Reklama

Reklama

Halloween: H20

  • USA Halloween H20: 20 Years Later (více)
Trailer

VOD (1)

Šílený psychopat Michael Myers se vrátil a s ním i kletba jeho rodiny. Svůj pověstný nůž obrátil znovu proti své sestře Laurie (Jamie Lee Curtis), pro niž se noční můra stává skutečností. Tentokrát však je na střet s vrahem připravena.  Horor Halloween: H20 je v pořadí sedmým dílem klasické série, kterou zahájil v roce 1978 režisér John Carpenter kultovním snímkem Halloween (u nás vyšel na videu pod názvem Předvečer svátku všech svatých). Pokračování režiséra Steva Minera se odehrává o dvacet let později (odtud šifra v názvu snímku). Na scénu se v něm vrací jak ďábelský vrah Michael Myers, tak jeho sestra Laurie Strodeová, která jako jediná přežila jeho řádění. Nyní žije pod změněným jménem, má sedmnáctiletého syna, ale stále ji pronásledují děsivé vidiny o Myersově návratu. Není tedy překvapena, když se tak opravdu stane. Po dávných zkušenostech s nezničitelným zabijákem je však na střetnutí s ním připravena a je odhodlána sprovodit ho tentokrát ze světa definitivně. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (323)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí dosavadních dílů série, jsem se na tento sedmý kousek opravdu těšil. Společně s prvním Halloween jde totiž o jeden ze dvou filmů, které jsem až do nedávna viděl a ještě jsem si z něj něco pamatoval. Hlavně to, že jde na rozdíl od předchozích pokračování o povedenou podívanou. A nemýlil jsem se. Společně s jedničkou a dvojkou považuji H20 za vůbec nejlepší z celé Halloweenské série. Samozřejmě za to mohl i návrat mé oblíbenkyně Jamie Lee Curtis, která mi v předchozích pokračováních neskutečně chyběla a faktu, že právě tento díl ignoruje všechny předchozí a „datuje se“ jako volné pokračování konce druhého dílu. Steve Miner i samotný scénář naprosto ignorovali nějaký nesmyslný kult, dokonce vynechali i jakoukoliv vzpomínku na Jamie (ta prostě neexistovala) a nehodlali nahradit ani vynikajícího Donalda Pleasence někým jiným. Jeho postava zemřela společně s tímto výjimečným hercem (nezapomněli však na něj, ve filmu se objeví alespoň jeho fotografie). A samotná Jamie Lee Curtis měla i vzhledem ke svému pokročilému věku stále neskutečné charisma a byla jasnou tahounkou celého filmu. Opět podala vynikající výkon. Navíc atmosféra začala houstnout hned od první minuty a to bylo jen a jen dobře. Michael Myers se vrátil v plné síle a konečně nevypadal jak nějaký trotl. Pomalu ale jistě si šel za svým cílem, zanechávajíc za sebou hromádku mrtvol. Jejich počet byl sice tentokrát docela malý, ale bohatě mi to stačilo. Jeho souboj s Laurie / Keri byl třešničkou na dortu. A v jejich setkání nechyběly ani emoce (zvláště pak před finálním stětím). Takže já prostě nemůžu jinak, než dát tomuto sedmému dílu nadprůměrné hodnocení. Bavil jsem se, nenudil a hlavně jsem si po pětce a šestce spravil chuť. Je jen obrovská škoda, že se tento díl nestal nakonec i tím finálním. Bylo by to opravdu důstojné rozloučení s Halloweenskou sérií i Michaelem Myersem. 70% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nakoniec skôr mierne sklamanie, pretože ak som pri predchádzajúcich častiach po dvojke očakával skôr guilty pleasures a aj som ich v nejakej forme dostal, tu som očakával návrat do plnej formy prvých dvoch dielov. Lenže Halloween v slnečnej Kalifornii a nie v Haddonfielde proste nie je ten pravý Halloween. Ale zase tu máme Laurie a v podstate si to tu celé poriadne užíva iba Jamie. Tých mordov je pomenej, humor by mal byť v akomkoľvek Halloweene zakázaný a LL Cool J patrí tým pádom k najviac wtf postavám celej série, v tomto prípade už v treťom fikčnom svete s názvom Halloween. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Důstojné zakončení Halloweenské série. Alespoň to tak být mělo, žádné Zmrtvýchvstání se konat nemělo, protože je urážkou jména Michaela Myerse. Nicméně H20 (leckde prezentováno jako "helouvín há dvě ó" ?!?!) je super. Kromě hafo reminiscencí na starší kusy (klasiky žánru) se dočkáte i perfektního obsazení vedlejších rolí, připomenutí Dr. Loomise (čest památce Donalda Pleasance) a spolu s geniálním Carpenterovým "main theme" a hudbou netradičního tandemu John Ottman - Marco Beltrami i Mr. Sandmana od Chordettes:) Pá pá, Miku:) ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Za mě tedy po jedničce druhý nejlepší Halloween. Návrat Jamie Lee Curtis je zde stěžejní a poměrně slušné a áčkové obsazení vedlejších rolí dělá z tohoto pokračování vcelku výraznou podívanou. Zkušený hororový režisér Steve Miner ví, jak natočit solidní slasher, a tak přináší velmi zábavnou podívanou důstojnou dvacetiletému výročí prvního filmu. Fandům halloweenské série určitě doporučuji. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Při vší úctě ke Carpenterovi, tohle je nejlepší Halloween. Není to instantní klasika, jen příjemně snaživé a svižné uzavření nudné brakové série s geniálním hudebním motivem, vezoucí se na vřískotovské vlně. Snaha o psychologii hlavních postav se tu potkává s krásně mezigeneračním castingem (hitchcockovská Janet Leigh, carpenterovská Jamie Lee Curtis a akuální mlaďoši) a s definitivním zúčtováním s monstrem, při kterém se Laurie přepne do módu Ripleyové. Jen to Michaelovo kradení aut a kabelek je poněkud úsměvné. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (37)

  • Snímka je venovaná pamiatke Donalda Pleasencea (dr. Loomis): je to zmienené aj v konečných titulkoch, no jeho meno je tam napísané zle. Namiesto Pleasence je napísane Pleasance. (tXtX)
  • Jamie Lee Curtis (Laurie Strode) v čase premiéry o opakované spolupráci s režisérem Stevem Minerem: "Jsme si do jisté míry podobní. Ani jeden z nás se vší pravděpodobností nikdy nezíská Oscara, ale to, co děláme, nás baví, a jsme v tom zatraceně dobří." Curtis získala Oscara v roce 2023 za Všechno, všude, najednou (2022). (NIRO)
  • Keď Sarah (Jodi Lyn O'Keefe) uteká pred Myersom (Chris Durand), nasadne do jedálenského výťahu v ktorom je mŕtve telo jej priateľa Charlieho (Adam Hann-Byrd). Jeho mŕtvola však počas jazdy neustále mení svoju polohu. Raz má hlavu naklonenú do ľavej strany, raz do pravej. Raz má otvorené oči, druhýkrát ich má zatvorené. (tXtX)

Reklama

Reklama