

Trailer 7

Recenze (245)

Martrix 

všechny recenze uživatele

Starý transvestita Valak opět útočí. Dozvíme se kde získával zkušenosti, než narazil na Warenovi. Často frflám, že jen atmoška, lekačky a dobré masky mi ani zdaleka nestačí a že i u hororu potřebuju příběh. Tak tady jsem ho dostal, jenže to taky není ono. To rádobypátrání dvou nunek a odhalování legendy, bylo vcelku nudné a na úkor dynamiky. To ovšem tvůrci divákovi převynahradili v dost divoké až akční poslední třetině. Což bylo pro změnu na úkor atmosféry. Výsledkem jsou dobré pasáže s fajn nápady, naroubované na unylé vyprávění staré jeptišky, při loupání brambor. Celkový dojem je rozpačitý, ale ne vysloveně negativní. Snaha přijít s něčím neotřelým, se v tak vyrabovaném subžánru počítá. A co si budeme povídat, těch špatných pokusů už bylo moc. Po titulcích je kraťoučká scéna, která mi potvrdila, že jsem v jednom okamžiku filmu, opravdu zahlédl krásné oči matky Taissy Farmigy. PS: snaha, nebo povinnost naroubovat černochy do všech filmů a seriálů, je zvlášť tady zralá na zasloužilý posměch. A to včetně poznámek o rasismu. Postava missisipanky....křoví jak vyšité...z kategorie černého pátého mušketýra, který by těm ostatním jen leštil kordy a u toho jim vyprávěl o dřině na plantáži. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Nic tak zmateně překombinovaného jsem vážně dlouho neviděl. Po průměrném prvním snímku z roku 2018 jsem od pokračování neočekával žádné zázraky, avšak to co jsem nakonec dostal se ukázalo jako natahovaná nuda, v níž ústřední "děsivá" jeptiška vypadá jako naprosto líný tragéd. Nastalou smutnou situaci už bohužel nezachrání ani výtečná zvuková paleta, která nejvíce vynikne v sálu s ozvučením Dolby Atmos. Pomyslným posledním hřebíčkem do této podprůměrné rakve je pak nechutně digitální finále, u něhož mě místo srdečné hrůzy jímal srdečný smích. Ve finále tedy dostaneme zoufale vykořeněné pokračování, jehož největším plusem zůstává jedna bravurně vystavěná scéna se stánkem s časopisy a překvapivě atmosférické závěrečné titulky. Škoda. (Viděno v kině CineStar IGY České Budějovice) ()

