Reklama

Reklama

Resident Evil: Zatracení

  • Japonsko Biohazard: Damnation (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Zvláštní americký agent Leon S. Kennedy proniká do malé východoevropské země, aby tu ověřil zvěsti, že místní vláda využívá ve válce bio-organické zbraně. Jen chvíli po překročení hranice ale dostává rozkaz k návratu zpět. Leon s odhodláním odhalit pravdu ignoruje nařízení a vstupuje do válečné zóny, aby ukončil řetězec tragédií způsobených bio-organickými zbraněmi. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (168)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Hlučná akce a krvavé fontány mutantské krve v kombinaci s revolučním úsilím postsovětských republik, fungují jako samostatné složky, ale v kontextu jednoho filmu se to docela bije díky absenci silnějších jednotících prvků, v tomto případě hlavního hrdiny, který je málo cool a navíc trpí otravnou samomluvou; fandové hry se v tomhle světě budou evidentně chytat více. 3 a ½. ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Monstra a prvky resident evil zasazené do bouřlivého postsovětského satelitu. Mix, který k sobě sedí asi jako mléko a třešně. A co koukám nejsem jediný. Ale i přes to tu máme celkem schopný animovaný (CGI) film. Kvalita animace je překvapivá, textury a detaily jsou úžasné (zejména closeupy obličejů, např prezidentky (která vypadá jako Helen Hunt v nejlepších letech)). Hodně mě překvapil přístup ke zbraním - věrně zpracované (detaily, fungování) a hlavně - postavy s nimi operovaly tak, jak by to dělaly ve skutečnosti (s rozdíly trénovaný Leon a netrénovaný nadšenec). V tomhle bylo hodně detailů, kterých si zasvěcený, a tudíž zaujatý člověk všimne. Až mě udivilo, jak je v tomhle detailu (výzbroj, výstroj a chování/užívání) precizní v takové míře, kterou občas ani nezahlídnou leckteré hrané hollywoodské "vymazlené kousky". Samozřejmě tím nemám na mysli klasické filmové kraviny jako hrdinu co prokličkuje před smrští kulek bez škrábance a tak. Na tohle trpí i tento kousek. Obecně to byla ale příjemná "videoherní" zábava - tak se dá shrnout požitek - jako sledování dlouhého akčního intra nebo hraní nějaké videohry. (A kdo má problém v kontextu Resident evil (první videohra) versus tento film - neznám nic, co by se natočilo, co by bylo blízko videohře a ne totální fantasmagorii. Viz ty slátaniny s Milou Jovovich...) ()

Reklama

swamp 

všechny recenze uživatele

Degeneration mě nijak zvlášť neuchvátilo, ale Damnation už bylo výrazně zajímavější. Taková klasická videoherní zápletka a scénář, povedená akce a hravá kamera. V herní sérii RE se sice moc neorientuji, takže nemohu posoudit konzistentnost, ale oproti posledním dílům filmové série je tento přírůstek rozhodně lepší volbou. ()

LiborGondek 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem, že uvidím pokračování s Millou Jovovich... Poté, co jsem zjistil, že se jedná o cosi, co vypadá jako ukázky z nové hry, se mi už tento "zázrak" vidět nechtělo. Nakonec jsem si to ale pustil a do dnes jsem nic podobného neviděl. Je to film složený spíše z počítačových herních ukázek, ale překvapivě se na to dá dívat. Konkrétně v tomhle případě, kdy Resident Evil vznikl nejprve jako PC hra to není vůbec špatný nápad. 60% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Capcom rozhodně nezahálí a to jak co se herní série Resident Evil týče, tak i té animované (Biohazard). Po krátkometrážním snímku Biohazard 4D: Executer (2000) který vše odstartoval, přišel na řadu Biohazard: Degeneration (2008). No a v době kdy si diváci velice oblíbili 3D (a nejen animaci) přišli s dalším volným příběhem, v němž hraje důležitou roli jedna z postav herní série – Leon S. Kennedy. Toho až do Resident Evil: Retribution (Odplata) režisér filmové série Paul W.S. Anderson přehlížel. On se stejně moc herní předlohy nedržel, takže si z toho těžkou hlavu rozhodně nedělal. Japonci našeho hrdinu tentokrát vrhnou do občanské války ve fiktivní zemi, kdy se povstalci označení vládou za teroristy snaží bojovat za svobodu i za pomocí hrozivé biologické zbraně. Jenže ani vláda nemá čisté svědomí a Leon brzy pochopí, že stojí uprostřed biologické hrozby obrovských rozměrů, špinavé politiky a bláznivé ideologie. Nebýt jeho výcviku, pověstného štěstí a shody náhod, byl by z toho tentokrát rozhodně se zdravou kůží nevyvázl.Nechybí v něm slušná atmosféra, akční pasáže ani vygradované finále. Dojde i na city a ukáže se, že i z nepřátel se můžou stát přátelé v boji o přežití. 50% ()

Galerie (29)

Zajímavosti (8)

  • Leon S. Kennedy je v tomto díle vytvořen podle předlohy ze hry „Resident Evil 6“ z roku 2012, zároveň ho v obou případech dabuje Matthew Mercer, který tak nahradil Paula Merciera, který Leona daboval ve filmu Resident Evil: Rozklad (2008) a ve hrách „Resident Evil 4“ a „Resident Evil: The Darkside Chronicles“. (Corpsegrinder)
  • Parazit Las Plagas, zde nazývaný jako Plaga, který se ve filmu objevuje, pochází ze čtvrtého a pátého dílu stejnojmenné videohry. (JackBurda)
  • Druhý celovečerní CGI – obraz zcela generovaný počítačem – film „Skrytého zla“, jehož děj se odehrává před událostmi ve hře Biohazard 6 (2012) pro PS3. (Perth)

Reklama

Reklama