Reklama

Reklama

Tajemství loňského léta

  • Česko Vím, co jsi udělala minulé léto (více)

Obsahy(1)

Je čtvrtého července a v malém přímořském městečku v Severní Karolíně se studenti loučí s bezstarostným mládím. Krásná Helen dnes večer získala titul královny krásy maturitního ročníku a to je důvod k pořádné oslavě s nejbližšími přáteli na opuštěné mořské pláži. Když se pak Helen, Julie, Barry a Ray vracejí vypůjčeným BMW do městečka, srazí na opuštěné přímořské silnici záhadného chodce v gumovém rybářském plášti. Díky krvavým zraněním nevidí do jeho tváře a zdá se, že neopatrný nešťastník je mrtev. Co sním? Po krátké hádce se přátelé rozhodnou hodit jeho tělo do oceánu. Až na molu ale zjistí, že tajemný muž stále ještě žije. Přesto se ho definitivně zbaví a přísahají, že si své strašlivé tajemství odnesou do hrobu. Po roce. Bývalí přátelé by se nejspíš už nikdy nesešli, kdyby Julie nedostala dopis s hrůzyplným vzkazem "Vím co jsi udělala minulé léto". Přes vzájemné obviňování se vyděšení mladí lidé pouštějí do pátrání po totožnosti své oběti. Domnívají se, že jen tak mohou zjistit, kdo je záhadný mstitel. Je opět řtvrtého července a tajemná postava v gumovém rybářském plášti svírá v ruce velký ocelový hák. Hříchy minulého léta se neodpouštějí. Kdo bude první na řadě? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (322)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Devadesátá léta byly na dobré až výborné horory skoupé, takže se asi ani není proč divit, že tenhle film docela uspěl (natolik, že se stal oblíbeným terčem mnoha parodií). On zase ten film špatně nezačíná, jeho problémem je, že každou minutou, kterou se blíží svému konci je slabší, horší a otřesnější. Dobře rozjetý příběh by ustál i ty tragicky sterilně přecharakterizované postavy a herecké výkony jejích představitelů i občasnou nelogičnost (např. mi zcela unikl byť jeden jediný důvod či alespoň náznak, proč "rybář" zabil první oběť), už ale neustojí plytkou pointu a naprosto a zcela tragický, hloupý a trapný závěr, to mi takřka zkazilo dojem z celého filmu. Ano, Jennifer je hezká (od krku dolů) a Sarah Michelle je výborná herečka (jenže ještě ne v tomhle filmu), ale pokud budu chtít koukat na hezké ženské, pustím si třeba porno, od hororu očekávám trochu dost více, než jen hezké herecké představitelky. Naopak za naprosto výborný považuji výstup a podání své role Anne Heche, to je asi nejsvětlejší bod celého filmu. 2.5* ()

Ai.ma 

všechny recenze uživatele

Můžete si o tom myslet co chcete, ale tohle byla jedna z mých prvních VHS, kterou jsem dostal za vysvědčení v deváté třídě. I teď s odstupem let se na to mile rád podívám a ...je tam zřejmě moc nostalgie. I přes to, že je to čirý a naprosto do očí bijící pasvil a původce všech teenage kuch hororů, nemůžu mu odepřít, že mě ve čtrnácti pobavil. ()

Reklama

MáŠa 

všechny recenze uživatele

Podle jména celkem slavný filmeček, parodovali ho dokonce ve Scary Movie, ale jinak v zásadě nic moc výjimečného, podobných filmů s vražedným maniakem je natočeno každý rok dost. Zde snad zmiňme Sarah M. Gellar v hlavní roli, která se v úvodu dokonce představí v plavkách, ale z mýho pohledu trošku zklamání :-) Jinak ještě k filmu: Je to koukatelné, má to i svou atmosféru, ale v i podobném žánru prostě bylo natočeno závratnějších filmů poměrně dost. Kdybych tenhle film viděl v podobném žánru mezi prvními, dám o mnoho víc, ale už sem viděl různé ty Sawy, Hostely, voskové domy apod., že prostě někoho musím peskovat za neoriginálnost. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Říká se sice, kdo si hraje, tak nezlobí, ale na tenhle film se to nehodí. Sem se spíše hodí, kdo s čím zachází, tím také schází. Atak jsou tresty, které si tahle povedená parta mladých lidí vysloužila do roka a do dne rozdělovány zcela oprávněně. Dostává se jim jen toho, co chtěli udělat dalšímu člověku. Takže z pohledu humanity je vše v pořádku. ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý horor na spôsob teen-vyvražďovačky, ktorý ani nezaujme tak krvou, alebo samotnými vraždami ale vyšetrovaním a pátraním po vrahovi v rybárskom obleku s hákom v ruke ktorý veľmi dobre vie, čo hlavní hrdinovia robili minulé leto. Navyše v závere to pekne graduje.... A ani hudba nie je najhoršia...75% ()

Galerie (56)

Zajímavosti (67)

  • V knižnej predlohe nie je žiadny rybár, ktorý ľudí vraždí rybárskym hákom. V knihe sa na rozdiel od filmu nestane ani jedna jediná vražda. (tXtX)
  • V románu se děj odehrává v Novém Mexiku ale děj filmu je zasazen do Severní Karolíny. (Stocki)
  • V knihe veľmi často vystupujú rodičia všetkých štyroch zúčastnených. Vo filme však dostala krátky priestor iba matka Julie. (tXtX)

Související novinky

Zemřela herečka Anne Heche

Zemřela herečka Anne Heche

12.08.2022

Kdo sledoval zprávy ze světa posledních několika dnů, zřejmě tušil, že smutná novina se nevyhnutelně blíží. Před necelým týdnem totiž americká herečka Anne Heche během fatální autonehody v Los… (více)

Další adaptace knihy pro mládež na cestě

Další adaptace knihy pro mládež na cestě

03.08.2014

S adaptacemi knih s dospívajícími teenagery, především dívkami, se v poslední době v Hollywoodu roztrhl pytel. Máme tu ságu Hunger Games, nedávno se rozjela další velká a nákladná série začínající… (více)

Sequely od Sony

Sequely od Sony

13.07.2005

V Sony Pictures sa pomaly trhá neveľké vrece, z ktorého sa na nás v najbližších rokoch vysypú hneď tri pokračovania k známym filmom. Začnime najmenej zaujímavým - ROAD HOUSE 2: LAST CALL, ktorý bude… (více)

Reklama

Reklama