Reklama

Reklama

Spider-Man: Homecoming

  • USA Spider-Man: Homecoming (více)
Trailer 1
USA, 2017, 133 min

Režie:

Jon Watts

Předloha:

Stan Lee (komiks), Steve Ditko (komiks)

Hrají:

Tom Holland, Michael Keaton, Robert Downey Jr., Marisa Tomei, Jon Favreau, Gwyneth Paltrow, Zendaya, Donald Glover, Jacob Batalon, Laura Harrier (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Mladý Peter Parker / Spider-Man (Tom Holland), který velkolepým způsobem debutoval ve filmu Captain America: Občanská válka, se ve snímku Spider-Man: Homecoming začíná více sbližovat se svou nově získanou identitou pavoučího superhrdiny. Peter, nadšený ze svých zážitků s Avengers, se vrací domů, kde žije se svou tetou May (Marisa Tomei) pod bedlivým dohledem svého nového učitele Tonyho Starka (Robert Downey Jr.). Peter se snaží vrátit ke svému běžnému životu - což mu komplikuje touha dokázat, že by Spider-Man mohl konat mnohem větší skutky, než kterých se zatím odvážil - ale když se objevuje nový padouch Vulture (Michael Keaton), ocitá se v ohrožení vše, co je pro Petera skutečně důležité. (Falcon)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (1 020)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Opět je to zbytečně dlouhé a to i přesto že nemusíme útrpně poněkolikáté sledovat, kterak došlo ke zrození Spider-Mana. Klidně bych film dokázal zařadit k ostatním Marvelovkám, protože Sony zde v podstatě jen kasíruje penízky. Hlavní slovo evidentně měl Marvelovský producent Kevin Feig. Co ve filmu fungovalo? Jednoznačně středoškolské prostředí a hlavně Keaton. Ten člověk je neskutečnej tahoun. Co nefungovalo? Akce je taková vlastně nijaká. Marisa Tomei určitě není žádná Milf. Nebo pro někoho možná ano, ale tomu člověku evidentně stačí hodně málo. Hlavní Peterova láska u mě také mnoho bodíků s přibývajícími minutami neposbírala. Nebýt účasti Keatona a jeho parádnímu minutovému proslovu v autě směrem k Hollandovi, mé hodnocení by zcela určitě pokleslo. Takto 70% PS: Podruhé to bylo o dost lepší a co jsem napsal minule prakticky neplatí :) takže 80% ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Spider-Mana s Tobeym miluju. Byl to vůbec můj první oblíbený superhrdina. Doba se nám však bleskovým tempem posunula do digitální doby a tak tu máme nového Spideyho se všema super vychytávkama. Tom Holland dokázal, že na roli Petera Parkera pasuje skvěle. Nemá smysl srovnávat, protože tento Spidey je úplně jiný. Více věrný komiksu. Naspeedovaný, ukecaný teenager, kterému tak trochu narostl hřebínek. Jeho věrným kámošem je zde Jacob Batalon. Myslela jsem, že ztvární přesně ten typ "otravného, nesympatického, tlustého, rádobyvtipného kluka." Nakonec mi vlastně vůbec nevadil. Laura Harrier v roli Peterova "Love Interest" mi nepřišla nijak extra, zato mě zaujala Zendaya. Ten její charakter se mi moc líbil. Taková ta odměřená, flegmatická dívka s cynickým smyslem pro humor. Co řekla, to perla:) Micahel Keaton má pořád formu a coby Vulture je perfektní. Nakonec se ukáže, že to vlastně není žádný šílený záporák, který bezcílně páchá anarchii a násilí, ale normální chlap, jehož motivy jsou vlastně docela opodstatněné. Máme tu také překvapivou pointu, kde si člověk řekne WTF? Oh Shit! On to prostě musel vědět od samého začátku. Scéna, v níž veze v tom parádním bouráku Petera a Liz na maturitní večírek, mě dostala. V kině jsem měla úplnou husinu. Ta hudba. Ta konverzace mezi nimi... Oh God!:) A díky Tony Starkovi má Peter ten vymakaný oblek. Chemie mezi nimi fungovala dokonale již v Civil War. Zde tomu není jinak. Vztah otec-syn pokračuje i nadále:) Nový Spidey je úplně jiný, moderní, opatřený nutným CGI nátěrem a digitálními vychytávkami. Je vidět, že Spider-Man: Homecoming se snaží trefovat do cílové skupiny pro dětské až dospívající publikum, zároveň však chce zaujmout i skalní, oddané Marvelovské fandy, kteří dávají přednost dospělejším a zásadnějším kouskům z MCU. Stylem mi film přišel podobný Deadpoolovi. Stejně se musí někdy potkat:) "I'm nothing without the suit!" - "If you're nothing without the suit, then you shouldn't have it." ()

