Reklama

Reklama

Před pěti lety prováděl jaderný fyzik Bruce Banner společně se svou přítelkyní a kolegyní Betty Rossovou výzkum pro americkou armádu. Její otec, generál Ross, jim řekl, že jde o experiment, jehož výsledkem bude odolnost člověka vůči záření gama. Bruce si byl výsledky svého výzkumu tak jistý, že sérum aplikoval sám sobě. Látka však zapříčinila, že se změnil v obrovské zelené monstrum, zničil laboratoř a zranil několik lidí. Po návratu do lidské podoby uprchl a generál Ross po něm začal všemi možnými prostředky pátrat. V současnosti se Bruce ukrývá v Brazílii. V Hulka se změní vždy, když jeho srdeční tep překročí hranici 200 úderů, proto se snaží rozvíjet sebeovládání. Zatímco se Bruce snaží vyléčit svůj stav, na obzoru se objeví nepřítel s podobnými schopnostmi, který naopak nevynechá jedinou příležitost k tomu, aby se z člověka přeměnil v monstrum Abomination. (TV Nova)

(více)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (1 035)

novoten 

všechny recenze uživatele

Z antické tragédie prokládané akcí Marvel sešel o pár schodů dolů. A zůstal stát v rozporuplném mezipatře. Pět let po více než rozpačitě přijaté Leeho vizi se není čemu divit, když na ni máme zapomenout už v samém úvodu. Já ji můžu vidět třeba stokrát, ale vzdávám se, protože vím, že jsem v jasné menšině. Leterrier se ale tak moc těší na dříve upozaděné Hulk-smash, že mu hloubka postav nebo traumatické vsuvky moc neříkají a brazilský úvod dokonce otravuje. Co se týče ústředních charakterů a jejich představitelů, musím se také trochu mračit, protože Betty není tentokrát nic jiného než pohledný katalyzátor Bannerových emocí a Nortonovo herecké pojetí titulního hrdiny zavání občas až zarážející zkratkovitostí. Tak proč nakonec tak vysoké hodnocení? Protože jakákoli akční scéna je výbušnou, efektní podívanou, která bere dech a Blonsky aka Abomination se směle zařazuje do galerie v budoucnu proklínaných marvelovských záporáků, ke kterým mám ale pravidelně slabost. Rozhodující faktor pro čtvrtou hvězdu je ten, že tahle verze Hulka funguje jen a pouze jako vnadidlo na Avengers. Ano, Iron Man, Thor i Captain America jsou o třídu či dvě lepší a Bruce tak zůstává malým zeleným vzadu, ale z příliš nenápadné superhrdinské mezihry časem dozrál alespoň do příjemné jednohubky. 70% ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Ang Lee nebyl daleko od pravdy, ale bohužel jeho Hulk přišel v době, která ještě nepočítala s machrovacím MCU. The Incredible Hulk nové generace je poslední podobou klasického mýtu o krásce a zvířeti, o Frankensteinově monstru, Netvoru z Černé laguny, Swamp Thingovi a dalších. S potěšením nicméně kvituji, že herecky Hulk nabízí velmi slušné herecké kreace Edwarda Nortona a Liv Tyler, ačkoli celek by se dal považovat jen za snaživou - a zpětně i jen za řadovou marvelovku. Romance Bruce a Betty je skutečně životná a jejich sdílená intimita velmi realistická. MCU ztrátou této dvojice přišlo o hodně. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

Bylo spatřeno zelené monstrum…. Po zajímavém úvodu, ve kterém se nám představuje hlavně L.Leterrier a kdy je v rychlosti osvěženo to, co by jsme měli vědět, přijdou bohužel pasáže, které mohou nudit. Romantické dialogy (,,alespoň mi dovol, abych Tě doprovodila na nádraží“), povídání, rozkrývání skutečností a pocitů sice ukazují, že HULK je taky ,,jen člověk“, bohužel na tempo snímku mají neblahý dopad. Ale finální bitva je určitě lepší než v IRON MAN ovi. A myslím, že film je i více komiksovější a dobrodružnější. Tak a co bude dál? ,,Co kdybych Vám řekl pane Starku, že dáváme dohromady tým… ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Silne som dúfal, že ma zaujatosť nikdy nezbaví objektývnosti. Nepodarilo sa. Dej: 0 Akcia: 1* zvlášť, Liv Tyler 3... pardon... viackrát sa to už nestane :) Update 27.5.2012: Obsahovo asi najslabší kus zo skupinky Marveloviek. Hulk má ale isté KingKongovské čaro, ktoré ho robí jedinečným aj v slabšiom scenári, dokonca napodruhý krát. Mark Ruffalo bude už ale určite finálnym predstaviteľom Hulku - vieme prečo. Nie preto, že by bol Norton zlý, ale Ruffalo je jednoducho lepší :) ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Je to rozhodně jiné, než minulý Hulk. Přesto to na něj vlastně slušně navazuje a i když mám Nortona rád, nezbavil jsem se pocitu, že mi tam ten Eric Bana chybí. To mi nicméně nezabránilo v tom, abych si užil vynikající akční scény a především pak lahůdkového Tima Rotha - toho člověka je škoda pro každou roli, která nemá v popisu práce šílené chování. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (105)

  • V úvodní části filmu si můžeme všimnout na jednom z dokumentů jména Richard „Rick“ Jones. Odkazuje na postavu, která byla v komiksech dlouholetým parťákem Hulka. (Kubaaa97)

Související novinky

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

Liv Tyler se vrací do MCU

Liv Tyler se vrací do MCU

28.03.2023

Vzhledem k blížícímu se datu začátku produkce na čtvrtém Captainovi Americe s podtitulem New World Order začínají přicházet zprávy nejen o možném příběhu, ale i nových příchozích. V následujícím… (více)

Zemřel herec William Hurt

Zemřel herec William Hurt

13.03.2022

Svět filmu dnes opustil další z velkých talentů. Pouhý týden před svými dvaasedmdesátými narozeninami zemřel držitel Oscara, uznávaný americký herec William Hurt. Smutnou zprávu médiím předal hercův… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno