Reklama

Reklama

Insidious: Poslední klíč

  • USA Insidious: The Last Key (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Čtvrtá část kultovní série Insidious odhalí záhadnou minulost vyhledávané parapsycholožky Elise. Ta v mládí žila v malém městě v Novém Mexiku, její domov však byl zároveň domovem temných sil, a tak netrvalo dlouho a její život se obrátil naruby. Nyní ji nejnovější klient přivádí zpět do domu hrůzy a Elise se musí vyrovnat s vlastní děsivou minulostí. (Falcon)

(více)

Videa (11)

Trailer 4

Recenze (294)

juta 

všechny recenze uživatele

Prozatím nejslabší Insidious, který mě ani moc nedokázal pohltit svoji atmosférou a i lekaček tu je podstatně méně a hlavně je tu i slabší dějová linka, která toho bohužel neměla moc co nabídnout. Ale pořád jde o ucházející horůrek a jsem rád, že se rodinka rozrostla o další kousek, i když mohl být lepší. ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Překvapivě poučení z předchozího dílu nastalo. Mnohem soustředěnější režie doplňuje poměrně originální scénář, který se snaží vyhýbat hororovým klišé a typický lekačky trochu okořenit. Samotnej démon potom mohl dostat klidně trochu víc prostoru, nicméně co se týče designu je rozhodně nejpovedenější od prvního dílu. Celkově nejčistší čtyři hororový hvězdičky, ale díky skvělýmu příběhovýmu propojení, nesmyslnýmu, avšak ne u hororů atypickýmu zdejšímu hateu a v porovnání s povedeným Annabelle 2 (které jsem dal taky čtyři), přičemž toto bylo ještě trochu lepší, nadhodnotím slabšími pěti. Jen lehce zamrzela absence některých zajímavých scén z traileru. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Je patrné, že producenti v Hollywoodu chtějí ze značky Insidious vymáčknout pokud možno všechno. Aktuálně je v oblibě duchařský horor, tak proč vlastně ne. Sympatické je i to, že herci jsou stále stejní a tak to alespoň nevypadá, že si tvůrci vypůjčili jen název. V rámci hodnocení už to ale bude o stupínek horší, protože se jedná o pořád to samé. Máme tu zajímavý příběh, který se vrací na prvopočátek všeho hlavní postavy, je tu celá řada lekaček, které nezklamou a atmosféra je taky poctivá. Humorná stránka v podobě dvou poskoků hlavní postavy tu je spíš slabší stránkou celého filmu, ale pokud jedete na vlně obliby těchto filmů, jako celek Vás tento díl v podstatě nezklame. ()

Pítrs85 odpad!

všechny recenze uživatele

Pamatujete na ty časy, kdy byl Insidious opravdu děsivý? To se psaly roky 2010 a 2013 a James Wan oživil docela skomírající duchařský žánr. Podle mě jen díky němu vznikl třeba neméně děsivý Sinister. Jenže jak už to tak bývá, točí se díky/kvůli tomu i spousta odpadu, ať už filmy na originální franšízu nenavazující nebo spin-offy, či rovnou přímé pokračování. A tyhle filmy pak celej subžánr posílají do prdele. A to je případ i tady Insidious. Druhý díl (který měl pod palcem pořád James number Wan), dovysvětlující události dílu prvního, svoje opodstatnění (a důvod, aby vznikl) ještě měl, navíc, a to je hlavní, pořád dokázal vystrašit. Jenže pak přišla trojka a člověk chtěl toho debila Whannella zabít. Po čtyřce už to vím jistě- Leigh Wannell will be dead! Plíís, už žádný další Insidious netočte! Nikdy! Plííííííís!!! ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Štvrtý Insidious sa môže bez problémov porovnať s prvým dielom série. Nechýba v ňom dávka dobre načasovaného desu, zdatná kamera, ktorá miestami preberá prvky z Paranormal Activity a Bisharova hudba ťahajúca divákov na škále desu sem a tam ako handrové bábiky. Zápletka má nečakané originálne prvky, ktorým navyše napomohla prekvapivá kruhová kompozícia, do ktorej Posledný kľúč sériu stavia. Aj napriek drobným nedostatkom, kedy sa aj majster tesár utne, je Insidious slušným partom pre hororový žáner a môžeme len dúfať, že pomyselné pootvorené vrátka na piate pokračovanie nádejnú sériu nepochovajú. Tak ako sa to stalo sérií hororov Saw u pokračovania nazvaného Jigsaw. Snáď ju zdatný tím naopak pozdvihne ešte o priečku vyššie. Pokiaľ si režisérsky post udrží Adam Robitel, mohlo by to vyjsť. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (6)

  • V otevírací víkend se očekával výdělek 20-22 milionů USD. Film nakonec utržil 29,3 milionů a je v tomto ohledu na druhém místě v celé sérii, hned za Insidious 2 (2013). (PaTeXx)
  • Většina filmu se odehrává ve městě Five Keys (Pět klíčů) v Novém Mexiku. Démon ve filmu má místo prstů pět klíčů. (MeanWhile)
  • Ve scéně, kdy  Elise (Lin Shaye) hledá dveře do nemocnice, otevře jedny dveře, kde zahlédneme Daltona (Ty Simpkins), chlapce z prvního dílu, který se také objeví i na konci. (Delock)

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama