Reklama

Reklama

Marvel's Luke Cage

(seriál)
Trailer 2
USA, (2016–2018), 24 h 27 min (Minutáž: 46–69 min)

Hrají:

Mike Colter, Simone Missick, Theo Rossi, Alfre Woodard, Rosario Dawson, Mahershala Ali, Mustafa Shakir, Ron Cephas Jones, Frank Whaley, Rob Morgan (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(26)

Nezlomný bývalý trestanec v mikině s kapucí chce očistit své jméno a zachránit svou čtvrť. On bojovat nechtěl, ale lidé potřebují hrdinu. (Netflix)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (125)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Něco super, něco méně a samo sobě je to v podstatě moderní blaxploitation, který využívá některých prvků ze sedmdesátek (teda pokud se v té době tyhle černošký emancipační filmy točili, vlastně fakt nevim ((o= ), někde to funguje skvěle - hudba je výborná celkově a v momentech, kdy se Luke rozhodne někoho prohodit stěnou, nahodí přesně takové tóny, které dělají co nejvíc cool doprovod tomu, když někomu láme dvoumetrovej černoch kosti. A to negativní je vlastně totéž, rasová otázka se někdy řeší zbytečně moc a v některých momentech je vyloženě otravná, třeba v samotném finále je několik takových momentů vyloženě rušivých, ale co, holt je to odkaz postavy, která přesně k tomuhle vznikla (a vtípky na odkaz Lukovo komiksové podoby jsou boží). A zbytek je vlastně hodně fajn, akce je zábavná, padouchů je tu sice jako máku a někteří zbyteční, ovšem nijak to neubírá na standardní (tedy vysoké) kvalitě Netflix-Marvel produkce. Teda kdyby nebylo zbytečného natahování, díky kterému jsou tu vlastně dvě série v jedné (prvních šest dílů by se dalo srazit do poloviny), za což jde ta čtvrtá hvězdička dolu. ()

venalce 

všechny recenze uživatele

Začít hodnocení větou, že Luke Cage není až taková pecka jako Daredevil nebo Jessica Jones, není fér, protože se tu pořád bavíme o prvotřídní atmosferické komiksárně. Jessica Jones byla seriálem o ženách, tohle je seriál o černoších a jazzu. Právě tohle ladění dává sérii další rozměr navíc, už se nemůžu dočkat, čemu se bude věnovat Iron Fist. More Defenders, please! ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Season 2 jako černý Kmotr. Z původně odstrkované komiksárny se stalo výživné gangsterské drama, s fantastickým záporákem (Bushmaster!), který sice protivníkům řeže hlavy, ale na konci mu regulérně fandíte, ať tu svini Mariah (skvěle zahranou Alfre Woodardovou) zkrouhne. Ke konci se hranice mezi dobrem a zlem stírá, přesně jako v životě, kde je vše relativní. Mike Colter je charismaťák až na půdu, líbí se mi jeho klidné herectví, ze kterého vyzařuje síla, znovu musím vyzdvihnout Bushmastera alias Mustafa Skahikra a jeho prima jamaštinu, který mi fakt přirostl k srdci. A k tomu všudypřítomný jazzík, blues a sem tam slušný hip-hop a taková zvláštní posmutnělá atmosféra, která je u komiskárny neobvyklá. Ke konci se dokonce v jednom záběru cituje Coppolův Kmotr, tvůrci si přesně uvědomovali, co jejich dílko připomíná. Fakt je mi moc líto, že už to nebude pokračovat. ()

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I kdyz mi to vyslo na tri hvezdy, mel jsem v druhe puli problem cely serial vubec dokoukat. Proc se proboha tvurci zbavovali tak skveleho zaporaka? A proc ho nahradili nekym tak debilnim, klisovitym a nudnym? Kam se podela filmovost akcnich scen jake ma Daredevil? Kam se podela hutna atmoska Jessicy? Zde jsme dostali cernosskou pohadku s ucouranymi dialogy, nudnym vizualem a otravnymi postavami. Ze zacatku se najde nekolik dobrych epizod, ale postupne se to rozmelni v sed, sed a nudu. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S01: Rozporuplný. Začátek v holičství byl super s vrcholem ve vězeňský epizodě, pak jsem ale bojoval s nudou a chtěl to mít co nejdřív za sebou. Mělo to pak prostě na víc než plochou zdlouhavou honičku policie a idiotskýho Diamondbacka. Každopádně cením okénko do Harlemu a jeho kultury, samozřejmě hodně spojený se super muzikou, pár super herců a sympaťáka v hlavní roli. Jinak ultimátní reklama na Carhartt :D 75% (a na druhou sezónu už se nevidím) ()

Galerie (126)

Zajímavosti (26)

  • Hlavními záporáky série jsou Cornell ''Cottonmouth'' Stokes (Mahershala Ali), který se poprvé objevil v roce 1974 v komiksovém sešitu "Power Man #19" a Willis ''Diamondback'' Stryker (Erik LaRay Harvey), kterého jsme mohli poprvé vidět v roce 1972 v komiksovém sešitu "Luke Cage, Hero for Hire #1". (Bube1)

Související novinky

Netflixovské seriály od Marvelu dorazí na Disney+

Netflixovské seriály od Marvelu dorazí na Disney+

24.02.2022

Před pár týdny přišla zpráva, že Netflix stahuje své marvelovské seriály jako Daredevil nebo Punisher ze svých serveru. To samozřejmě rozjelo spekulace o tom, kde asi seriály, jež se teprve nedávno… (více)

Punisher oficiálně zrušen

Punisher oficiálně zrušen

19.02.2019

A je to oficiální. Měsíc po premiéře druhé řady Punishera s Jonem Bernthalem v hlavní roli se streamovací gigant Netflix rozhodl definitivně zavřít dveře za marvelovskými seriály a oficiálně tak… (více)

Netflix zrušil Daredevila

Netflix zrušil Daredevila

30.11.2018

Netflix a Disney jsou momentálně uprostřed drahého rozvodu a další obětí jejich nenaplněné lásky se teď oficiálně stal jednoznačně nejúspěšnější z marvelovských seriálů, komiksový Daredevil. Po třech… (více)

Netflix ruší Iron Fista

Netflix ruší Iron Fista

13.10.2018

Iron Fist je prvním hrdinou od Marvelu, kterého se Netflix rozhodnul samostatně zrušit po dvou řadách. Zpráva přichází trochu jako šok, jelikož druhá řada byla vnímána jako podstatné zlepšení oproti… (více)

Reklama

Reklama