Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tajemný ochránce Gotham City nemá chvíli klid. Sotva se vypořádal s ďábelským Tučňákem, už má proti sobě další nebezpečné muže. Bývalý okresní zástupce Harvey Dent si říká Dvě tváře, protože má polovinu obličeje znetvořenou kyselinou a také rozpolcenou osobnost. V jednom jsou ale obě jeho poloviny zajedno - Batman musí být zničen. Milionář Bruce Wayne, který se ukrývá pod maskou Batmana, zastaví výzkum mozkových vln, prováděný mladým vědcem Edwardem Nygmou, protože ho považuje za neetický. Nygma tajně dokončí svůj vynález, kterým dokáže z lidí vysávat jejich inteligenci. Stane se z něj Hádankář, který nenáviděného Waynea neustále provokuje důmyslnými rébusy. Situace se stane kritickou, když padouši spojí síly a odhalí, že Wayne je Batman. Ani on však nezůstane v boji osamocen. Přidá se k němu mladý akrobat Dick, který chce jako maskovaný mstitel Robin pomstít smrt své rodiny. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (578)

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

„Filmový labužník zírá, divák jenom vejrá, jak nám zkonil netopejra,“ aneb Joel Schumacher nebyl stvořen pro Batmana tudíž nemohl Batmana stvořit. Po poutavých temných a zvláštně groteskních vyprávěních Tima Burtona přišli (v jeho samotné produkci) s „lacinou“ neonovou fraškou, netopýra udělali víc sexy, mocně vymodelovali latexovou prdelku (já si nemůžu pomoct, mě prostě necharismatický Val Kilmer nesednul), přihodili jeho dávného comicsového parťáka Robina a z padouchů udělali excentrické magory, kdy Jim Carey (nepřehlédnutelná hlavní postava filmu) předkládá svoje gumárenský post-grimasoidní „sežral sem vodpornéj citrón“ a Tommy Lee Jones ala Dvě tváře asi nechtěně parafrázuje Nicholsonova Jokera. Navíc prostor, který odvrácená strana mince dostala, koncentrace hollywoodských stár stejně četná, jako nášlapné miny na předměstí Bagdádu, udělali z hlavní postavy mnohdy pryžového komparsistu. Jeho boj se vzpomínkami tak vyznívá spíše comicsy, teda komicky. Ani pro mě nezajímavý hudební doprovod Elliota Goldenthala, ani slušný český dabing už na mém finálním hodnocení nic nezmění. Batman Forever zůstane v mé paměti jako modernistický paskvil, který ještě sám tvůrce dokázal „vyšperkovat“ v mnohem absurdnější blábol v jeho následném kýčovitém pokračování. Kdysi jsem dával za tři hvězdičky, po dalším shlédnutí ale jdu ještě níž. Sorry for Jim, nesorry for Joel! [4/10] ()

choze 

všechny recenze uživatele

Schumacher se zjevně zhlédl v batmanovském seriálu ze 60. let a k jeho fraškovitému pojetí přidal neonový vizuál a skvělou akci, hlavně tu úvodní, kde Batman na poslední chvíli vyvázne z trezoru plného kyseliny připoutaného pod helikoptérou, která to pak napálí do sochy Svobody (WOW!). K tomu casting plný přehmatů a přímo zabijácké přehrávání. ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Elliot Goldenthal: 1. Hold Me, Thrill Me, Kiss Me, Kill Me - U2 [4:46] ,2. One Time Too Many - PJ Harvey [2:52] ,3. Where Are You Now? - Brandy [3:57] ,4. Kiss From A Rose - Seal [3:38] ,5. The Hunter Gets Captured By The Game - Massive Attack/Tracey Thorn [4:06] ,6. Nobody Lives Without Love - Eddi Reader [5:05] ,7. Tell Me Now - Mazzy Star [4:17] ,8. Smash It Up - The Offspring [3:26] ,9. There Is A Light - Nick Cave [4:23] ,10. The Riddler - Method Man [3:30] ,11. The Passenger - Michael Hutchence [4:37] ,12. Crossing The River - The Devlins [4:45] ,13. 8 - Sunny Day Real Estate [5:27] ,14. Bad Days - The Flaming Lips [4:39], ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

V dětství to byl jeden z mejch nejoblíbenějších filmů (hlavně Two Face ve skvělém podání Tommy Lee Jones pro mě byl největší borec), ted už by mě to tolik nebralo, ale z nostalgie to tak nějak mám pořád rád. Líbí se mi to po řemeslný stránce (pestrý barvy v 90s stylu, dobrej soundtrack), má to dobrý herce. Rozhodně to ještě neni průser. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Carrey a jeho Hádankář - božsky zahraný padouch, který se směle může rovnat s Nicholsonovým Jokerem a bezesporu největší klad tohoto filmu. Nejhorší je pochopitelně šíleně barevná stylizace, zbytku (ostatní herci, režie atd.) nemám celkem co vytknout, ale na druhé straně taky co vyzdvihnout... 60 - 70 % ()

Galerie (149)

Zajímavosti (58)

  • Celosvětová premiéra proběhla 9. června 1995 v Los Angeles. (Varan)
  • Val Kilmer (Bruce Wayne) přijal roli, aniž by si přečetl scénář. (Němi)
  • V pokladnách severoamerických kin nechali diváci 184,1 milionu dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 336,6 mil. (NIRO)

Reklama

Reklama