Reklama

Reklama

Spolek nemilosrdných

  • Česko Sesterstvo nemilosrdných (více)
Trailer

VOD (1)

Pětice vysokoškolaček tvoří tajné sesterstvo, které musí držet pohromadě navzdory všem překážkám. Toto pouto je podrobeno těžkému testu, když po divoké párty zemře jedna z nich. Raději, než přiznat se policii a pohřbít si vlastní budoucnost, rozhodnou se dívky zahladit zločin a ukrýt zkrvavené tělo. Léta poklidně plynou a kamarádky pomalu končí studium na univerzitě. Na rozlučkové oslavě se však ukáže, že někdo ví o jejich strašlivém tajemství a hodlá se mstít. Je snad mrtvá dívka pořád naživu?

Napínavá teenagerovská vyvražďovačka Sesterstvo nemilosrdných je remakem klasického hororu Dům milosrdných sester z roku 1983. Jeho důležitost v rámci žánru dokazuje i fakt, že byl vybrán na První filmovou přehlídku Quentina Tarantina v Austinu v roce 1996. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (188)

teutates 

všechny recenze uživatele

Estúpido... každý správny US. teeneger ovláda 1.hod oštepom 2.lásku až za hrob 3.latinu 4.bojové umenia Jackieho Chana... začínam mať pocit, že to snaď majú v učebných osnovách. Na základe toho následne vznikajú epické diela (tzv. príbehy) plné vtipných scén, lásky, súdržnosti, nevraživosti... nič nie je stratené, nakoniec dobro zvíťazí nad zlom a diabol padá aj s "krucifixom" do horucích pekiel... uúu vzrušo. Takmer by som zabudol, milujem alternatívne konce u takýchto preludov... 3/10 ()

petero 

všechny recenze uživatele

THE HOUSE ON SORORITY ROW pokladám za jeden z najlepších slasherov. Tento čiastočný remake, na ktorý z producentskej stoličky dohliadal jeho tvorca, síce nadväzuje na pôvodný scenár Seven Sisters, ale príbeh kombinuje s I KNOW WHAT YOU DID LAST SUMMER, čo bol môj prvý horor videný v kine, takže plotline kde dievčence z koľají niečo poriadne poserú (rozumej nešťastnou náhodou niekoho zabijú) a po čase ich začne niekto vyvražďovať ostáva, no rozuzlenie je diametrálne iné ako ponúka klasika a je takpovediac bližšie moderným teenagerským vyvražďovačkám. To nebol až taký dobrý ťah, pretože týmto pádom dostáva status vykrádačky, no k tomuto modernému odľahčenému spracovaniu to zrejme sadlo viac. Na druhej strane originál ostáva originálom (so znepokojujúcejšou pointou) a remake si ide svojou cestou, takže tvrdý zástancovia originálu (sú vôbec nejaký?) môžu byť spokojný, že pôvodný film zostane jedinečný a remake, vzhľadom na súčasnú podpriemernú konkurenciu (BLACK CHRISTMAS, APRIL FOOLS DAY, PROM NIGHT, RETURN TO SLEEPAWAY CAMP, MY BLOODY VALENTINE, FRIDAY THE 13TH) a režisérov predchádzajúci viac originálnejší no i tak poslabší WHISPER, je SORORITY ROW solídne zábavný, atmosférický a napínavý, kde aj tie popravy zaujímavým vražedným multi toolom za niečo stoja. PS: Je tu ešte THE HAUNTING OF SORORITY ROW ak niekto zatúži po duchárskej verzii ale spokojnosť nezaručujem. (videné: 2x) ()

Reklama

Zayl 

všechny recenze uživatele

Mohl bych říct, že jde o další vyvražďovačku, která se veze na osvědčených konceptech, trpí nelogičností a svůj potenciál mrhá ve službách rutiny. Svým způsobem to pravda je, naštěstí se ztráta schopné zápletky kompenzuje vraždami a krásnými dívkami. Zápletka se smrskla na nepovedený žert dívčího spolku, který nepřinese zábavu, ale oběť jedné z nich. Nicméně následná kill série je slušně natočená, zabijákova zbraň skýtá dobrý potenciál a vynásobím-li to polonahými dívkami, které bojují o svůj život, vyjde nadprůměrná zábava. Za mě podařený remake. ()

Vyrida 

všechny recenze uživatele

Další z řad nekonečných a příběhově naprosto jednoduchých teen jednohubek, které jsou nabité sex-appealem až k prasknutí, ale na zbytek základních horrorových zásad hází velký bobek. Zápletka je myslím si už stokrát jinak omletá fašírka, která je navíc děravá jako paměť stařeny. Čert vem, že logická chyba střídá tisickrát jinak viděné kliše, když většina vraždicích scén mě pobavila. A to je vlastně asi i jediný kladný důvod proč se na film podívát, když opomenu celkově pro oko slušně obsažené dívčí herectvo. Se samotným herectví to je samozřejmě tragédie třikrát podtržená a s vykřičníkem na konci. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

To to hodnoceni nejak kleslo, kdyz sem koukal naposled, melo to 74% a uz jsem se chystal napsat, ze to je znacne nadhodnoceny, ale momentalnich 56% tak odpovida. Zacatek je docela vtipnej, sice extra stupidni, ale vtipnej. Pak dlouho trva, nez se zacne neco dit, aspon, ze tu je porad nejaka parba, spousta sexy holek nestydicich se neco ukazat a slusna hudba. No a pak pride ta hororova cast, coz je vykradeny Tajemstvi lonskeho leta. Coz by ani tak nevadilo, je to vyvrazdovacka, tak necekam nic originalniho, ale jsou tu dva problemy. Ackoliv je zabiti docela dost, je to proste stylem pride vrah, zapichne, odejde. Zadna promyslena, zapamatovani hodna vrazda se nekona a kazda je sfoukla desne rychle, ze z toho clovek nic moc nema. Zaverecny odhaleni, kdo to zabiji, je pak znacne nelogicky a stupidni. Aspon, ze film docela slusne odsejpa, obcas je vtipnej a obcas napinavej, takze nakonec jsem vcelku i spokojenej. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (8)

  • Při scéně, kdy Cassidy (Briana Evigan) spadne do šachty, je na zdi vytesáno: "Théta Pí musí zemřít"; ale v traileru je napsáno: "Jste na řadě." (Honza95)
  • Film byl poslán do kin pod jménem "Solidarity". (Pumiiix)

Reklama

Reklama