Reklama

Reklama

The Reef: Stalked

Trailer

Po vraždě své sestry hledá Nic (Teressa Liane), její mladší sestra, a dvě kamarádky rozptýlení při dobrodružné plavbě na kajaku po tichomořském ostrově. Po několika hodinách výletu jsou ženy pronásledovány žralokem a musí se spojit, čelit svému strachu a zachránit jedna druhou. (mac000)

Videa (1)

Trailer

Recenze (39)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Absolútne netuším, akú ma toto naviazanosť na prvý film, ktorý bol mimochodom od toho istého režiséra celkom fajn. Oceňujem na tejto žraločej záležitosti, že sa režisér snažil ukázať žraloka celkom reálne, pretože hrozné žraločie CGI by ma asi zabilo. Tu dostaneme zábery celkom prirodzene, žralok vyzerá super (až na jeho ultra zrýchlenie v jednej scéne). Je to viac menej komorná záležitosť, otvorený krvák nečakajte, žralok viac menej drží diváka a aj plavkyne v šachu celý čas. Škoda, že hlavným postavám prajete smrť lebo vás moc nebavia. Nebolo to zlé, dobré natočený žralok v akcii vždy poteší, bohužiaľ, ten zvyšok už moc nepotešil. 50% - 2* ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

"To jsou ale ku.dy", prohlásila moudře přítelka, když letmo zahlédla asi deset patnáct sekund jalového plkání a plácání se vystajlovaných ošnorchlovaných pipin na mělčině, když se ony snažily předstírat potápění v ca deseti yardech. Ano, souhlasím, ku.dy jsou nejenom hlavní filmové postavy, ale i jejich nesnesitelné slečinkovské představitelky, které před natáčením nejspíš nejenže neměly v ústech šnorchl, ale neseděly zjevně ani na kajaku. Ale možná seděly na něčem jiném a braly do úst něco jiného, takže dostaly možnost užít si svých patnáct minut slávy v tomhle retardovaném žraločím pseudothrilleru, budiž jim to přáno... Děj filmu (včetně slabomyslných dialogů) je tak pitomý, že na mě většinu času působil, jako by ho rejža/scénárista vymýšlel a ladil spontánně za pochodu. A využil k tomu občas i nějaké ty místní domorodé matróny s dětmi, které se zrovna motaly poblíž na pláži a sbíraly do kbelíků škeble. Zprvu mě aspoň zaujalo několik "žraločích" záběrů a la Jaws, ale jejich kvalita i působivost vzaly záhy taky za své. Zlatá Sharknáda. A zlatý rejžův dřívější The Reef, nebo Black Water 1 i 2, nemůžu uvěřit, že je to film od stejného tvůrce. Za většinu mých negativních dojmů ale dost možná může to odpudivé herecké obsazení. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Osvedčený námet využitý amatérskym spôsobom, pričom najvtipnejší bol ten žralok inteligentnejší než všetky dievčiny dokopy a skákajúci sťaby skokan o tyči. Napriek tomu sa však skoro nikomu nič nestane, chýbala odvaha nechať umelého drsnokožca niekomu poriadne ublížiť tak, aby to bolo poriadne vidieť, ale zase niektoré momenty boli aj napínavé. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Angažovaly se čtyři majitelky pěkných pozadí, které (snad) udrží diváckou pozornost. Žralok, který měl být v hlavní roli, jaksi podstatnou část filmu absentoval. A to byla zásadní chyba. Režisér Andrew Traucki tedy rozhodl, že Teressa Liane a spol. budou vydatně pádlovat, posed na kajaku vyformuje jejich zadečky ještě do šťavnatější kulatiny a čekání na klasickou žraločí ploutev nad hladinou vyrovnají záběry na průzračnou mořskou hladinu a panující slunečné počasí. I tohle je možné řešení. Přece jen film ale ukazuje, že má sekvence, kdy umí být napínavý a je nebetyčná škoda, že se žralokem tak nadmíru šetřilo. A to kousavý borec nevypadal vůbec zle, když se zjevil. Určitě svoji roli při jeho nízké účasti na scéně sehrál rozpočet. Malebné australské vodní scenérie rozhodně nedokáží spasit nedostatek nervydrásajících scén. A režisér si pochopitelně neodpustil zahrát na otravnou psychologickou notu v podobě ohraného traumatu. Hlavní hrdince v úvodu filmu zemře sestra rukou násilnického partnera, její tělo bez známek života je nalezeno v napuštěné vaně. A vodní patálie se od té doby promítá mladé ženě do života, kdykoliv se potká s něčím mokrým. Na tohle snad nikdo nebyl zvědavý. Útoků žraloka bylo tedy pomálu, ovšem byl jsem za ně rád. A i těch mrtvých mohlo být povícero. Závěr filmu byl takový nějaký nedomrlý. Ten se tedy vůbec nepovedl. Kupodivu jsem se v globálu až tak výrazně nenudil, jen jsem litoval, že žraločích výpadů bylo poskrovnu a režisér filmu nedokázal vtisknout dynamiku. Tak třeba příště bude žralok kousat delikátně. 6/10 ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Prvá myšlienka, ktorá ma napadla hneď potom "selfie" bola - dúfam, že Vás všetky zožerie. Očakávať od tejto "žraločiny" nejakú slušnú zábavu v rámci animal hororu, by bolo asi dosť naivné. Kto (ne)rád more a jeho úskalia, toho možno nejaká tá vlnka od rybacej plutvy vystraší, no toto je skôr pre začiatočníkov, ktorí obľubujú máchanie nôh v malom bazéne. Tam sa Vám totiž rovnako, ako v tomto filme nič nestane. Andrew Traucki je priemerno podpriemerný režisér a tak natočil síce snaživý, no stále priemerno podpriemerný (ne)horor. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama