Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage a Iron Fist spojí síly proti společným nepřátelům a hrozivé konspiraci ohrožující New York City. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (175)

Helo 

všechny recenze uživatele

Hlavní příběhová linka slabá jak špatně vylouhovanej čaj, ale linky jednotlivých postav se docela daj a u některých najdeme i super momenty. Když se jednotliví a pak i všichni Defendeři konečně potkaj, tak to stojí za to jak v rámci akce, tak vzájemných interakcí, nicméně platí, že Luke a Jessica jsou tam jen tak, aby se neřeklo, a The Defenders tak slouží spíš jako pokračování Daredevila a Iron Fista, s jejichž původníma příběhama dál pracuje, rozvíjí je, dovysvětluje a některý linky i uzavírá. Ale až na tu jedinou hlavní slabinu banálního příběhu to rozhodně nenudí, protože jak supehrdinové, tak jejich poskoci jsou tu fajn a Black Sky je prostě... ach! ()

Gonzi 

všechny recenze uživatele

Víceméně nekoukatelná sračka. Nechápu svět, kde se Netflix vytáhne s Daredevilem a jeho obstojnou kvalitou psaní a zajímavýma soubojema, aby k němu následně přidal výrazné žánrovky Luka Cagea a Jessicy Jones, aby k tomu přidal naprosto nekoukatelného Iron Fista a celé to nechal "vygradovat" v něčem, co vypadá hůře, než libovolný díl Arrowa. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Seriálová událost několika let je konečně tady a hned na úvod jasně říkám, že takhle jsem si to přesně představoval. Každý ze 4 předcházejících seriálů jsou jinak laděné, mají jiné showrunnery a obecně muselo být megatěžké vymyslet nějaký příběh ke spojení absolutně nesourodých hrdinů, kteří radši věci řeší sami a po svém. A taky je dobře vidět, že adaptace komiksu na hrané médium, stejně jako u Avengers a Justice League vždycky zpočátku trošku skřípe a je tak trochu vychtěné. Jenže když se poprvé střetne Danny s Lukem a vzejde z toho první konflikt, dostalo mě to absolutní katarze, ve které jsem si užíval naprosto každou sekundu seriálu a všechny díly se mi zdály setsakra krátké. Když se spojili všichni 4, šel jsem do kolen. Lví podíl na tom samozřejmě má i tajemná Alexandra, alias nestárnoucí madam Sigourney Weaver, které je sice leccos vyčítáno, ale dle mého byla naprosto ohromující, narozdíl od zbývajících členů záporné strany (možná krom Gao a jedné staré známé), kteří mě extra nebavili a snad už se znovu nevrátí. Co se týče akční stránky, tak je na dobré úrovni, ovšem choreografické libůstky z druhého Daredevila tady nejsou ani náhodou a velká akční sekvence 4v4 v předposledním díle mi přišla nesmírně chaotická a nepřehledná. Trošku to ovšem zvedá hudba, jelikož ten hip hop, který v jistém momentu střídá líbivou dramatickou hudbu na mě k mému překvapení fungoval a docela jsem si to i užíval. Celkově tedy jsem až na poslední dva díly, které trošku zkazily tempo Defenders velice užíval, cca v půlce jsem se vyloženě tetelil blahem a jel jeden díl za druhým. Příběh se opět posunul zajímavým směrem a už se zas těším na jednotlivé příběhy. Snad se ale za pár opět spojí v týmovce. Nejlepší momenty : 1)první setkání těch dvou, 2) team-up, 3) konečně pohromadě ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Začátek poněkud dlouhý a scenáristova ruka, která pomalu směřuje hlavní postavy na společnou lokaci, bohužel příliš viditelná. Po toužebně očekáváném seskupení to naopak chtělo pár epizod přidat, aby vynikly veškeré motivace. Navzdory tomu, že se o všem sáhodlouze diskutuje, děj působí občas uspěchaně. Akce jaksi z povinnosti, lepší než v Iron Fistovi, k Daredevilovým parádičkám v chodbách to však má daleko. Sigourney nemá co hrát, ale pere se s tím statečně. Interakce mezi čtyřmi ústředními hrdiny naštěstí funguje, takže navzdory rozpakům doufám v druhou sérii, která by napravila dojem z téhle demoverze. ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„No... je to lepšie, ako šál.“ Z jedného z mojich najočakávanejších seriálov r. 2017 sa vykľulo jedno z jeho najväčších sklamaní. Akcia je hrozná, čo je po mlsanicách, akými boli Daredevilove slávne chodbové scény, obrovské sklamanie. Jedinou dobrou akčnou pasážou je finálna (!) v podzemí a potom ešte minútová scéna v 3. časti, keď sa hrdinovia prvý raz stretnú. Na druhej strane, je to síce splnený sen každého normálneho komiksového fanúšika, na druhej je úbohé, že z niečoho takého tvorcovia bezradne vydestilovali len jednominútovú scénku. Žiaľ, Defenders zlyhávajú i na poli scenára. Hand je strašne otravná organizácia, predčasný vrchol zažila v druhej sérii Daredevila a tam mala skončiť. Ale neskončilo a tak tu znova máme megaotravnú mafiánsku chobotnicu, ktorá je síce celosvetová a má svojich špiónov úplne všade, ale na troch chlapov a jednu ženu zakaždým pošle pár zamračených týpkov s búchačkami, hoci dávno vie, že to absolútne nefunguje. Z postáv najlepšie paradoxne dopadli civilní priatelia a kolegovia hrdinov. Tvorcovia s nimi však na škodu veci šetria. Z hrdinov pozitívne skončila Jessica Jones, ktorá sa nevie biť, je večne naliata, na všetko nadáva, nič sa jej nepáči a najradšej by vypadla (ale nemá kam). Podobne ako vy, i ona má plné zuby mystických kecov. Ešte celkom fajn je Luke Cage, ale Daredevil je otravný a s Iron Fistom je na nevydržanie; byť na mieste jeho kamošov, zviažem ho a pošlem prvou triedou Handu, nech je konečne pokoj. Nepomohla ani účasť votrelcobijkyne Sigourney Weaver. Najlepšie roky má dávno za sebou. Jej rola je vlastne v podstate „žiadna“, keď sa to tak vezme. Zle pôsobil aj chaos ohľadom schopností hrdinov. Luke Cage je v jednej chvíli v podstate neporaziteľný, ale keď sa to scenáristom hodí, tak je na zemi pri prvej príležitosti. Jessica Jones vo svojom spin-offe skákala, síce sme to (pre nedostatočný rozpočet) nevideli, ale skákala. Tu neskáče. Prečo? Podobných zvláštnych vecí je seriál plný. Šéfovia Handu sú nesmrteľní, ale v zásade ich môžete normálne zastreliť (alebo dostanú rakovinu). Otázna je nesympatická Elektra, do ktorej oživenia Hand vložil neskutočnú energiu, moc a prachy, ale v konečnom dôsledku ide len o normálnu babu, ktorá sa trocha lepšie bije. V neposlednom rade zamrzí absencia Punishera. Ale tak zas Joe Bernthal aspoň môže byť rád, že sa nenamočil do takéhoto prúseru. Najviac sa mi páčil zoznamovací prvý diel, ten bol za 4*. Potom to šlo radikále dole vodou. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (11)

