Reklama

Reklama

Halloween: H20

  • USA Halloween H20: 20 Years Later (více)
Trailer

VOD (1)

Šílený psychopat Michael Myers se vrátil a s ním i kletba jeho rodiny. Svůj pověstný nůž obrátil znovu proti své sestře Laurie (Jamie Lee Curtis), pro niž se noční můra stává skutečností. Tentokrát však je na střet s vrahem připravena.  Horor Halloween: H20 je v pořadí sedmým dílem klasické série, kterou zahájil v roce 1978 režisér John Carpenter kultovním snímkem Halloween (u nás vyšel na videu pod názvem Předvečer svátku všech svatých). Pokračování režiséra Steva Minera se odehrává o dvacet let později (odtud šifra v názvu snímku). Na scénu se v něm vrací jak ďábelský vrah Michael Myers, tak jeho sestra Laurie Strodeová, která jako jediná přežila jeho řádění. Nyní žije pod změněným jménem, má sedmnáctiletého syna, ale stále ji pronásledují děsivé vidiny o Myersově návratu. Není tedy překvapena, když se tak opravdu stane. Po dávných zkušenostech s nezničitelným zabijákem je však na střetnutí s ním připravena a je odhodlána sprovodit ho tentokrát ze světa definitivně. (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (37)

Jezero (1999)

  • Pôvodný termín natáčania sa pre zlé poveternostné podmienky zrušil. Steve Miner preto film odsunul a natočil Halloween: H20 (1998). Následne sa vrátil k tomuto filmu. (Arsenal83)

Halloween (1978)

  • Jamie Lee Curtis (Laurie Strode) si režisér vybral hlavně proto, že je dcerou hvězdy Psycha (1960) Janet Leigh. Podle Carpentera měl tento tah zajistit dobrou publicitu. Slavná herečka pak měla malé cameo ve filmu Halloween: H20 (1998), v němž postavě své dcery dělala sekretářku. Navíc se tam objevila před vozem Ford Custom 300 z roku 1957 s poznávací značkou NFB 418, což je totéž auto, které řídila v Hitchcockově klasice. (pornogrind)

Halloween (2018)

  • Spoiler: Ve filmu se vyskytuje řada odkazů na předchozí díly.
    - Původní Halloween (1978) připomíná například scéna se školním oknem, postava pod prostěradlem či pohled na bojem znavené hlavní hrdinky (ovšem v prvním filmu jen Laurie - Jamie Lee Curtis). Nůž zde drží pro změnu Lauriina vnučka Allyson (Andi Matichak).
    - Během koledování do Michaela (James Jude Courtney) vrazí dítě s přehrávačem na rameni, podobně jako se stalo v Halloweenu II (1981).
    - Michael zde také navštíví dámu v červeném županu a natáčkách, která si připravuje sendvič, stejně jako v Halloweenu II.
    -
    V čase 59:20 lze zpozorovat tři děti v kostýmech kostlivce, čarodějnice a dýně. To je odkaz na Halloween III (1982), v němž právě tyto masky byly součástí příběhu. 
    -
    Benzinka, u které novináři zastavují, je velmi podobná té z Halloweenu 4: Návratu Michaela Myerse (1988). Také zde se Michael staví u mechanika pro kombinézu.
    - Dvojice policistů hlídkující před domem Laurie připomíná dvojici policistů z Halloweenu 5 (1989).
    - Scéna z toalet na benzince připomíná scénu z Halloweenu: H20 (1998), kdy na odpočívadle zastaví matka s dcerou, která potřebuje na toaletu.
    - Novinář Aaron Korey (Jefferson Hall) se s Michaelem setká na toaletě a skončí podobně jako Joe Grizzly (Ken Foree) v Halloweenu (2007).
    - Dr. Sartainovi (Haluk Bilginer) šlápne Michael na hlavu podobně jako Howardu Boggsovi (Jeff Daniel Phillips) v Halloweenu II (2009). (baronGrga)

Reklama

Reklama