Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve snímku Strážci galaxie: Volume 3 od Marvel Studios se oblíbená parta vesmírných ztroskotanců zabydluje na Kdovíkde. Jejich spokojený život však brzy naruší ozvěny Rocketovy bouřlivé minulosti. Peter Quill, který se stále trápí ztrátou milované Gamory, musí vypravit svůj tým na nebezpečnou misi s cílem zachránit Rocketův život, přičemž nezdar v této misi může znamenat konec Strážců tak, jak je známe. (Falcon)

(více)

Videa (13)

Trailer 4

Recenze (810)

Big_Boss 

všechny recenze uživatele

Doporučuju si před návštěvou kina koupit nějaký nápoj, jinak budete po filmu značně dehydrovaní. Třetí Strážci Galaxie ukončují příběh téhle vesmírné nesourodé rodinky ve velkém stylu, tak jak to umí jenom James Gunn. Za mě asi nejlepší film od Avengers: Infinity War (ano, lepší než Endgame, rozhodně lepší než Spider-Man: No Way Home a pravděpodobně i lepší než můj oblíbený a nedoceněný Doctor Strange in The Multiverse of Madness) a možná i lepší než Gunnovo počin pro DC The Suidice Squad, prototože tohle jsou postavy které znáte už skoro deset let. Hraje se tu hodně na emoce, a já nemít místo srdce kus šutru, tak bych asi taky brečel (což nedokázala scéna We are Groot nebo smrt Tonyho a Natashy). Všechny postavy dostaly dostatek prostoru, humor je po delší době v MCU opět vyážený a chytrý, originálníma nápadama se tu nešetří, soundtrack je oproti Volume 2 povedenější (kdy děti z 90tek uslyší i nějaké známější songy z jejich dětství), u vizuální stránky a CGI je vidět, že si programátoři dali se svym řemeslem záležet a nebyly (snad) komandovaný Marvelem, kvůli blížícím se kvótám. Snad jen ty záporáci Gunnovi moc nejdou a ve všechn jeno filmech (kromě Russelovo EGA) slouží jenom jako příběhová překážka, kterou musí jeho postavy překonat. Nějaký osobní rozvoj nebo empatie u High Evolucionary nečekejte, ale jak jsem řekl, svému účelu posloužil dobře. Je vidět, že tenhle výsledný film je produktem lásky k filmařině a ne nějakou rychlokvaškou, která měla rychle režisérovi zaplatit nájem. Pokud tohle budou úplně poslední Strážci Galaxie, já budu spokojen. Za sebe dávám po dlouhém přemýšlení 10/10, protože mě opravdu nenapadá nějaký kritický zápor... a navíc, tahle Gunnovo rozlučka nesourodých vyvrhelů si to prostě zaslouží. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Třetí díl Strážců Galaxie jde na diváka dvojím způsobem. Dva příběhy ve kterých je stěžejní postava Rocket a dva pekelně odlišné žánry nebo spíše nálady. Zatímco ty dva příběhy jsou zpracovaný dobře a mají na konci hezký průnik, tak ty žánry to tedy moc k sobě nešlo. Na jedný straně můj milovaný punk styl galaktických strážců a na té druhé poměrně depresivní a velmi vážné scény, které bych tedy v této sérii opravdu nečekal. Určitě se jedná o nejslabší díl celé série, ale to je zapřičiněno také tím, že předchodzí dva díly byly fakt extra klasa. Na druhou stranu, lide český a slovenský nepropadejme panice. Je to profi práce, která má výborný interiérový scény a i akční momenty nejsou nějak zle natočený i když toho humoru by mohlo být tedy více jako kdyby to tvůrci chtěli mít co nejdřív za sebou. Ze všeho nejvíc se mě líbil začátek na základně Strážců galaxie, pak příběh opustí svou punkovou bezstarosnost a hrozně rychle dospěje a vážných momentů nebo dialogů bez jiskry povážlivě přibývá. Je to kvalitní práce, nejvyspělejší příběh který má v sobě dobrý scény a vlastně i děj, ale na lásku to mezi námi rozhodně není. ()

Reklama

dO_od 

všechny recenze uživatele

// ♪ ♫ "...but I'm a creep, I'm a weirdo. What the hell am I doin' here? I don't belong here..." ♫ ♩ Trojka Strážců Galaxie je jedna velká dojemná rozlučka, u které fanouškům nezůstane jedno oko suché, především je to ale potvrzení, že James Gunn je momentálně na vrcholu svých tvůrčích sil, takže vedle emocionálního zakončení jedné éry natočil i zatraceně našlapanou komiksárnu s parádní akcí, intimními momenty, famózním soundtrackem a silným poselstvím, kterou vám nebude stačit vidět v kině jen jednou. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Po těch všech odkladech a zbytečném (naštěstí dočasném) vyhazovu režiséra jsem už ani nedoufal, že by Strážci mohli naposled přijít ve stejné formě a vše hezky uzavřít. Nakonec to pro mě byla rozlučka maličko vychtěná, jelikož se zkrátka musela uzavřít trilogie a mnoho lidí jde nyní od válu, ale stejně jsem ocenil, že to nakonec dopadlo jak to dopadlo. Jen od prvního filmu uteklo 9 let a za tu dobu se i trošku vyprofiloval můj filmový vkus a už to zkrátka na mě nepůsobí tolik jako dřív. Cgi je tu na poměry Marvelu (zvlášť v posledních letech) pečlivě vypulírované, akce obstojná (nejvíce mě bavila ta v úzkém koridoru), každá z postav dostala svůj prostor a vše tak nějak zapadlo do sebe. Jen to zkrátka už je malinko okoukané a překvapuje mě zdejší možná až trošku přepálené hodnocení. Emoce se ale na povrch vyderou, ne že ne. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Tenhle díl se mi zdál takový vlažnější než předchozí filmy a jestli je závěrečný? Pochopila jsem to dobře? Fakt poslední?? ...... (vůbec nemám přehled) ..... tak je mi to velmi líto. Strážci mě vždy moc bavili. Pokaždé akční, originálně vtipné, milé a se skvělým obsazením. Zlá fena mě ovšem naprosto rozsekala :-))) ()

Galerie (60)

Zajímavosti (73)

Související novinky

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

23.01.2024

V úterý 23. ledna 2024 byl v Samuel Goldwyn Theater v Beverly Hills z úst herců Jacka Quaida a Zazie Beetz oznámen kompletní výčet nominací pro nadcházející 96. ročník předávání cen americké Akademie… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (více)

Reklama

Reklama