Reklama

Reklama

Mělčiny

  • USA The Shallows (více)
Trailer 1

V napínavém thrilleru Mělčiny se Nancy (Blake Lively) vydává osamoceně surfovat na odlehlé pláži. V průběhu surfování je napadena velkým bílým žralokem a zůstane uvězněna na moři jen nedaleko od břehu. Ačkoliv ji od přežití dělí pouhých 200 metrů, jejich překonání se ukáže být otázkou souboje dvou vůlí. (Falcon)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (684)

Psychor 

všechny recenze uživatele

Z pozice zdejší hororové autority musím konstatovat, že Jaume Collet-Serra vůbec nenaplnil očekávání, která do něho byla vkládána. Shallows disponoval potenciálem na to, aby se stal nejlepším žraločím survival hororem v dějinách kinematografie. Tuto šanci však trestuhodně zahodil a Reef si tak může oddechnout, jelikož poměrně jistě uhájil své dosavadní žraločí prvenství. Vše nasvědčuje faktu, že Jaume Collet-Serra není tak kvalitním režisérem, jak se mnozí diváci domnívali, a že svůj dokonalý Orphan natočil v rámci ojedinělého záchvatu tvůrčí geniality. Shallows bohužel nedokáže výrazněji zaujmout naprosto ničím. Celá stopáž filmu trpí zejména absencí potřebné úrovně napětí, které se nepodaří dosáhnout ani během žraločích scén. CGI efekty se rovněž příliš nezdařily a žralok tak působí vcelku neautenticky. Kapitolu samu pro sebe pak představuje žraločí chování, které se z hlediska etologie paryb zcela vymyká všem standardům a v očích diváka tak oslabuje celkovou uvěřitelnost děje. Přes všechny tyto nedostatky dosud stále koukatelný horor pak pohřbí neskutečně béčkové rozuzlení, za které by scénárista zasloužil jednu za uši. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $17miliónovTržby USA $55,124,043Tržby Celosvetovo $119,100,758Tržby za predaj Blu-ray v USA $2,754,714Tržby za predaj DVD v USA $3,974,922║ jednoznačne režisér Jaume Collet-Serra dokáže ponúknuť aj hútnejšiu atmosféru čo dokázal v predošlích jeho filmoch, tu mu to vychádza skôr tak na polovičku, Blake Lively to ustála a dokáže po celý čas slušne upútať, dejovo v pohode, žralok dosť zúrivý nervák, slušný priemer /60%/ ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Stále slabší kousky nám předkládá tenhle rejža. Blake Lively na ploše 80 minut absolutně nestačí a její myšlenkové pochody, kterých není ani mnoho, film ani neobohacují ani neposunují. Sandra Bullock podobnou samotu zvládla mnohem lépe. Mělčiny navíc nefungují ani jako horor. 3 postavy zmizí pod hladinou a vše sledujeme očima hlavní hrdinky hodně z dálky. Žralok je podlá svině a než znovu Mělčiny, to raději už i snad žraločí Útok z hlubin. 45% ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Filmy o ľudožravých žralokoch mám rád. Od čias čo som zhliadol Spielbergove "Čeľuste" som si tento špecifický horrorový subžáner zamiloval. Takže som si s chuťou pozrel aj snímok "Smrtiaci príliv", ktorý v roku 2016 natočil režisér Jaume Collet-Serra. Bolo to celkom fajn, ale niečo mi na tom hodne vadilo. Už mám dosť týchto feministických superpičí, čo všetko zvládnu. Samozrejme, že hlavnú úlohu stvárnila silná, sebestačná, vynaliezavá ženská, s ktorou nevyjebe ani osem metrový žralok. Feministická lobby pracuje na plné obrátky. ** ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Bavila jsem se. Člověk to samozřejmě musí brát s velkou rezervou, ostatně když už se rozhodnete jít do kina na film o tom, jak krásná blondýna bojuje v moři se žralokem, asi těžko můžete čekat něco jiného než béčko. Kdyby ale všechna béčka vypadala tak jako Mělčiny... Režisér skvěle pracuje s tajemnem mořského dna a napětím. Blake Lively se snaží a jsem si naprosto jistá, že teď nebude mít nouzi o filmové role. Škoda toho závěru, který už je až moooc hloupoučký a totálně zbytečný, vůbec se nemuselo tak tlačit na pilu a výsledek by byl silnější. Mělčiny každopádně pro mě představují to, čemu se říká "zábavná blbina" a když na film někdy narazím v TV, vím, že kanál nepřepnu. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (32)

  • Blake Lively o podmienkach počas natáčania: "Najťažšia časť spočívala v tom, že som musela nosiť vestu, aby miesto vyzeralo tropickejšie, ale v skutočnosti tam mrzlo, no nesťažovala som sa, pretože vlny ma pumpovali!" (Arsenal83)
  • Blake Lively (Nancy) začala natáčet 8 měsíců po porodu dcery James. Pro vyšvihnutí formy jí pomáhali dva trenéři a nutriční poradce. (Novotnak98)
  • Ve finální scéně, když se Nancy (Blake Lively) praštila o bóji, tak si herečka zranila nos i ve skutečnosti. Přesto pokračovala dál. Takže to, co vidíme ve filmu, je reálná krev. (applause)

Reklama

Reklama