Reklama

Reklama

VOD (1)

Obyvatelé Haddonfieldu to zatím netuší, ale smrt přichází do jejich ospalého městečka. Před patnácti roky vyvraždil Michael Meyers polovinu svojí rodiny, bylo mu tehdy jen 11 let. Od té doby byl pod zámkem v psychiatrické léčebně. Nyní v podvečer Halloweenu, svátku zesnulých, přichází zpět, aby našel svou malou sestru. Dr. Loomis (Malcolm McDowell) jako jediný opravdu ví, čeho je maniak schopen a vydává se varovat městečko. Úspěšné znovuzrození jednoho z nejslavnějších hororů nově odhaluje pozadí patologicky narušené mysli a oslovuje jak nové diváky tak i fanoušky původní série. Režisér Rob Zombie obrací čas a pátrá po původu čistého zla jménem Michael Meyers. (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (37)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 15 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Severoamerické tržby byly 58,3 milionu amerických dolarů, celosvětové 80,5 mil. (NIRO)
  • Nebýt režiséra Roba Zombieho, studio by bylo natočilo snímek s podtitulem "The Missing Years". Měl se věnovat rokům, které Michael Myers (Tyler Mane) strávil v blázinci. (pornogrind)
  • Vždy po milování hraje píseň „(Don't Fear) The Reaper“ kapely Blue Öyster Cult. (cmenda)
  • Snímek obsahuje dosud nejvíce sprostých slov z celé série. (JasonIX)
  • Zhruba ve čtvrtině filmu, když Michael Myers (Tyler Mane) čeká na koledníky, sleduje jeho táta film Věc (1951). John Carpenter režíroval pozdější novou verzi, také nazvanou Věc (1982). Původní Věc se objevila i v jeho v prvním Halloweenu (1978). (Campbell)
  • Po nepříliš kladných ohlasech z testovacího promítání byly nově natočeny scény úniku Michaela (Tyler Mane) z ústavu a rovněž byl pozměněn konec filmu. (HellFire)
  • Původní premiéra byla plánována na halloweenský víkend, ale distributor se bál konkurence filmu Saw 4 (2007), takže se nakonec uskutečnila o dva měsíce dříve. (HellFire)
  • Dům Michaela Myerse (Tyler Mane) se nachází na 1110 Glendon Way v Jižní Pasadeně. Tommyho (Skyler Gisondo) dům je na 1960 La France Avenue. Laurie Strode (Scout Taylor-Compton) bydlí na 1003 Highland Street. Scéna v lese, kdy se Michael Myers pomstí chlapci, který jej šikanoval, byla natočena v Griffithově parku v Los Angeles. Filmování probíhalo od jara roku 2007. (jurasino)
  • V jedné z vystřižených scén můžeme vidět alternativní útěk Michaela Myerse (Tyler Mane) z psychiatrické léčebny: dva nadržení dozorci znásilní pacientku, čímž Michaela donutí k jejich likvidaci a později k úniku. Scéna vyšla např. v Německu. (Dines)
  • V několika scénách v psychiatrické léčebně zazní Suita č. 3 Air (BWV 1068) skladatele Johanna Sebastiana Bacha. Stejnou melodii jsme mohli slyšet například ve filmu Sedm (1995). (fannah)
  • Film byl v preprodukci od roku 2003, ale po tragické smrti výkonného producenta Moustaphy Akkada (zemřel v r. 2005 při teroristickém útoku v Sýrii) nastala v sérii Halloween dlouhá pauza a nikdo nevěděl, bude-li ještě pokračovat. (fannah)
  • Herečka Jenny Gregg Stewart (Lindsey Wallace) bola skutočne vydesená, keď sa prvýkrát ukázal Tyler Mane ako Michael Myers. (Peter.N.5688)

Související novinky

Americký vlkodlak opět vyje na měsíc

Americký vlkodlak opět vyje na měsíc

30.06.2009

Samozřejmě v remaku. Hollywoodská studia už vyzobala snad všechny slavné hororové série, teď půjdou i po těch méně slavných. Americký vlkodlak v Londýně je sice žánrovou klasikou, ale zůstal spíš v… (více)

Probuďte mrtvé!

Probuďte mrtvé!

04.06.2008

Včera nám tu dělal bu-bu-bu Tim Burton (ve smyslu vyhrožování dalším filmem ve stejném stylu), dnes probudíme pár dalších strašidel. Především je tady adaptace komiksu Stevea Nilese, autora předlohy… (více)

Jděte s těmi remaky do háje!

Jděte s těmi remaky do háje!

08.04.2007

...chce se člověku zařvat, když na něj webové filmové zpravodajství prakticky denně chrlí zvěsti o dalších a dalších předělávkách klasických kusů. Člověk by čekal, že ten otravný trend bude slábnout,… (více)

I nemrtví točí filmy

I nemrtví točí filmy

10.01.2007

Rob Zombie, frontman metalové kapely White Zombie, má za sebou již mnoho úspěchů jako zpěvák a skladatel a tak se před pár lety střemhlav vrhl na kariéru režiséra a scénáristy v jedné osobě. Po dvou… (více)

Reklama

Reklama