Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tajemný ochránce Gotham City nemá chvíli klid. Sotva se vypořádal s ďábelským Tučňákem, už má proti sobě další nebezpečné muže. Bývalý okresní zástupce Harvey Dent si říká Dvě tváře, protože má polovinu obličeje znetvořenou kyselinou a také rozpolcenou osobnost. V jednom jsou ale obě jeho poloviny zajedno - Batman musí být zničen. Milionář Bruce Wayne, který se ukrývá pod maskou Batmana, zastaví výzkum mozkových vln, prováděný mladým vědcem Edwardem Nygmou, protože ho považuje za neetický. Nygma tajně dokončí svůj vynález, kterým dokáže z lidí vysávat jejich inteligenci. Stane se z něj Hádankář, který nenáviděného Waynea neustále provokuje důmyslnými rébusy. Situace se stane kritickou, když padouši spojí síly a odhalí, že Wayne je Batman. Ani on však nezůstane v boji osamocen. Přidá se k němu mladý akrobat Dick, který chce jako maskovaný mstitel Robin pomstít smrt své rodiny. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (578)

Satan 

všechny recenze uživatele

Schumacher celou tuhle sérii hodil do kopru. Burtonem načrtnutý feeling temného gotického města s bizarními postavičkami vystřídal barvami hýřící a překypující Batman s ksichtem Vala Kilmera, kterému nevěříte ani nos mezi očima. Spousta efektních scén, ale k ničemu. Spousta skvělých postav, ale k ničemu. Two-Face chytá Jokerovy manýry a chce celé město obalit chaosem a Riddler tu má pár hádanek a nechutně přehrávající Carreyho projev. Všechno špatně. Žádné napětí, pár ucházejících hlášek a hlavně celkově to na onu překypovanou výpravu a styl působí strašně tuctově a lacině jako kdejaké vybrané akční béčko z osmdesátek. Závěrečná scéna: Batman s Robinem utíkají vstříc kameře. Do záhuby. [Přesná stopáž: 117 min] ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Míň gotické atmosféry a ponurosti, víc akce a neonů (Schumacher pestrobarevnost vůbec rád protlačuje i do snímků jež by jiní oděli to hávu temnoty, viz. 8 mm). Batman Forever je (ještě) slušně natočená a dobře obsazená zábava pro děti, jejíž sledování přežijí bez újmy na zdraví i jejcih rodiče...V dětství byl tohle můj nejoblíbenější Batman. ()

Reklama

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Dobré pokračování temného komiksového příběhu s drsnými protivníky, skvělou hudbou, dobře odvedenou filmařskou prací a konečně i Burtonovské zasáhnutí do celkové podoby snímu je znát. V hlavní roli mi však docela vadí a nesedí mi pro ni Val Kilmer, je to dobrý herec, ale má až příliš výrazné rysy "tvrďáka".... to Clooney je naprostý opak, dle mého.. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Tvrdím, že jde o druhý nejslabší díl série (hádejte, který je ten úplně nejslabší), i když pořád je to celkem dobrý film....hlavně zásluhou Chrise O'Donnela, Tommy Lee Jonese a hlavně skvělého Jima Carreyho. Val Kilmer takřka tradičně herecky nepoužitelný. No dobrá, ještě je tu Nicole Kidman, a jisté nahlédnutí do ponuré minulosti Bruce Wayna... ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Úvodní scéna s Two-Facem hezky navnadí (let několikatunového trezoru na tak směšném lance velkoryse promíjím), pak je to však do Edwardovi proměny v Hádankáře trochu slabší. Tommy Lee Jones a Jim Carrey byli dobrá volba. Sedí k sobě skvěle a pěkně Batmanovi zatápí. Robin díky Bohu moc prostoru nemá, proto zůstávám na pěkných 70% ()

Galerie (149)

Zajímavosti (58)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 100 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama