Reklama

Reklama

Po prvním masakru v roce 1974 se podezření obyvatel městečka obrátilo proti rodině Sawyerových. Rozvášněný dav dům Sawyerových obklíčil, vypálil a celou rodinu do posledního člena vyvraždil. Když se o několik desítek let později dívka jménem Heather dozví, že po své babičce zdědila nemovitost v Texasu, rozhodne se společně s několika kamarády vyrazit na výlet a svůj nově nabytý majetek si prohlédnout. Po příjezdu zjišťuje, že zdědila velkolepé sídlo. Hrůza, která se ukrývá ve sklepení, na své objevení ale teprve čeká. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (391)

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Co se mi teda vůbec nelíbilo, tak to byl ten scénáristický posun, kdy hlavní hrdinka začala bez nejmenšího důvodu (dobře, vila takové hodnoty je možná důvod) inklinovat k rodině pošahanců z Texasu. Čtvrtá hvězda ode mě padla a nebude, protože vzhledem k nízkému věku, kdy byla rodině odebrána, je pro mě tenhle zlom prostě blbost, s níž můj mozek odmítá spolupracovat. Jinak má ale tenhle masakr hodně vydařenou atmosféru, kterou jen podtrhuje parádní ozvučení, všechny ty lekačky a úprky před Ashovo pravou rukou mají na domácím kině dost podajné zpracování, které mě u filmu udrželo. Co se naopak nepovedlo je 3D: * které vůbec nevyniká a až na dvě lepší scénky s motorovkou jsem takřka ani nepostřehla, že nějaké sleduju. Tři prsty mi tenhle Leatherface dost neúspěšně sťal, tudíž zvedám jen zbývajících sedm - 70% ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to podpriemerný horor, ktorý je ďalšou časťou tejto celkom obstojnej série. Má pomerne dobrý príbeh o mladej žene, ktorá sa dozvie, že v Texase po svojej zosnulej starej mame zdedila rozsiahly dom a tak sa tam vydá aj so svojimi priateľmi, aby si ho obzrela a rozhodla, čo ďalej. Lenže už čoskoro si uvedomuje, že dom ukrýva aj jedno veľmi nebezpečné tajomstvo, brutálneho vraha, o ktorom si všetci myslia, že zomrel už pred rokmi a tak musia bojovať o svoje životy, ale dozvedá sa aj nové temné skutočnosti. Spracovanie ale za moc nestojí, síce celkom chválim, že to má svižné tempo, stále sa niečo deje a tak to celé ujde dosť rýchlo a navyše ešte spočiatku ma celkom milo prekvapilo, že tvorcovia sa nerozhodli vybrať len tým najstereotypnejším smerom, ale chceli tomu dodať aj nejaký nápad a nejaké tie zaujímavejšie situácie, no nanešťastie už čoskoro ten lepší pocit prejde a skôr som začal ľutovať, že vôbec nejaké ambície aj mali, pretože s tým vôbec nedokázali naložiť. Nemám rád toto teenagerské prevedenie, ocenil by som trochu serióznejší prístup, navyše je tu až príliš mnoho úplne absurdných scén, pri ktorých som začal premýšľať, či sa nejedná o nejakú paródiu, ale aj tak tú prvú polovicu sa na to ešte dá bez nejakých väčších problémov pozerať, aj keď sa samozrejme nejedná o nič výnimočné a prakticky všetko sa už dalo vidieť viackrát a aj omnoho lepšie. Ale potom ma to už prestalo zaujímať a dopozeral som to už len zo zotrvačnosti, pretože už to bolo jednoducho až príliš hlúpe. Po hororovej stránke tu tiež nie je moc o čo stáť, atmosféra je nulová a o nejakom napätí tiež nemôže byť ani reči, čo by mi v tomto type filmu ani moc neprekážalo, keby aspoň tie úmrtia za niečo stáli, ale ani tie ma moc nezaujali. Je tu len jedno trochu zaujímavejšie zabitie a jeden slušný čiernohumorný moment, o ktorý sa postará policajt, ale inak je to všetko len taká obyčajná rutina a navyše ani tie naháňačky s motorovou pílou už nie sú také dynamické. Herecké obsadenie je slabé, celá hlavná skupina je tvorená len samými nesympatickými postavami, ktoré mi boli úplne ukradnuté, za niečo stoja jedine dve vedľajšie postavy, šerif a právnik. A nanešťastie ani samotný zabijak tu nevyvoláva žiadny rešpekt. Réžia a technická stránka sú aspoň po tej vizuálnej stránke celkom obstojné, ale inak tu nie je čo chváliť. Síce sa nepovažujem za fanúšika tejto série, ale tie tri diely, ktoré som videl mi neprišli zlé, štandardné hororové oddychovky, ale toto je už len jedna zbytočná blbosť, kde nie je o čo stáť. Ale aspoň som to pozeral v tej správnej nálade a tak som to prežil bez ujmy na zdraví. 44% ()

Reklama

Carol Pifková odpad!

všechny recenze uživatele

Dobre takže teraz som dosť zmätená (Ja takmer vždy.). Pokiaľ viem, tak Thomas Hewitt je Leatherface, ale tu je Leatherface s priezviskom Sawyer s úplne iným menom. Buď mi niečo uniklo a som totálna nechápavá a nepozorná krava alebo toto bol jeho syn s iným priezviskom. A ešte sa do toho musí pliesť aj dáka iná rodina zase s iným priezviskom. Tuším to bolo Carson. Postavy nesympatické, hlavne tá Heather, ako krvák nič moc, ľakačky žiadne, ktoré stoja za zmienku a dej dosť o hovne. Až veľmi neskoro som si uvedomila, že vlastne pozerám texaský masaker motorovou pílou, kde vlastne nebol ani moc ten masaker a ani moc tej píly tam nebolo. Bohužiaľ, pre mňa strašné sklamanie, dokonca z toho dvaja ľudia nezomreli rukou Leatherface a ja sa pýtam, že to čo má ako znamenať?! Myslela som, že aspoň na tých jatkách bude dáka strašne brutálna scéna miesto toho som sa dožila scény pri ktorej nič nebolo vidieť pretože v tej sekačke bola tma. Nehorázne sklamanie od filmu s Leatherfaceom som čakala niečo viac čo bude hodné minimálne aspoň tých troch hviezdičiek, kde bude riadny masaker s motorovou pílou a nie rodinná dráma so štipkou brutality. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,DRAHÁ VNUČKO, TENTO DŮM A VŠECHNO, CO JE V NĚM, TEĎ PATŘÍ TOBĚ. S TĚMITO DARY VŠAK PŘICHÁZEJÍ URČITÉ POVINNOSTI“...... /// Čekání na vraha, kterým je (PŘEKVAPENÍ!) pán s koženou ksichtem (ne, tak to je správně!) a motorovou pilou, jenž slyší (přes řev motoru) trávu růst a rychlej je ….no kurevsky (jakože mu nikdo neuteče…). Dementní oběti dělaj pro chcípnutí co můžou a když už teda na ně dojde, tak je to jen takový cákání krve, trocha řeznejch ran …prostě žádná invence. A aby to nebyla až taková nuda, tak ještě … no nebudu tu spoilerovat. 3D? Zvuk pily nic moc, a že proti mně 2x vyjede pilovej list (no dobrá, vozubenej řetěz…)? Tohle přece frajera mýho kalibru nemůže vylekat! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Mám rád, když je rodina pohromadě. 2.) Chcu poznat borce, co si místo nehtů stříhá prsty. 3.) Zjistím, že pilu dřevem nezastavím. 4.) Thx za titule ,,kaligula“, ,,entitka“ a ,,jives“. /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

PinokKio odpad!

všechny recenze uživatele

Kde já jsem to jenom viděl? Ahaa, že mě to netrklo, nejspíš ve všech těch Texaských masakrech předtím. Pořád je tu ten pán s pilou, co se stydí za svůj uhrovatý obličej, k tomu pár teenegarů sloužících jako hračky krvavým nenasytům a nesmí chybět ani dav tupců z místního zapadákova (ten černošský policajt se mi jevil jako největší z nich). Když už tenhle film nepotěšil mne tak snad udělal radost aspoň sousedům, není totiž nad pořádný zvuk motorovky ve čtyři ráno : ) ()

Galerie (66)

Zajímavosti (30)

Reklama

Reklama