Reklama

Reklama

Leatherface - zrození

  • USA Leatherface (více)
Trailer 2

Film předchází událostem původního snímku Texaský masakr motorovou pilou (1974) a přiblíží nám zrod legendárního masového vraha, známého jako Leatherface (Kožená tvář). Dospívající Leatherface uteče z psychiatrické léčebny spolu se třemi dalšími pacienty a unese mladou zdravotní sestru. Na stopě je jim však muž zákona toužící po pomstě. (Spidey3)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (203)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Kvituji zejména skvělou míru nepředvídatelnosti a solidní gore. Co se komu kde stane, kdo koho a jak oddělá a vlastně i kdo je kdo,v tom nový Leatherface dokáže řádně překvapit. Nešetří ani brutalitou a nechutností, zakusování do kamene, ustřelování hlav, soulož nad mrtvolou a další podobné dortíčky pro krvechtivé dětičky. Všechno je ale strašlivě prvoplánové, účelové a zcela se to míjí účinkem. Dal bych dvě, ovšem za nádherně "zprzněnou" scénu z Pulp Fiction s Pumpkinem a Honey Bunny o jednu zvedám. P. S. S původním snímkem už se tohle nedá vůbec spojovat. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Pre mňa najočakávanejší kúsok roka - nakoľko režiséri nakrútili 2 horory, ktoré mám v Top 10. No žiaľ, na plný počet to opäť nebude. Síce súhlasím, že v rámci tohto roka sa jedná o najbrutálnejší film, ale tento rok vlastne nič brutálne ani nevyšlo, takže to nie je veľká útecha. Záverečná 15-minútovka je tip-top, potešila scéna s motorovkou, nejaká tá občasná úchyláreň a najviac ma asi zaujal soundtrack, ktorý je jedným slovom dokonalý. Na druhej strane, od týchto dvoch majstrov som čakal ešte omnoho väčšie šialenstvo. Gore je samozrejme kvalitné, ako vždy, ale nebolo ho až tak veľa, ako by som si želal. Čiže fajn, ale na riť som nepadol. Ak si dobre spomínam, časť The Beginning z 2006 bola väčší masaker. Pre istotu si dám v najbližšej dobe repete. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Což o to, je to slušný gore fest. Milovník sekané a roztodivných úchylárniček si to určitě užije, ale dějově to už taková sláva není. Vlastně je to dost zbytečné a místy to na mě působilo jako epizoda z nějakého seriálu. Celej ten origin na mě moc nefungoval - onen náhlý obrat kožoxichťáka na temnou stranu síly působil dost nevěrohodně a vynuceně. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Když tenkrát dvojice B&M vypustila film Inside, byla to kurevsky parádní Gore pecka, která je u mě doposud v TOPce nejlepších krváků. Pak přišel Horor Livide, který už tak dobrý nebyl a poslední Among the Living, byl téměř odpad. Takže jsem byl plný očekávání, jak na tom bude Leatherface, ale dopadlo to více než dobře. Byl to skoro orgasmus, slyšet znovu po tolika letech, zvuk motorovky. Retro atmosféra velice slušná, Gore dost povedené. Jsou to prostě další jatka ve špíně, do sbírky Texas Chainsaw a to já moc rád. Potěší krásná, neokoukaná Vanessa Grasse (nafotila pár pěkných fotek ve spodním prádle :o) Za mě spokojenost a tentokrát mě tohle režisérské duo nezklamalo. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Nová koženka mi moc nepřipomínala, že by měla něco společného s příběhem s předešlými filmy. Svoji tvář dostávala až ke konci filmu, což bylo podle mě docela pozdě, protože se po většinu času věnovala útěku z léčebny a to nebylo úplně to pravé. V atmosféře i hudebním podkresu je slyšet určitá podobnost, ale já se těšil i na ten příběh, který by mi připomínal z větší části to, na co jsem byl zvyklý, ale tady mi tahle důležitá součást dost chyběla. ()

Galerie (124)

Zajímavosti (8)

  • Světová premiéra se konala 25. srpna 2017 na FrightFestu v Londýně. (ČSFD)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno