Reklama

Reklama

The Tunnel

Trailer

Novinářský tým (kameraman, reportérka, zvukař atd.) se vydá do neprozkoumaného podzemí Sydney, aby zde našel příběh pro svou reportáž. Příběh si jej ale najde sám. (mkaty)

Videa (1)

Trailer

Recenze (210)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Sledovat dokument o natáčení, asi bych se bavil mnohem více: jak musel štáb prolézat spletité sítě podzemních tunelů, místností, hledat podzemní pobořené stavby... To mohla být sranda. Takhle na diváka sem tam vybafne něco velmi těžko identifikovatelného, a konec. I atmosféra si pro jistotu vzala dovolenou. Jak se mám bát, když vím, kdo přežije? Pochvala za realizaci, ale pohlavek za kvalitu. ()

Adam Bernau odpad!

všechny recenze uživatele

Kolega mi přinesl nepopsané DVD jakože s Djangem (tím Nespoutaným) a když jsem kotouč strčil do stroje tak prý „The Tunnel horror 2011“ a já hovado jsem se na to podíval a až do konce. Celý ten film vypadá jako Klíče od pevnosti Boyard se zmutovaným otcem Furou. Vlastně se chci jen omluvit milovníkům žánru, že tady kazím hodnocení. Zvlášť proto, že skutečnost, kterou tento kvazireportážní film podle skutečných událostí z r. 2007 a výpovědí reálných reportérů objasňuje, je velmi zajímavá: V Austrálii je veliké město jménem Sidney a pod ním rozsáhlá síť podzemní dráhy. A z ní vede ještě podzemnější labyrint zakázaných chodeb, obývaných někdy bezdomovci toho města. A úplně nejpodzemněji se to sbíhá k obrovskému jezeru, které tam dávní obyvatelé města Sidney vybudovali pro strejčka příhodu jako zásobník pitnej vody. A do toho jezera tajemná zrůda odnáší lidi, které v těch chodbách ukořistí a zbaví je očí, aby je pak, slepce, snědla. Důkaz, že pohádky jsou pravda pravdoucí a inspirace pro odvážné brněnské novináře. ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Vezměme to popořadě… Na fakt, že u těchto pseudoreálných hororů začátek většinou nudí, jsem si zvykl. Na fakt, že nic neuvidíme jasně (monstrum se podaří zachytit jen na jednom frameu), taky. Ale The Tunnel je ještě hloupější a co je důležitější, mnohem méně zábavnější (rozuměj, postrádá hororovou atmosféru) než ostatní tyhle výstřelky poslední doby. Pro srovnání - Grave Encounters - i když byl tento snímek občas k smíchu a ve druhé polovině nefungovalo prakticky nic, tak si stále pamatuju na první, opravdu skvělou první půlku filmu. Ale zde, bohužel, nic takového není. Vše odhadnete dávno předtím, než se to stane, lekačky jsou hodně očekávané a nefungují a celé mi to přišlo, jako by tvůrci měli v plánu ještě pokračování… Naprosto zbytečný příspěvek do skupiny hororů "podle totálně stoprocentně husté skutečné události". 40 % za občasný náznak alespoň nějaké té atmosféry či pokusu o ni. Zbytek zahodit, nejlépe do nějakého (ne)opuštěného tunelu a zapomenout, že tam něco je… ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Australsku kinematografiu mam rad, a 4 roky po Navrat do krvave Laguny vznikol tento sympaticky horor. A mne to zase k spokojnosti netreba vela : podzemne tunely pod Sydney mi napriklad dostatocne stacia. Plus ked sa pripocita ten mrazivy neprijemny pocit, ze novinari hladaju pribeh, ale niekto/nieco si ich najde samo. 70 % ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Tohle je vskutku povedenej horor, u kterýho neni problém se chvílema skutečně bát. Tunnel totiž útočí na ten nejzákladnější druh lidskýho strachu, který je s náma od nepaměti. A tim je strach ze tmy a z neznáma. Je to jednoduchý, přímočarý a hlavně to funguje. Stačí jenom najít správný prostředí / lokace / exteriéry, odkud se pomoci nedovoláte, a máte z půlky vyhráno. Pak do smradlavých, temných a stísněných prostorů postavte skupinku vyděšených lidí, nechte jim zmizet kamaráda a do takhle už vypjaté situace přidejte pro jistotu tušené zlo / krvežíznivé bestie / pomstychtivé duchy a musí se vám zákonitě dostavit nepříjemnej pocit úzkosti a mrazení. Pokud tedy neni režisér packal. Ten pro zdůraznění dokumentárního stylu používá sestřihy výpovědí přeživších, jak to známe například z Discovery. Na autentičnosti to sice přidává, ale bohužel někdy na úkor napětí, protože často tak činí během nejzajímavějších momentů. Proto slabší 4 hvězdy. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (4)

  • Scéna, kde je Tangles postrčený do vody aj scéna, kde je člen strážnej služby napadnutý Stalkerom vo vode, sa natáčali v plavárni za pomoci kulís. (BoredKid)
  • Natáčení probíhalo v australském městě Sydney. Točilo se v městských nepoužívaných tunelech a v úkrytu královského australského námořnictva z druhé světové války na Garden Island. (Homerking)
  • Film se skládá celkem z 135 tisíc snímků. (mkaty)

Reklama

Reklama