Reklama

Reklama

Scream

(seriál)
  • USA Scream: The TV Series (více)
Trailer 4
Horor / Mysteriózní / Thriller / Drama
USA, (2015–2019), 20 h 56 min (Minutáž: 39–81 min)

Hrají:

Willa Fitzgerald, Bex Taylor-Klaus, Carlson Young, John Karna, Connor Weil, Bobby Campo, Amadeus Serafini, Tracy Middendorf, Jason Wiles, Bryan Batt (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(29)

Obsahy(1)

Nafoukaná středoškolačka Nina byla brutálně zavražděna. Její milenec se pohřešuje a panika se pomalu začíná šířit celým městem. Spolužáci Niny se musí vyrovnat jak s její smrtí, tak i s faktem, že se po městě nejspíš potuluje vrah, který může kdykoliv znovu udeřit. Navíc se začínají otevírat staré rány, které 20 let vyhnívaly a nyní začínají být smrtelně nebezpečné. Má Niny vražda něco společného s dávným zabitím sériového vraha? To se dozvíte z 10 dílů seriálu od stanice MTV, který se nechal inspirovat úspěšnou řadou hororových filmů s názvem Scream. (geklon)

(více)

Videa (5)

Trailer 4

Recenze (144)

Lucasion 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"In my humble opinion, nobody puts on a mask and commits a murder like that just once. The real question is, who's next?" Jako fanoušek jsem se na Scream do televize těšil a zároveň obával. Ale jelikož mám Ghostface rád a děsivé telefonáty žeru (zvlášť když jsou dobře napsané), tak jsem prostě novému seriálu nemohl odolat. První díly na mě jednoduše působí jako spojení Pátku 13tého, Vřískotu a alespoň dalších dvou hororů. Vraždy připomínají Cravenovu sérii a příběh o krvi se rozbíhá. Ne všichni herci sjou sympatičtí, ale na druhou stranu nejsou tu vysloveně rušící elementy. Líbí se mi velké množství popkulturních odkazů. Líbí se mi hudba k seriálu, která se tam hodí. No a nakonec tu nejdůležitější věc. Hra na vraha. Máme tu staronovou oběť Emmu (Willa Fitzgerald), která svádí s duchem psychický i fyzický boj po vzoru Sydney. Máme tu i nerdskou dvojici, která v tomhle příběhu nesmí chybět. No a nakonec ani nechybí nová novinářka Piper, která je moderním ztělesněním Gale Weathersové. Oběti jsou všichni a nelze věřit nikomu. Všichni lžou a všichni mají nějaké tajemství. Lakewood tedy jako by z oka vypadl Woodsboro. Hra na vraha je dobrá, a když jsem už začínal tušit, kdo se za maskou skrývá, tak jsem si pouze pomyslel, pokud je to pravda, tak je to taková pravda, že by jí nikdo nečekal. Takže paleček nahoru. Bohužel zatímco první série mě velmi navnadila i bavila a hra s vrahem má smysl, tak druhá série mě přinejlepším nudila. Spousty dílů jsou zbytečně natahované a výsledné odhalení není ani nijak šokující. Takže zatímco první sérii bych dal hvězdiček pět, tak druhé řadě bych dal slabé tři. Zprůměrujeme to na čtyři. A jsem velmi zvědavý na halloweenský speciál. Oblíbené postavy: Audrey, Noah (84 %) ()

cocrHeLL 

všechny recenze uživatele

Co k tomu dodat... zpočátku to vypadalo velmi slibně, ale následně to přišlo - prostředí americké střední školy, žvásty o ničem (ještě jednou uslyším "I will protect her", "I need to protect her", "Because I have to protect you", tak mi pukne poslední mozková buňka, která mi zbyla z druhé serie), malicherné problémy puberťáků, hudba snad vyhrabaná z top10 young adult music chart 2015–2018, atmosféra dobrá pouze když puboši drželi hubu a nehrála hudba... vůbec netuším, jak je možné, že jsem se takhle sebetrýznil celé 2 série. Nejspíš jsem měl potřebu získat inspiraci pro nějaké sebevražedné litanie. Upřímně, byla tady tendence dát tomu malinko vyšší hodnocení na základě některých scén, ale velmi rychle jsem se rozmyslel, protože veškerý koncept by se vešel do dvou hodin kvalitního mordu. Aby to mohlo mít kvalitní seriálovou podobu, ten koncept by musel být mnohem rozsáhlejší a bylo by nutné nevkládat jej jen do posledních minut dílů a zbytek lepit sračkama, jako zbytečné nahánění, romantika, bubáci ve snu, ... Suma sumárum, první série jakž takž působila ještě v pořádku, ale v druhé sérii už toho bylo přespříliš - pod váhou času stráveném u seriálu byly otravné postavy otravnější, mizivá atmosféra mizivější, young adult music infantilnější, puberťáské romantischen problemen častější a všichni, co se museli "protectovat", se "protectovali" ještě usilovněji. ()

Reklama

Spooner

všechny recenze uživatele

Pilot: Přesně tak teenagerské a jednoduché, jak jsem čekal. Je sice hezké, že se tvůrci snaží jet téměř přes kopírak a nepřijdeme samozřejmě i o nesmělého geeka, jenž si bere na paškál klišé a pravidla žánru. Jenže když dva dělají totéž, není to totéž, a místo zábavného kousku tak dostáváme jen nudnou vykradačku s nezajímavými modely a modelkami z Bravíčka, která nenabízí nic moc jiného. A já nevím, proč bych měl na tuto rutinní vyvražďovačku vůbec koukat. I když úznávám, že hlavní zápletka má do budoucna celkem potenciál. 50% ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Nikdy by som nepovedal že sa mi tento seriál tak zapáči.Už skoro po treťom diely som sa nevedel dočkať ďalšieho dielu.Bolo to nápadité a ak si myslíte že to je len zbytočne natiahnuté do 10 častí tak to vôbec pretože každá priniesla niečo nové a na konci som ten seriál do slova žral....Koniec nebol až tak fantastický ale určite patril k tomu lepšiemu.Troška ma sklamal ten vrah.A na konci keď som započul že sa Scream vráti no ja som nadšený určite doporučujem.Tak druhá séria nestratila ani trošku.Každý jeden diel skvelý, nadupaný, vždy sa niečo udialo.Neveril som že aj druhý krát to bude ono a aha, namiesto jedného filmu ktorý nudí tu máme 13 dielov ktoré sú úžasné.Vrah na konci riadny šok, to som naozaj nikdy netipoval klobúk dole na ďalšiu sériu sa strašne teším.Hallowen spešl pecka Scream je proste jeba. ()

Standic1 

všechny recenze uživatele

Zatím hodnotím po dvou dílech a totálně mě to dostalo. Klišé bohatých, pěkný holky (který bohužel natáhnou bačkory), namakaný frajírci (který zatím nenatáhly, ale já doufám, že brzy natáhnou bačkory) a jeden fanatik hororu, který vypráví své teorie o seriových vrazích jako profesionální geek a naprosto mu to žeru (doufám, že ten nikdy nenatáhne bačkory). Moc jsem se těšil a dostal jsem přesně to, co jsem chtěl. Omg, ať už je další díl! Doplnění po dokoukání 1.série - naprostá pecka! Nebudu spoilerovat, ale JÁ TO VĚDĚL! Velmi pěkné zakončení a jsem rád, že to neskončilo jako většina filmů s dobrým koncem. Už aby byla druhá série :) ()

Galerie (246)

Zajímavosti (27)

  • Když najde Manny (Giullian Yao Gioiello) opuštěné auto na kukuřičném poli, tak přiběhne k levé straně auta. V dalším záběru je ale na druhé straně u otevřených dveří. (Duoscop)
  • Stejně jako se filmoví tvůrci Vřískotu (1996) inspirovali případem takzvaného Gainesvillského rozparovače, nechali se i tvůrci seriálu inspirovat případem Sheilie Eddy a Rachel Shoaf. (henrycruel)
  • Ve všech scénách, kdy vrah volá Emmě (Willa Fitzgerald), při natáčení ve skutečnosti herečka telefonovala pouze s asistentem režiséra. Hlas Ghostface se do scén přidával až při postsynchronech, ani samotná Willa Fitzgerald tak nevěděla, jak bude znít. (hansel97)

Související novinky

Wes Craven (1939-2015)

Wes Craven (1939-2015)

31.08.2015

Ve věku 76 let nás včera opustila hororová legenda Wes Craven. Slavný režisér podlehl rakovině, která ho trápila mnoho měsíců, přesto mu ale nezabránila v tom, aby se věnoval svému milovanému žánru.… (více)

Sin City jako televizní seriál?

Sin City jako televizní seriál?

03.12.2013

Televize je na vzestupu a v mnoha ohledech šlape na paty filmovému průmyslu. Uvědomilo si to už několik velkých hollywoodských společností. Další z nich je The Weinstein Company. Bratři Bob a Harvey… (více)

Reklama

Reklama