Reklama

Reklama

Žralok útočí

(TV film)
  • USA Shark Attack

Obsahy(1)

Mořský biolog Casper Van Dien a Jenny McShane se rozhodli objasnit příčiny nepřirozené agresivity žraloků. Brzy ale zjistí, že mořští predátoři nejsou pro malou africkou vesničku na pobřeží jedinou hrozbou... V africké oblasti Port Amanzi dochází k enormně zvýšeným útokům žraloků na lidi. Když se jejich obětí stane i mladý mořský biolog Marc, rozhodne se jeho spolupracovník a přítel Steven McKray, že této záhadě přijde na kloub. Přijíždí do Afriky a intenzivně se vrhá do vyšetřování. Záhy se mu podaří zjistit, že útočící žraloci vykazují různé genové degenerace - jsou zmutováni ve vraždící stroje. Příčinou je prozatím neznámá chemikálie, která se do místních vod dostala pravděpodobně s jasným úmyslem... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (46)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Začátek slabý, o prostředku se dá říci to samé a konec jsem k mé nezměrné lítosti prospal. Stevene, ty amatére v kulatých brejličkách na režisérské židli - takto má vypadat napínavý film o žralokovi, co chytne diváka do čelistí.. Strašně rád bych o Casperovi napsal, že je to špatný herec, ale to by nejdříve hercem musel být. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Shark attack už je tak trochu pro Nu image klasika, od tud vlastně vedla cesta k jejich žraločím filmům kterých je též nespočet. takže nás nemine přihlouplý příběh(film se nedrží jen žraloků, takže dokáže i zaujmout). ŠPatný herci(Dien s těma delšíma vlasama mě celkem štval a při tom ho mám jako herce poměrně rád). A plno scén kde žraloci utočí, tak tyto scény jsou půjčeny z dokumentů. Nicméně i tak mám pro tenhle film prostě slabost. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Dobrodružný fantastický snímek o lékaři, který se s pomocí žraloků snaží vyvinout lék na rakovinu. Samozřejmě v pozadí výzkumu se odehrávají daleko temnější věci, kterým musí Steven McKray (Casper Van Dien) přijít na kloub. Standardní podívaná vypadá, jako by vznikla v první polovině 80. let. Nejlepší jsou honičky - automobily a čluny. Potěší, že žraloci nejsou počítačoví, ale až tak moc si jich divák neužije. Asi nejhorší jsou temné podmořské scény a noční scény. Nejen že není skoro nic vidět, ale střihačovi zřejmě spadl materiál pod stůl a pak ho ledabyle slepil. Stejně to platí i o závěrečné přestřelce, která jistý náboj má, leč kazí ji právě střih. O skvělých hereckých výkonech se samozřejmě mluvit nedá, ty se ale u podobných snímků dají oželet. Při honičce na člunech jsem si vzpomněl na Bonda... ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Je tu viditeľná snaha a má to ďaleko od toho najhoršieho najlepšieho z produkcie The Asylum. Proste Nu Image, ktorá niekoľko rokov pred tým, zastupovala spomínanú brakovú spoločnosť na poli béčkovej až zetkovej produkcie. Presne ten produkt, ktorý by na veľkom plátne, s hviezdnym obsadením a parádnejším rozpočtom, rozhodne fungoval lepšie. ()

Kubaaaa 

všechny recenze uživatele

Strašně moc neoriginální film. Každá hláška z něj už někde byla, krom hlášky "Budete na kaši!" - ta byla opravdu ultimátní:). Scénář typický pro akční béčko, céčko, kde na sebe na konci hlavní záporák všechno vysype a samozřejmě na to doplatí. Jediné pozitivum je zpracování, to je celkem povedené (s přihlédnutím k tomu, jak občas vypadají TV filmy). ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • Jenny McShane (Corine Desantisová) si zahrála i ve třetím dílu série, u nás pojmenovaném Lidožrout (2002), avšak zcela jinou postavu. (L_O_U_S)

Reklama

Reklama