Reklama

Reklama

Wolf Creek 2

  • Austrálie Wolf Creek 2 (více)
Trailer 1

VOD (1)

Vrah z australského vnitrozemí Mick Taylor se po čase vrací sužovat další skupinu nic netušících turistů. Skutečná hrůza začíná ve chvíli, kdy se páreček zamilovaných baťůžkářů vydává do kaňonu Wolf Creek, kde je nucen strávit noc ve stanu. Během dovolené v australském vnitrozemí navštíví trojice baťůžkářů - Rutger, Katarina a Paul - legendární kráter Wolf Creek. Jejich sen o dobrodružství se však promění v děsivou noční můru poté, co natrefí na jednoho z místních, který je postrachem všech turistů: nechvalně proslulého Micka Taylora. Zatímco se před ním partička snaží uprchnout, Mick na ni pořádá nervy drásající hon napříč nehostinnou australskou pustinou. Nakonec přežije jediný - Paul. Toho Mick zatáhne do svého doupěte, kde mu dá naplno pocítit svou krutost. Pokud má mít v zoufalém boji o přežití, z něhož předtím ještě nikdo nevyvázl živý, Paul alespoň nějakou naději, bude muset zapojit všechnu svou vynalézavost, aby přelstil muže, který se za vraždící zrůdou skrývá, a proměnit se ve stejně bezcitné monstrum. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (266)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

V roce 2005 natočil Greg McLean nevýrazný Australský "horor", který mne docela nudil. ALE ... tímto rokem a filmem rozpoutal nechtěně spolu s Francouzi obrovskou vlnu hororových filmů, které se navrátily k základům hororu 70. let a to dnes již toto můžeme nazvat silným žánrem (nikoliv subžánrem) EXPLOITATION... Ve filmu nešlo o gore, usekané končetiny a hlavy, ale o teror a násilí, psychický nátlak atd. Paradoxně to byla Evropa a Austrálie, která obrodila tento žánr, který dnes slaví již roky úspěch ve vykradačských USA, které na nás chrlí jeden teror a filmové násilí za druhým ... To jen tak na úvod, že první Wolf Creek se svým dodatkem, že je natočen podle pravdy (a kdo tomu tenkrát z nás nevěřil? ...hehe! :-))) ) šokoval diváky jiným způsobem, než bylo v té době zvykem ... V roce 2013 Greg točí druhý díl!! Také prý dle skutečné události a vrací na scénu magora z prvního dílu. Tzv. "ozplotation" v plné parádě, který od začátku tvrdě a drsně šlape na plyn (doslova), násilí, gore, nečekané momenty, odporný a totálně šílený hlavní magor, uřezaná hlava nožem v přímém záběru, totálně kulervoucí scéna s klokany, vyvraždění páru starých dobrotivých důchodců ... ano, v tomto filmu nezůstane NIKDO ušetřen!! Muži, ženy, staří lidé, zvířata jsou masakrováni jak na běžícím páse a když už je toho na silnici a v poušti dosti, dějse přepne na téměř půlhodinové "torture" v plné parádě kdy převládá zejména psychický teror a tlak na hlavního hrdinu ... Ten film má koule a pořádný!! Mnoho diváků, a to i diváků znalých hororů a exploitation žánru si možná nevšimne, že film EVIDENTNĚ oslavuje řadu kultovních exploiterů, které jsou povinnou četbou pro příznivce žánru. Jednak je to excelentní a do dnes nedoceněný flick z 80.let Fair Game (1986), dále akční teror na silnici mi nenechal nevzpomenout na šíleného a kultovního Hitcher/StopařeThe (1986), samozřejmě že kult kultů Texas Chainsaw Massacre (1974) od T. Hoopera je připomenut v největším podíle .. a ve finále si můžeme vzpomenout (jak kdo ...) na nespočet Japonských (Asijských) "torutre-porn" prasáren ... Tenhle film není jen drsný, krvavý, násilný, a psychicky nepříjemný, tento film je oslavou (nikoliv vykrádačkou !!! ) těch nejlepších perel, které v subžánru vznikly. Je pospojován skvěle do sebe a funguje na jedničku. Ale není pro každého ... a spousta i těch hodně znalých v něm neuvidí a nepochopí to, čím má být - oslavou "ozplotation" a exploitation celkově. 5/5 ... ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Zcela nečekaně důstojnější, než první díl, který stál za výměšek z tlustého střeva. Druhá sonda do Mickovy úspěšné deratizace turistů má mnohem zajímavější náplň, spád a nechybí ani slušná dávka naturalistické brutality. Vcelku efektně zpracovaná řezničina, která má však přeci jen několik vad na kráse. Především měl pan Mick Úchyl Taylor až podezřele velké štěstí a v honbách za svými oběťmi mu nějak moc hrálo do karet. V rámci žánru i tak solidně odvedená práce, bez přebytečných servítek. 70% ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Greg McLean napěchoval druhý díl snad vším co se jen dalo. Perfektní úvod, kdy duo policistů pochopí že s Mickem Taylorem není radno vyjebávat. Na solidní úvod se ovšem později nedaří zase tolik navázat. Na řadu přichází Duel mixovaný se Stopařem, Texaský masakr, aby vše ukončil hodně zajímavý Milionář. Přesto že se jedná o guláš mnoha chutí, při jehož sledování jsem často i nevěřícně kroutil hlavou, tak i přesto se druhý díl v rámci určitých mantinelů žánru překvapivě povedl. 65% ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

"Welcome to Australia cocksucker" Mike se po delší době vrací, aby zatopil dalším nevinným turistům a udělal jim tak ze života peklo, nebo aspoň z toho zbytku co jim zbývá. Spokojenost a veliká. Po průměrné jedničce, ze které si nepamatuji skoro nic, přichází lepší, brutálnější a nekompromisnější pokračování, ze kterého si určitě budu pamatovat víc. Za to mohu vděčit skvělému gore, které je zde nádherně a hlavně manuálně zpracované. Dále odlehčenému driveu, který se nese celým filmem a v neposlední řádě hlavnímu zmetkovi, který mi film neskutečně zpříjemnil. Jak již zde mnoho uživatelů psalo, najdou se zde pěkné odkazy na starší snímky jako např. Stopař atd. Také scéna s klokany je super, protože mě pobavila jako dlouho nic. Konec trošku ošuntělejší, ale pořád se jedná o prvotřídní snímek. Skvělé!!!! ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Mladý zamilovaný pár Rutger a Katarína sa rozhodnú stráviť romanticko dobrodružné chvíle v krásnej, divokej prírode Austrálie. Ich cieľom je národný park Wolf Creek. Tamojší kráter je skutočnou pastvou pre oči. Jedného večera ich tesne pred spaním nečakane prekvapí miestny buran, menom Nick Taylor. Príslovie; "V nesprávnu dobu na nesprávnom mieste", nikdy nebolo tak výstižnejšie. Od úvodu na plné pecky, "gore" jazda "jako prase" (citujem jedného užívateľa, s ktorého názormi sa stotožňujem pomenej, no teraz sa proste inak nedá). Príbeh jednoduchý a prostý. Napriek pár drobným zvratom, žiadnu prešpekulovanosť nečakajte. V porovnaní s jednotkou, ktorá sa viac zameriavala na dejovú os a osudy hl. hrdinov, dvojka ťaží vyslovene z brutality a akčnosti. Prvá hodina je vyslovene zbesilá, plná naháňačiek. Niekoľko scén originálnych (skipy), ktoré Vás nie len pohoršia, ale aj pobavia. Následne síce dochádza k útlmu a snímok sa stáva skôr psychologickým, no každopádne, jedným dychom ostáva len dodať, "Wolf Creek 2" je horor, ktorý by si nemal nechať ujsť žiaden fanúšik Hixpo-Slasheru. Orgazmus som síce nemal, ale TLIESKAM - 75%. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (13)

  • Film se natáčel v Adelaide v Austrálii. (rafix)
  • Dom vo filme, ktorý patrí Lil a Jackovi, sa objaví aj v poslednej epizóde seriálu Wolf Creek (2016) ako rodný dom Micka Taylora. (BoredKid)
  • Ironií je, že John Jarratt (Mick Taylor) se nerad dívá na horory a prohlásil, že ho v dětství děsilo sledování Psycha (1960). (ČSFD)

Reklama

Reklama