Reklama

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Už nějaký ten pátek dělím komiksovky na "Paráda!", "Hmm..." a "Co to mělo ku*va bejt?!". Nejnovější "Spider-Man" je hmm-komiksovka. Hlavní hrdina je v pohodě, na padouchy ale naráží úplnou náhodou, doslova ničí vše, co mu stojí v cestě (odpadkové koše, cedule, střechy, komíny, kůlny, zídky, ploty, keře, záhony...) a není mi úplně jasný jeho finální akt ohledně hlavního "záporáka", kterému jsem mimochodem fandila, ale budiž... P.S.: Ať žije multikulti - tady je to fakt extrém.xD ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Filmová varianta Iron Manova na dálku ovládaného obleku (na který zde také dojde). Navenek funguje bezvadně a splňuje všechno, co od něj očekáváte (přestože jde z velké části jen o nezávazné blbnutí, film uteče vcelku rychle), ale uvnitř je prázdný a chybí mu osobitost. Vyjma scén s Michaelem Keatonem, jehož komiksový Walter White mě bavil mnohem víc než Spider-Manovo dilema, jak zajistit světový mír a zároveň sbalit sexy spolužačku. Vulture by zasloužil sólovku, ve které do jeho obratně vystavěného příběhu nebudou zasahovat (povinné) odkazy k osmdesátkové popkultuře ani teenager válčící se svými hormony. Překvapilo mne, jak konzervativně film přes své zaměření na mladší diváky (zhruba ve věku Youtuberů, které oslovuje hned úvodní Peterův videodeníček), kteří by v sobě mohli mít trochu rebelantství, vyznívá. Učiněný anti-Deadpool. Charakterizace tety May začíná i končí u zkratky „MILF“ a druhá výraznější ženská postava je zde jen od toho, aby měl Spider-Man koho zachraňovat. Ze dvou hrdinů z lidu je správné pouze počínání toho, který jedná s posvěcením obří korporace (a za přispění jejích supermoderních technologií typů dronů), byť se snaží sebe i své okolí urputně přesvědčit, že Starka za zády nepotřebuje, což je podtrhnuto hned dvěmi patetickými scénami „last minute“ prozření. Nádech anarchie, která filmem bohužel není nijak zohledněna, v sobě má akorát Spider-Manovo nezodpovědné ničení cizího majetku (a ve finále pravděpodobně i zabíjení desítek civilistů), ve které opakovaně ústí jeho snaha konat hrdinské skutky. Také z toho důvodu funguje mnohem lépe patosu prostá civilní rovina, dialogové scény připomínající nám, že Peter je v nitru jen obyčejný kluk z ulice, který ví, kde v Queensu připravují nejlepší sendviče, ale s řešením závažných morálních dilemat vám nepomůže. Kdyby jej tvůrci netlačili k zodpovědnosti a nesnažili se jeho počínání napasovat do šablony superhrdinských velkofilmů, mohl by být nový Spider-Man mnohem přesvědčivější. Protip: vezměte si do kina tabulku se jmény vašich oblíbených seriálových postav a udělejte si čárku, kdykoli se na plátně mihne Earnest Marks z Atlanty, Lincoln Rice z Broad City, Bertram Gilfoyle ze Silicon Valley nebo Nacho Varga z Better Call Saul. 70% ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Na Homecoming je najosviežujúcejšie, že to vôbec nie je komiksový film s riadnou dávkou humoru ale presne naopak, je to komédia s komiksovým hrdinom v hlavnej role. Postavy sú tak skvelo napísané, až mi bolo ľúto, že je to film s rozpočtom 200 mega a nie radšej seriál. A Vulture je konečne prvý záporák v pavúčej ságe, ktorý sa vyhýba klasickej schéme dobráka, ktorý sa po nebezpečnom experimente stáva proti svojej vôli hajzlom. Trvalo to síce 5 filmov, ale dočkali sme sa. ()

Galerie (102)

Zajímavosti (74)

  • Spider-Man (Tom Holland) ve filmu vyslýchá Aarona Davise (Donald Glover). Davis je strýcem Milese Moralese (jednoho z dalších Spider-Manů) a komiksoví fanoušci ho znají také jako Prowlera. Prowler je v komiksu technologický génius, který umí procházet zdí, střílí stlačený vzduch a využívá hypnotické nástroje. (3T)
  • Jedná se o 6. celovečerní film s postavou Spider-Mana v hlavní roli. V celosvětovém měřítku jde o druhý nejvýdělečnější snímek se Spider-Manem. Rekord stále drží Spider-Man 3 (2007), který po celém světe nasbíral 890 milionů amerických dolarů. Těsně za ním je Spider-Man: Homecoming (2017) s výdělkem 880 milionů dolarů. Na třetí příčce s 821 miliony dolary je úplně první film Spider-Man (2002). Na čtvrtém místě se 783 miliony dolary se umístil Spider-Man 2 (2004). Na pátém místě se 757 miliony dolary The Amazing Spider-Man (2012). A na posledním místě se 709 miliony dolary The Amazing Spider-Man 2 (2014). (Tashi)

Související novinky

Třetí Deadpool zůstane sprostý

Třetí Deadpool zůstane sprostý

05.06.2022

Scenáristé Rhett Reese a Paul Wernick (Deadpool, 6 Underground, Zombieland) se čerstvě vyjádřili na téma třetího Deadpoola, který poprvé vznikne pod hlavičkou studia Disney, a dvojice nyní chtěla… (více)

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

29.04.2022

Tento týden probíhá ve Spojených státech akce zvaná CinemaCon, na níž jednotlivá studia prezentují novinářům a všelijakým insiderům své nadcházející snímky. Jen za posledních pár dní jsme se tak… (více)

Spider-Man: Bez domova boří žebříčky rekordů

Spider-Man: Bez domova boří žebříčky rekordů

17.12.2021

Jak se očekávalo, tak se děje - a vlastně v ještě větší míře, než mělo. Spider-Man: Bez domova podle odhadů v předpremiéře vydělal 50 milionů dolarů, což je třetí nejvyšší číslo v historii nezávisle… (více)

Pitt a Clooney opět pohromadě?

Pitt a Clooney opět pohromadě?

25.09.2021

Mezi velkými hollywoodskými studii právě zuří nová bitva. Sony, Lionsgate, Apple, Netflix, Amazon, Annapurna, Universal, MGM i Warner Bros. se údajně v těchto dnech přetahují o práva na nový thriller… (více)

Reklama

Reklama