Reklama

Reklama

Thor: Temný svět

  • USA Thor: The Dark World (více)
Trailer 1

V další velkolepé marvelovské adaptaci navazující na události filmu Avengers usiluje asgardský bůh hromu Thor o mír v celém vesmíru. Tváří v tvář mocnému nepříteli, mocnějšímu než samotný Odin a celý Asgard, se musí Thor vydat na nebezpečnou cestu. Čeká ho sblížení s krásnou Jane Foster (Natalie Portman), avšak události Thora přinutí obětovat vše, aby zachránil lidstvo. (Falcon)

(více)

Videa (23)

Trailer 1

Recenze (1 510)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Na začátku jsem si myslel, že si promítač spletl kotoučky a pouští nám Pána prstenů, ono vůbec první půlka jackpot teda netrefila, rozvláčný, ukecaný a nezábavný. S příchodem Lokiho na scénu naštěstí film nabírá na obrátkách i na humoru, právě především díky němu, jehož postava triumfovala nad vším ostatním, Natálka taková nějaká, Stellan tam pobíhá sémo támo, aby bylo drámo, Chris lítá, háže kukučem i kladivem a jako nejvydařenjší tedy mohu hodnotit Lokiho Kapitána Ameriku, to byla kvalitní smíchovská záležitost. Celkově mně z toho vychází jasnej průměr. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Omalovánky s velkýma bublinama u pusy již nějakou dobu nelouskám, ale jejich rozpohybování se v zásadě nebráním. První Thor mne dokonce celkem zaujal, ale tentokrát má ten zásah kladivem přibližně stejně daleko do černého jako do mazlavě hnědého. Ono to totiž bouchalo světově a nejeden efekt měl ambici mne zářivě oslnit, ale celkově mi to žádnou velkou zábavu nepřineslo. Dokonce bych si troufl prohodit něco o zbytečném pokračování, ale závěrečná scéna mne navnadila na to, že bude hůř. Přijdeš-li Thore potřetí, tak se na tebe zase mrknu, protože bumerangových kladiv není nikdy dost, ale nedočkavost v mých očích rozhodně nehledej. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Televizní, zaláskovaná, a hlavně dost často překvapivě nudná pohádka. Buď už fakt stárnu, nebo není Asgard nic pro mě. Třičtvrtě fórků, co ve filmu padne (a že jich je), z fleku soutěží o nejtrapnější hlášky a situační scénky roku, a MARVEL zase jednou šlápnul vedle, když si myslí, že cesta ke sblížení se s jeho hrdiny vede přes moře vtipů a vzájemného špičkování. Bude ve trojce Jar Jar Binks, prosííím? Tohle není Amazing Spider-Man, v hlavní roli tu neúčinkuje comicsový hláškař Peter Parker... Viděl bych to tak, že si bude ve Winter Soldier Cap v potitulkové scéně navlékat spoďáry s růžovýma králíčkama Playboy - funny! Je mi pochopitelně jasný, že tady Nolana nikdy nikdo k režii neukecá, ale prosím: může to příště být o něco vážnější? Ke konci jsem se nechal suverénně strhnout atmosférou v sále, a řehtal se už napůl rezignovaně taky (věšák je parádní), v první polovině jsem však skoro odešel ze sálu. 3D absolutně žádné, "díky" za rušivý element šedé a celkové utlumení světla (barev). ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Z papiera film musel vyznieť sľubnejšie, než s ním Alan Taylor naložil. Branagh a jeho vážnejšia nôta, ale i cit pre dramatický oblúk filmu ako celku, druhému Thorovi chýbajú. Najväčšou slabinou (i na papieri) je napokon odbitý záver. Napriek tomu však stále sympatická oddychovka, herecky šťavnatá, Natáliou ozdobená, fantasy feelingom a epickosťou presiaknutá a zopár skvelými, komickými i dramatickými scénami priebežne nakopávaná. 3D nebrať, má vyblité barvy a postráda jedinú scénu, ktorá by naň upozornila. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jako milovník divných filmů, nejlépe dle comicsů, musím zvolat sláva! Proti upachtěné jedničce (ano, Kenneth Branagh je skvělý režisér, ale měl by zůstat u Shakespeara) je tenhle mix LOTRa a StarWars balzámem pro mou duši. Poněkud jsem měl obavy, zda temnota nebude jen reklamní fintou (jako u posledního StarTreku), ale ne, pěkně jsem si ji užil. Co na tom, že vše končí dobře, zdá se, když temnota je protikladem světla, a nemůže být nikdy zničena. Žádné intelektuální orgie (od toho máme jiné mistry), pouze čirá fantazie, destrukce a bezva akce. Jistě, uvítal bych realističtější souboje, ale chápu, že gejzíry krve nejsou cestou k patřičnému výdělku... ()

Galerie (153)

Zajímavosti (100)

  • Podobně jako Kapitán Amerika (Chris Evans) se měl ve filmu původně objevit i Hulk (Mark Ruffalo), ale nakonec bylo od tohoto nápadu upuštěno. (Lokitre)
  • V závěrečné bitvě se tvar Thorových (Chris Hemsworth) jizev nad pravým okem nepatrně mění. (Geriel)
  • Film obsahuje dvě potitulkové scény. (glumka)

Související novinky

Miguel Sapochnik opouští Rod draka

Miguel Sapochnik opouští Rod draka

01.09.2022

Režisér Miguel Sapochnik, mimo jiné tvůrce nejlépe hodnocených epizod Hry o trůny, se původně do světa Západozemí vracet nechtěl. Museli ho nakonec přemlouvat scenárista Ryan Condal a autor předlohy… (více)

Prequel Sopránových se hýbe kupředu

Prequel Sopránových se hýbe kupředu

05.07.2018

Fanoušci kultovního seriálu Rodina Sopránů mohou být klidní. Tedy, jak se to vezme. Prequelový film o mafiánské rodině v čele se zesnulým Jamesem Gandolfinim (Pravdivá romance, 8 MM) se po rocích… (více)

Zachary Levi si zahraje superhrdinu Shazama

Zachary Levi si zahraje superhrdinu Shazama

29.10.2017

Po seriálovém Chuckovi by člověk Zacharymu Levimu prorokoval velkou kariéru - zatím se k ní ale neodpíchnul. Jeho největším kinoúspěchem je animák Na vlásku, v němž namluvil zlodějíčka Flynna, a… (více)

Mikkelsen vs. Doctor Strange?

Mikkelsen vs. Doctor Strange?

28.08.2015

Kariéra Madse Mikkelsena nabírá zajímavé obrátky. Dánský herec strávil pár let v seriálovém Hannibalovi, ten ale právě končí a Mikkelsena volá Hollywood. Už před pár lety jej Marvel chtěl jako… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno