Reklama

Reklama

Ochrana planety před žraločími tornády po pěti letech selhala. Nad Las Vegas se roztočí písečné tornádo, které s sebou opět přináší žraloky. Fin Shepard je nasazen do akce na záchranu planety. Tornádo se žene krajinou a zasáhlo i ropnou oblast. Texas je v plamenech. Další tornáda ničí vše, co jim stojí v cestě. Dobytčí, lávové, kamenné... a to nejhorší bude nukleární, které míří přímo na New York. Aston Reynolds, autor a majitel Astro X přišel na to, jak tornádo zastavit. Musí ho nějak ochladit, aby anuloval jadernou aktivitu. Existuje motor a kvantový generátor, který po spušětní zvedne vodu z vodopádů, nukleární hmota v tornádu se schladí a tím z něj udělá jen obyčejné tornádo, bez ničivé síly... (TV Barrandov)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (95)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Ve čtvrtém dílu dosáhla CGI svého vrcholu likvidací žraloka na lavičce, záběr jsem si třikrát vrátil, než jsem uvěřil tomu, co jsem viděl, respektive neviděl, a pak jsem se deset minut snažil přežít záchvat smíchu, jaký jsem už dlouho nezažil. Tvůrci tohoto paskvilu zřejmě zareagovali na ohlasy diváků a pokusili se předstírat, že jim jde hlavně o humor, proto se do děje dostaly odkazy na Čaroděje ze země Oz, Terminátora, Iron Mana i Pobřežní hlídku, ale faktem zůstává, že opravdovou zábavu mi opět připravili tam, kde jsem se smát asi neměl. Nedokázal jsem rozklíčovat, jestli mysleli vážně tohle: žraločí, písečné, kamenné, ropné, ohnivé, elektrické, lávové, dobytčí a nukleární tornádo. Podezírám je, že to mysleli smrtelně vážně a hvězdička za nechtěný humor je znovu nemohla minout. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Nedá se svítit, všechen zbytek těžké munice tvůrci vystříleli v trojce a na čtvrtý díl zbyly už jen menší kalibry. Ani zkázy Las Vegas, Hooverovy přehrady, nebo Grand Canyonu, prostě nemůžou konkurovat raketoplánu, Hasselhoffovi na Měsíci a žralokům rejdícím ve vzduchoprázdnu. Scénář je prostě oproti předchozí trilogii výrazně chudší a celkově nepříliš nápaditý a stereotypní. Hasselhoffova role je tentokrát dost ubohá, Guttenberg se jen mihne, Ziering je nemastný neslaný a jeho motorovka už příliš provařená, jeho všechny děti otravné... Nejlepší postavou je tedy asi parádně vytuněná kyborgyně Tara Reid - i když se jmenuje, vypadá i hraje jako pornoherečka, bavila mě nejvíc. Ale i čtvrté Sharknado je pořád docela slušná zábava, jeho triky jsou stále nádherně mizerné a scénář opět totálně zhulený. A vlastně přece se něčím originálním čtyřka pochlubit může, a to obohacením angličtiny o několik novotvarů, třeba o "bouldernado", "oilnado", "firenado", kansaské "cownado" a několik dalších "-nados". Do případné pětky navrhuju nějak zakomponovat třeba emzáky, zombie, upíry, nebo aspoň nazisty uvnitř zeměkoule, jinak je další úpadek neodvratný. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Kdo zná sérii, ví, do čeho jde, a pokud neví, jeho chyba. Opět skvělá parodie na spousty filmů se spoustou krve a roztrhaných těl. na začátku jsou Star Wars, na konci připomínka Apokalypsy Jízdou valkýr. Kromě jiných připomínka na Indiana Jonese a Dobyvatele ztracené archy, Star Trek, Pobřežní hlídka, Buckaroo Banzaie či Christine. A mezi řadou postav se mihnou i Elvis a Tina Turnerová. Je radost sledovat všechny ty nápady a vtípky s masakrovanými postavami. Se špičkovými triky by to byla super podívaná, ale ztratila by kouzlo jistého neumětelství. Snad jedinou výtku bych měl, proč se postavy neschovaly do krytu...jenže pak by nedošlo na citaci z Čaroděje ze země Oz, tudíž nakonec OK. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Zrkadielko, zrkadielko, kto je najkrajší na svete? Prepáč, ale položila si zle otázku. Dobre, tak kto je najškaredší na svete, samozrejme predsa ty. Volám sa Tara reid a som super hrdinka, Iron man je môj tato a superman je môj druhý tato a matku nemám, ja som sa len ocitla. Priznám sa, že  Ian Ziering ma nebavil ani v Beverly Hills 90210 a už tam mi prišiel neprirodzený a boli tam charizmatickejší herci. Ja len jedine nechapem, že veľa filmov si nemôžem dovoliť ani jedno pokračovanie a takáto BIG sračka ich ma niekoľko, niekoho musia riadne bolieť kolena, od toľkého kľačania. V tomto projekte sa stretli starý samaritáni, Steve, David a aj Gary, práve takto dopadajú nechcení starí herci, smutné. Slabé 2*. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ian Ziering je ve své roli prostě skvělý a já se jen těším na to, čemu bude muset znovu a znovu čelit, nebo jakým způsobem bude sám zachráněn. Tady je ten finální opravdu skvělá magořina. Stojí to ale i na dalších hercích, kteří jsou béčkově výborní. Tara Reid už je s touto sérií také plně spojená, ale už sem patří i David Hasselhoff. A když už jsme u té „Pobřežní hlídky“, tak ve filmu se objeví i Gena Lee Nolin a Alexandra Paul, které z tohoto devadesátkového seriálu budete znát dobře. Pro fanouška béčkových kravin je tohle pořád nádhera. ()

Galerie (102)

Zajímavosti (3)

  • Vo filme sa objavili dvaja atléti z najznámejšej MMA organizácie UFC. Na začiatku sa medzi novinármi objaví Roy Nelson a počas útoku žralokov v kasíne sa objaví Frank Mir. (Marceloo)
  • Ve filmu si zahrál cameo Corey Taylor, zpěvák skupin Slipknot a Stone Sour. Je oslovován jako „číslo 8“, což je narážka na Slipknot, kde všichni zakládající členové měli číselné označení a Taylor je právě „8“. (Schyzartis)
  • Fin po príjazde do Kansas City dostane od známeho červené auto s menom Christine. Je to odkaz na horor z roku 1983 s totožným názvom Christine. (Marceloo)

Reklama

Reklama