Reklama

Reklama

The Tunnel

Trailer

Novinářský tým (kameraman, reportérka, zvukař atd.) se vydá do neprozkoumaného podzemí Sydney, aby zde našel příběh pro svou reportáž. Příběh si jej ale najde sám. (mkaty)

Videa (1)

Trailer

Recenze (210)

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Found footage horory sa snažia natočiť skutočný dokument, a pritom sú často celé vymyslené, paradoxne stierajú hranice medzi realitou a fikciou, strašia v nich mŕtve duše, mutanti, iracionálne a nadprirodzené bytosti. V Tuneli je z toho úplné hovno, vlastne skoro nič, iba tma, obrysy a esencia čistej hrôzy, ale i sympatické postavy, ktoré prežívajú strach a citové pohnutie. Na chvíľu som im rád uveril. Sledovať tieto horory, to je lotéria, lebo nikdy neviem, ktorý na mňa zaberie. Povedať z akého dôvodu sa mi práve Tunel páčil je ťažké ako odpovedať, prečo je nejaký žreb výherný. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

V poslední, tolik módní záplavě klonů Záhad Blair Bitchů, Abnormálních pasivit, všelikých sračkovitých Vymítačů a jiných pokusů bývalých matadorů amatérského porna prosadit se v "seriózní" filmové branži s rozpočtem velikosti denní útraty průměrného bezdomovce, je toto opravdový klenot! Ano, zase je to sice o partičce nelogicky se chovajících, ječících, zdrhajících a postupně umírajících existencí, které honí něco, co lze s úspěchem útržkovitě zachytit výhradně na roztřepanou hájosmičku v nočním režimu, aby lačný divák v tom zrnění viděl skoro úplné hovno, nicméně zatuchlá, klaustrofobická atmosféra sydneyského undergroundu tomu dodává jakousi skličující pachuť čistého děsu. Takže pokud se bez psychické újmy prokoušete první půlhodinou unylé charakterizace účinkujících jatečních lidí, budete svědky mimořádně zdařilé sociologické sondy o tom, co vlastně opravdu žere vagusy v australských tunelech. A ani se tomu nedivím, že je to nasrané a agresivní vůči nově příchozím! Mít takovou dobu na denním menu výhradně smradlavé houmlesáky, je čerstvě osprchovaná investigativní novinářka jemně naklepaným vídeňským řízkem uprostřed tabule plné plesnivých podrážek a krysího ragú. ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Tohle je vskutku povedenej horor, u kterýho neni problém se chvílema skutečně bát. Tunnel totiž útočí na ten nejzákladnější druh lidskýho strachu, který je s náma od nepaměti. A tim je strach ze tmy a z neznáma. Je to jednoduchý, přímočarý a hlavně to funguje. Stačí jenom najít správný prostředí / lokace / exteriéry, odkud se pomoci nedovoláte, a máte z půlky vyhráno. Pak do smradlavých, temných a stísněných prostorů postavte skupinku vyděšených lidí, nechte jim zmizet kamaráda a do takhle už vypjaté situace přidejte pro jistotu tušené zlo / krvežíznivé bestie / pomstychtivé duchy a musí se vám zákonitě dostavit nepříjemnej pocit úzkosti a mrazení. Pokud tedy neni režisér packal. Ten pro zdůraznění dokumentárního stylu používá sestřihy výpovědí přeživších, jak to známe například z Discovery. Na autentičnosti to sice přidává, ale bohužel někdy na úkor napětí, protože často tak činí během nejzajímavějších momentů. Proto slabší 4 hvězdy. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Nechápu ani odpad ani 5 hvězdiček. Tohle je čistý průměr, který nemá čím nadchnout, ale ani nemá čím urazit. Kdybych ho měl porovnat s Grave encounters, tak by asi Tunnel o chlup prohrál. Přece jenom Grave encounters má docela hororové gule. Tady je výrazně méně lekaček i krve, ale zase na mě působil Tunnel realističněji. 50% ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Stejné postupy a fígle jako v Blair Witch Project a [REC], akorát v kanálech a tunelech pod Sydney a bez ukázaní monstra. Ale hlavně tomu shazují kredibilitu průběžné prostřihy na retrospektivní rozhovory s účastníky události, o kterých jednak víme že jsou herci a ne skuteční novináři, a taky se tím prozrazuje, kdo z nich vyvázne živý. Ne zrovna ideální koncept, když nás má film vtáhnout coby real story. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo v australském městě Sydney. Točilo se v městských nepoužívaných tunelech a v úkrytu královského australského námořnictva z druhé světové války na Garden Island. (Homerking)
  • Scéna, kde je Tangles postrčený do vody aj scéna, kde je člen strážnej služby napadnutý Stalkerom vo vode, sa natáčali v plavárni za pomoci kulís. (BoredKid)
  • V březnu 2012 bylo oznámeno, že se plánuje pokračování s názvem „The Tunnel: Dead-End“, které mělo pojednávat o muži hledajícím svého bratra, který se ztratil v tunelech. Pokračování však nikdy nevzniklo. (Homerking)

Reklama

Reklama