Reklama

Reklama

Texaský masakr motorovou pilou

  • USA The Texas Chainsaw Massacre (více)
Trailer

Obsahy(1)

V srpnu 1973 objevila policie na farmě Thomase Hewitta zohavená těla 33 obětí, které bývalý zaměstnanec jatek zavraždil a rozřezal motorovou pilou. Pětice studentů, kteří toho léta jeli autem do Mexika, měla o cíli svého výletu jinou představu. Když cestou narazili na zkrvavenou dívku, která před jejich očima spáchala sebevraždu, rozhodli se zjistit, co se stalo, na vlastní pěst. Ale i oni se ocitli na Hewittově seznamu ulovených obětí. Jejich příběh poznal celý svět. Dostal jméno Texaský masakr motorovou pilou. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (649)

Kass 

všechny recenze uživatele

Titul horroru - "Texaský masakr motorovou pilou" - je natolik výmluvný, že stejně jako kdysi dávno dokázal Mojžíš rozdělit moře na dvě poloviny, daří se i "Masakru", s použitím motorové pily a za nelidského vřískotu kritiky, nekompromisně dělit diváky na dvě zcela odlišné sorty lidí. Ti první se při pouhém pohledu na plakát či obal s jmenovaným filmem otřepou hnusem a zdaleka se mu vyhnou. Ostatní zbystří pozornost, význačně se pousmějí, a nedojdou pokoje, dokud za nervního zvuku mot. pily nespatří první amputovanou končetinu dopadat do kaluže rudé krve. Pokud právě Vy patříte do téhle skupiny (a já pevně věřím, že ano, poněvadž jen dočasné vyšinutí smyslů by na tuhle stránku zaválo ty limonády z první grupy), pravděpodobně nebudete zklamáni. Krve je dost, děvčata hlasitě křičí, mot. pila se nezadrhává, "kožená tvář" je na scéně rekordně dlouhou dobu ... vrrr..vrrrrr... pohodička. Zaujme i stylizace a barevné ladění filmu, které poměrně dost připomíná mého miláčka D. Finchera. Kdyby záleželo jen na mě, přidal bych (na úkor vzrušeného pobíhání po lese) více atraktivních scének z "obyčejného každodenního života" pošahané famílie. Ale to je pouze má nenaplněná touha u filmu, u kterého určitě celá řada lidí dává přednost masakru fyzickému, před tím psychickým. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

S nulovými očakávaniami som dostal tučnú porciu brutality, strachu, napätia a krvi. Človek čo čaká niečo typu Scream, nech si nechá zájsť chuť. Teenagerská vyvražďovačka sa sice koná, ale kapku s inou atmosférou. Vizuálne špičkové. Od žltých filtrov na začiatku, cez modré v lese, až po tie temné v domoch. Napadali ma veci ako Seven, či Saw. Nečakal som nič hlboké, ani prekvapujúcu pointu. Film sa o to na štastie ani nesnaží, zato sa mu darí výborne gradovať hustú atmosféru a perfektne vykresliť skratové správanie sa človeka pod obrovským psychickým tlakom. Marcusovi Nispelovi som to zožral aj s navijákom. Myslím že mi to ešte nejaký ten deň poleží v hlave (a v žalúdku). Na konci som sa cítil plne uspokojený. Aaaa. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Ty vole, tak remake nejen překonává originál ve všech směrech, ale také se dostává do mé osobní top dvacítky. Přesně takhle to má vypadat! Sympatické postavy se kterými člověk maximálně empatizuje, špinavý a drsný všudypřítomný look, neuvěřitelná gradace atmosféry a napětí, skvěle sehraná vyšinutá rodina od šerifa po nechutné staré babky ( Už od mala mám fóbii z velmi ošklivých starších lidí) a hlavně sám Leatherface, který si absolutně s nikým nebere servítky, ten chlap oběti nahání až do posledního dechu, do toho konstantní motorová pila a já snad poprvé za život se při hororu svíral mrazením a velmi znepokojivým pocitem. Absolutně jsem se vžil do role herců a já sám zdrhal před děsivým Leatherfacem. Dostal jsem přesně to, co originálu scházelo. Super! 100% ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Teda tenhle horor se mi opravdu líbil, nemám ho s čím srovnat, protože jsem původní verzi neviděla, ale tohle bylo fakt dost pořádný "maso" a rodinka Hewittových byli pěkně krvežíznivý bestie. Nechtěla bych se jim dostat do spárů. A taky tam mám jednu oblíbenou větičku, když vystřelenej mozek tý stopařky přirovnají k lasagním což je jídlo, kterým určitě nikdy nepohrdnu. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

V některých filmech mě Nispel prostě nevadí. Prostě vezme největšího možného chlapa, dá mu do ruky motoračku a Jessicu Biel nechá celý film pobíhat v tílku. Jeden z určitě povedenějších remaků s kvalitním obsazením. Pozdější nové bláboly Noční můry nebo Krvavého Valentýna na tom byly mnohem hůře. 60% ()

Galerie (78)

Zajímavosti (45)

  • Natáčení začalo 22. července 2002 a skončilo v září téhož roku. (henrycruel)

Související novinky

Conan je v haj*lu

Conan je v haj*lu

13.06.2009

Omluvte to přímočaré vyjádření osobních pocitů, ale slušněji už to napsat nedokážu (zvažoval jsem i mnohem ostřejší verze). Že se schyluje k natáčení nového filmu o barbaru Conanovi (spíš než o… (více)

Další vydatná jatka

Další vydatná jatka

13.11.2007

Série Saw pořád vydělává a Hollywood proto věří, že nízkorozpočtové horory o úchylech porcujících pohledné teenagery jsou přesně to, co fanoušci filmového strachu potřebují. A tak je tady Slaughter,… (více)

Ptačí zob

Ptačí zob

06.07.2006

Už jsme tu dlouho neměli remake. Těšíte se? Bude to maso. Ale co maso, přímo masochismus (diváků vůči sobě), sadismus (filmařů vůči divákům) a narcisismus (filmařů vůči nim samotným). Ale nebudeme to… (více)

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

02.06.2006

Filmaři v Hollywoodu se nejspíš rozhodli plýtvat všemi možnými zdroji na většinou nepotřebné a obvykle nepříliš kvalitní remaky. Ostatně co fungovalo už jednou (dvakrát atd.), bude fungovat o… (více)

Reklama

Reklama