Reklama

Lucasion 

všechny recenze uživatele

"I saw Nun..." Po pěti letech se vrací největší zlo z Conjuring univerza. Nebudu lhát, první Nun se mi fakt líbila a celou filmovou značku si cením více, než třeba Marvel universum. Jakkoli to zní někomu šíleně. Ale i přes jeho některé přešlapy se do série velmi rád vracím. Tedy se moc těším na další Conjuring od Patricka a stále čekám na Crocked Mana. Zpátky ale k Nun II aneb jak Valak ke svým žlutým očím přišel. Začátek je opět velmi děsivý a konečně tu máme body count (Který moc dlouho nevydrží, ale to je jedno...). Zpátky je ta hezká hodná jeptiška s tváří Taissy Farmiga, která je povolána, aby znovu vyšetřila případ zla. To se nachází tentokrát je Francii a je pouze na ní, aby zjistila původ zla a proč hledá to, co hledá. Dost možná je tohle pro mě zklamání roku. Ačkoliv to z mého hodnocení moc nevyplívá, tak jsem očekával na své stupnici o 20% více. Valak je prostě ultra děsivé monstrum a tady je safra nevyužit. Lekačky jsou bohužel velmi laciné a hlavně jich moc není. A pověstné geniální scény jsou... No asi jedna. Kdy se hraje se stínem. Problém asi je, že víte jak film skončí a jelikož jednička končila naprosto dokonale, je opravdu zbytečné to znovu otvírat a patlat se v tom. Vzniká pak zbytečný guláš, který získává grády až v poslední půl hodince. A to ani ne díky Valakovi. Tohle je prostě škoda. Navíc mi chybí ten originální hudební podkres, co předchozí filmy měly. Safra práce. Tohle se moc nepovedlo. Ten klášter v Rumunsku měl prostě mnohem větší grády. (60 %) ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Žádná sláva! Tak při pohledu na jméno režiséra, kdy La Llorona nestála za nic a třetí část V zajetí démonů byla neurážejícím průměrem, by asi musel přijít zázrak. Nepřišel. Jednička byla velmi dobrým gotickým hororem a Corin Hardy v ní potvrdil to, co už předvedl v Hvozdu - že strašidelný žánr mu jde. Chavesovi moc ne. Film je minimálně strašidelný a vše staví na, a píšu to již v posledních letech pokolikáté, trapných a, pro fanouška hororu především, vesměs předvídatelných lekačkách. Díváte se a říkáte si, tak, teď spadnou hrnce na zem a...buch, vždyť jsem to říkal. Na jedné straně se mi líbilo, že konečně se pracuje s tichem, na druhé je nedotaženo. Stačí přeci jen otevřít dveře a nemusí u toho zaznít výstřel z děla. Své udělala i změna prostředí - internátní škola holt není klášter s hřbitovem a navíc pak mi není jasné, proč je démon v podobě jeptišky, páč to zde postrádá smysl. Jasně, chtěli využít tak trochu již kultovní postavy zubaté sestry. Proč ji ale pořádně ukázali až na konci, když ji divák zná z prvního filmu, nechápu. Nejzajímavější scéna - stěna s časopisy. V rámci univerza s démony pořád lepší průměr, oproti jedničce však kvalitativní sešup dolů. Ty 3* jsou s odřenýma ušima. Kontrolní otázka - kdo si při finální scéně vzpomněl na hotel Overlook? ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Podobne ako prvý film je "The Nun II" pre mňa neskonalá nuda bez nejakého hlbšieho strašidelného momentu. Teda až na jeden, ktorý zahŕňa veľké množstvo rozličných časopisov. Okrem toho to má ešte v závere nejakú dávku kreativity, ale v rámci niečoho výrazne silnejšieho to poprvde nefunguje. Strašiace momenty sú veľmi predvídateľné, atmosféru to síce má, ale nevie s ňou pracovať, a okrem toho film občas pôsobí, že nebol ideálne zostrihaný, alebo si tvorcovia nedali pri určitých momentoch pozor. Poviem to tak, že v jednom momente sa určitá postava objaví na úplne inom mieste, než by mala a nikdy to nie je vysvetlené. Fanúšikovia moderných hororov, ktoré sa zameriavajú na strašidelných duchov a klasické metódy, ktoré sme videli tisíckrát to bude asi postačujúce. Ja som tak nejako dúfal, že to bude kvalitnejší zážitok ako naposledy, ale v princípe je to veľmi podobné. Určite nie najhorší film čo som videl, ale stále poriadna dávka nudy, k akej sa nikdy nevrátim. Hodnotenie: C- ()

Galerie (25)

Zajímavosti (13)

  • Desátý film Conjuring vesmíru. (KGBelik)
  • Film bol v Libanone zakázaný kvôli "hanobeniu kresťanstva". (Arsenal83)

Související novinky

Horor Pět nocí u Freddyho boří rekordy

Horor Pět nocí u Freddyho boří rekordy

29.10.2023

Producent Jason Blum (Neviditelný, Uteč) si může mnout ruce, má totiž čerstvě na kontě další ohromný hororový hit, který navzdory slabším reakcím zaznamenal pro Blumhouse vůbec nejlepší otvírák v… (více)

Oppenheimer už má velmi blízko k miliardě

Oppenheimer už má velmi blízko k miliardě

17.09.2023

Skvělý Oppenheimer režiséra Christophera Nolana (Počátek, Temný rytíř) už má opravdu blizoučko k tomu pokořit bájnou metu jedné miliardy dolarů. Chybí mu k tomu v současnosti už méně než 90 milionů,… (více)

Reklama

Reklama