Reklama

Reklama

V zajetí démonů 3: Na Ďáblův příkaz

  • USA The Conjuring: The Devil Made Me Do It (více)
Trailer 3

V zajetí démonů 3: Na ďáblův příkaz je mrazivým příběhem plným hrůzy, smrti a neznámého zla, které šokuje i zkušené výzkumníky paranormálních jevů Eda a Lorraine Warrenovi. Jeden z nejnapínavějších případů jejich skutečné kariéry začal bojem o duši malého chlapce a pokračoval způsobem, kterým si ani jeden z nich nedovedl představit – historicky první obhajobou v americké historii, kde se vrah odvolával na posednutí ďáblem. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (384)

somnar 

všechny recenze uživatele

Satanistický protipól Lorraine je fajn nápad, to by se ale k nové postavě neměl scénář chovat jak k dalšímu zbytnému strašákovi, proti kterému je démonická sestra z předchozího dílu komplexním arcipadouchem. Hlavně ale v tom roztěkaně mechanickém pátrání samozřejmě strašně chybí Wan, který dokázal hrůzu plíživě natahovat a precizně rytmizovat. Tady tak zbyla hlavně ta Warrenovic láska. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od mnohých se mi La Llorona líbila, takže mi Chaves nepřišel jako špatná volba. A úvodní vymítací scéna mi dávala za pravdu. Ne že by byla doslova vynikající, ale hodně dobrá určitě a gymnastická vložka měla něco do sebe. Jenže to byly po hříchu nejlepší momenty celého filmu. Ne že by to pak bylo vyloženě špatné, ale sklouzlo to rutinně natočené démonsko-čarodějnické báchorky, která ničím nepřekvapila a hlavně vůbec nevystrašila. To první by se dalo přejít, to druhé ne. Wanovské filmy jsou zasložené na atmosféře, bubácích a fungujícíh lekačkách. A toho jsem se tady prakticky nedočkal. Ano, je tu pár kratičkých momentů, které stojí za to, technicky tomu také není co vytknout a to samé platí pro herce. Ale na ty necelé dvě hodiny je toho zoufale málo. Tak snad bude pátý Insidious lepší. 55% ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Úspěšná značka se po 5 letech vrací, bohužel bez Jamese Wana na režisérské stoličce, kterého vystřídal nepříliš zkušený režisér a je to znát. Nový díl se snaží zaujmout úplně novým pojetím a přináší do hororového příběhu, kriminální zápletku.  Změna se na první pohled může zdát jako dobrý nápad, stejně tak jako častější střídání lokací a hlavně exteriérů, takže divák celou dobu netráví jen v jednom domě. Bohužel ani tyto změny výslednou podobu nespasí a je vidět, že udělat kvalitní horor, není samozřejmostí a i v tomhle žánru potřebujete mít talent a nápady. Příběh tak moc nezaujme, hlavní hrdinové mi přišly až nepříjemně unavení a celé strašení je komponované tak, že je obří tmavá místnost, ve které většinou svítí jedna lampa. Je úplně jedno, jestli se scéna odehrává ve dne nebo v noci, je to vždy stejné a i při nočním vytírání vězeňské nemocnice, je rozsvícena jedna jediná lampa. A vzhledem k tomu, že přesně na tohle jsem se po nějakých 20 minutách zaměřil až do konce filmu, není to pro film dobrá vizitka. Třetí díl V Zajetí démonů, není úplný průšvih, ale na předchozí díly určitě nemá a dostal se takřka na úroveň desítek průměrných hororů, kterým už ani nedokážu přijít na jméno. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

V porovnaní s množstvom nekvalitných hororov z posledných rokov je na tom Conjuring 3 stále dobre. Určite to nie je film, ktorý by známu sériu ponoril do bahna, z ktorého už niet úniku, ale z hlavnej trilógie ide zatiaľ o najslabší kúsok. Udeľujem mu šesť bodov z desiatich a dúfam, že sa prípadného pokračovania ujme nový režisér, alebo sa k sérii znova vráti James Wan. Viac v mojej recenzii. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Pre mňa najlepšia moderná hororová séria, ale pri tretej časti sa naozaj len čudujem, kde sa vyparilo strašenie. Kým v prvých dvoch častiach som bol ako na ihlách od začiatku do konca a tie ľakačky boli brutálne, tu som sa nezľakol ani raz. Vlastne som sa vôbec nebál a v napätí očakávania niečoho strašidelného som bol tak celkovo 3 minúty. Niekto to nazval mysterióznou detektívkou a presne toto je trefný popis na film. V takomto ohľade to bol projekt úspešný. Len škoda, že sa prezentoval ako horor. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (24)

  • Príbeh tohto filmu je opísaný v knihe "The Devil in Connecticut" (1983). (Pat.Ko)
  • Rodina Glatzelových měla ještě další dva syny, kteří se ve filmu neobjevují, Alana a Carla. Druhý jmenovaný později označil Warrenovy za podvodníky a stál si za tím, že jeho bratr David (ve filmu Julian Hilliard) ve skutečnosti nebyl duševně zdravý. (NiWi)
  • Film se odehrává v roce 1981. (ČSFD)

Související novinky

Deváté Rychle a zběsile trhá rekordy

Deváté Rychle a zběsile trhá rekordy

28.06.2021

Vin Diesel a jeho gang dorazili do amerických kin zhruba měsíc po čínské premiéře, a nutno říct, že tak učinili s velkou parádou. Okamžitě totiž stanovili nový pandemický rekord, kdy za první víkend… (více)

Reynolds a spol. diváky do kin nepřitáhli

Reynolds a spol. diváky do kin nepřitáhli

21.06.2021

Do amerických kin tento víkend vtrhlo pokračování Zabijáka & bodyguarda s názvem Zabijákova žena & bodyguard v hlavních rolích s Ryanem Reynoldsem, Samuelem L. Jacksonem a Salmou Hayek – na… (více)

Studio Warner Bros. přišlo s obří novinou

Studio Warner Bros. přišlo s obří novinou

03.12.2020

Poté, co před třemi týdny studio Warner Bros. oznámilo plány pro uvedení snímku Wonder Woman 1984 souběžně v kinech i na streamovací službě, a také po nedávných spekulacích, že podobný osud by mohl… (více)

Premiéra Tenetu dočasně zrušena

Premiéra Tenetu dočasně zrušena

20.07.2020

Studio Warner Bros. dočasně zrušilo plánovanou premiéru nového snímku Christophera Nolana Tenet. Rozhodnutí padlo poté, co byl film již dvakrát odložen. Studio je stále rozhodnuto pustit film do kin… (více)

Reklama

Reklama