Reklama

Reklama

Shang-Chi a legenda o deseti prstenech

  • USA Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Hlavním hrdinou je superhrdina čínského původu Shang-Chi, který je konfrontován se svojí minulostí, když je zapleten do sítě tajemné organizace Deset prstenů. Jedná se o druhý film ze čtvrté fáze MCU. Ve filmu uvidíme skutečného záporáka Mandarina. (Falcon)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (581)

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Kdyby se celý film odehrával v USA a byl založený jen na hand-to-hand combatu, tak je to za 5*. Zmíněné bojové scény jsou naprosto skvěle natočené (dlouhé záběry, minimum střihů) s vynalézavou choreografií, jakmile se ale film přesune do Číny (?) a pak následně to Tramtárie, tak je to jen o tom, že postavy vzpomínají a dojímají se ... což je nuda k posrání a závěrečná bitka s digi dráčky je spíš dobrá k uspání po dobrém jídle, než aby nějak výrazně zaujala ... škoda. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Před čtrnácti dny jste parkovali auta a teď vám mám jako věřit, že jste zachránili svět před požírači duší?" To se tak někdy stane. Já jsem teda trošku retardovanej, takže nerozeznám asiata od ťamana ani od rákosníka a proto jsem se občas ztrácel v tom, kdo koho vlastně mlátí. To je můj problém. Ono se to totiž mlátilo docela slušně, zejména v San Franciscu a Macau. Ovšem fantasy přesun do vesnice Ta Lo už mě tolik nebavil. Tam se totiž ti, co tančí s šupinou, rozhodli zachránit svět a pokusili se mě unudit moralizováním. Naštestí si soupeři k boji oblíkli dresy, takže jsem se v bitkách začal orientovat a u digitálních draků jsem toho hodnýho poznal dokonce i bez nápovědy. Za mě je to prostě neškodná pohádka, ke který se už nehodlám vracet. ()

Reklama

Morien 

všechny recenze uživatele

"Make it very colorful but also somehow entirely gray." Tak nějak to řekl Ryan George v Pitch Meeting a nejenže to skvěle vystihuje tenhle film, ono to vystihuje celé MCU. Ale aby nebylo mýlky, tenhle film jsem si užila o trošku víc než většinu marvelovek, možná proto, že se u něj dá občas i trochu zapomenout, že je to vlastně marvelovka. Soundtrack mě dojal a Tony Leung je prostě the boss. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Shanch-Chi má fakt nadupanej start. Nejsem žádný velký fanda do akčních sekvencí, ale když to začal tenhle asijskej superhrdina rozjíždět v autobuse, poklesla mi čelist a zároveň jsem se těšil z toho, jaká mě čeká pořádná marvel-paráda. Bohužel tenhle film není Casino, a tak se tempo filmy brzy zvolní a film přestane být tak úžasný. Čím dál víc průměrnější příběh ale drží velmi sympatické postavy. Příjemně mě překvapil i Ben Kingsley, u kterého jsem si až tady všiml jeho skvělého komediálního talentu. Celkově je Shang-Chi pěknou fantasy pohádkou. (7/10) ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Marvelovky a komiksové filmy obecně se změnily v jakousi personifikaci kapitalizmu, kdy hezky po žižekovsku platí, že mainstreamoví diváci nevěří, že by k nim mohla existovat alternativa a o jakýchkoliv variantách uvažují jen v jejich kontextu. Takže teď mají lidi slintat nad tím, že má nějaká komiksovka asijskou příchuť, místo abychom se ptali, proč neupřednostnit pořádný asijský film. A možná opravdový asijský film by nebyl tak odporně digitální a zároveň fádně šedivý. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (55)

  • Na karaoke zpívají Shaun/Shang-Chi (Simu Liu) a Katy (Awkwafina) písničky – „Magic Carpet Ride“ od Steppenwolfů, „A Whole New World“ z pohádky Aladin a „Old Town Road“ od Lil Nas X. (Kubaaa97)
  • V komiksu měl Shang-Chi bronzovou až jasně zlatou barvu kůže kvůli omezení barev nabídnutých tiskárnou. Toto bylo však považováno za zbytečně urážlivé, i když šlo jen o odlišení vizuální stránky hrdinů. Jak šel čas, vyvinula se tisková technologie a tento prohlém zmizel, ale Shang-Chiho zlatá minulost je stále předmětem různých diskuzí. (3T)
  • Zločinecká organizace Golden Daggers je odkazem na stejnojmennou skupinu, kterou v komiksech Shang-Chi (Simu Liu) pomohl svrhnout. (Kubaaa97)

Související novinky

Příští Avengers film našel režiséra

Příští Avengers film našel režiséra

26.07.2022

No, tak to šlo docela rychle. Kdekdo by čekal, že Marvel potažmo producent Kevin Feige využije šance, a vše důležité a neodkladné oznámí na Comic-Conu, případně si to nechá za pár měsíců na D23 Expo.… (více)

Marvel oznámil Multiverse ságu

Marvel oznámil Multiverse ságu

24.07.2022

7. listopadu 2025, tohle datum si zapište do kalendáře, než se ještě třikrát změní, protože v tento den vstoupí do kin závěrečný snímek nejen šesté fáze MCU, ale taky čerstvě oznámené (a už nějakou… (více)

Nová sága MCU bude odhalena již brzy

Nová sága MCU bude odhalena již brzy

21.06.2022

Kevin Feige potažmo další lidé z Marvelu rozhodně nelhali, když neustále tvrdili, že snímek Avengers: Endgame znamená konec celé jedné kapitoly vyprávění o superhrdinech. První tři fáze zde zkrátka… (více)

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

25.04.2022

Co si fanoušci mohli už dávno domyslet, nyní potvrdila nejnovější studia. Jedním z největších témat moderního Hollywoodu je v posledních letech tlak na smysluplnější rozmanitost ve filmovém průmyslu.… (více)

Reklama

Reklama