  • Defenders startují takzvanou fázi II., podobně jako je tomu u Avengers. (UncleMorty)

Související novinky

Daredevil a Kingpin se vrátí

Daredevil a Kingpin se vrátí

08.07.2022

Dobré zprávy pro fanoušky Daredevila s tváří Charlieho Coxe (Hvězdný prach, Teorie všeho), první větší návrat populárního superhrdiny, ale i jeho úhlavní nemesis Kingpina v podání Vincenta D’Onofria … (více)

Netflixovské seriály od Marvelu dorazí na Disney+

Netflixovské seriály od Marvelu dorazí na Disney+

24.02.2022

Před pár týdny přišla zpráva, že Netflix stahuje své marvelovské seriály jako Daredevil nebo Punisher ze svých serveru. To samozřejmě rozjelo spekulace o tom, kde asi seriály, jež se teprve nedávno… (více)

Nový Transformers našli režiséra

Nový Transformers našli režiséra

27.03.2021

Studio Paramount oznámilo nový film ze světa Transformers, jenž nebude mít nic společného se sérií Michaela Baye ani spin-offem Bumblebee. Nový robotí snímek pak natočí Angel Manuel Soto (Charm City… (více)

Pavoučí univerzum na Amazonu?

Pavoučí univerzum na Amazonu?

08.09.2020

Studio Sony oznámilo nový seriál Silk, jenž by měl rozšířit hrané univerzum kolem postavy Spider-Mana. Seriál by pak navíc měl dorazit na streamovací službě od Amazonu, což by mohlo naznačovat, že… (více)

Reklama

Reklama