Reklama

Reklama

Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství

  • USA Doctor Strange in the Multiverse of Madness (více)
Trailer 3

Ve snímku Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství filmový svět studia Marvel otvírá brány do paralelních světů a dává do nich nahlédnout jako nikdy předtím. Vydejte se do neznáma s Doctorem Strangem, který za pomoci starých známých a nových spojenců vstupuje do šílených a nebezpečných paralelních světů mnohovesmíru, aby se utkal se záhadným soupeřem. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (836)

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Doctor Strange má ze všech marvelovských superhrdinů největší potenciál pro vizuálně divoké a atraktivní filmy. Tvůrci se tu můžou zkrátka strašlivě vyblbnout a zvlášť teď, když měl Strange cestovat do jiných světů a vesmíru a kde všechno opět stálo na kouzlech, takže hranice normality byly posunuté o dost dál než třeba u Black Widow. A v tomhle směru není Mnohovesmíru šílenství co vytknout. Sam Raimi si užil návrat k blockbusterům a nečekaně často mu Kevin Feige dovolil být typicky raimiovský. Pár hororových a lekavých momentů tu je, odkazy na vizuální styl prvního Spider-Mana nebo divoké Evil Dead taky a hezky se na to kouká.  Potíž je, že se v tom neděje moc zajímavých věcí. Příběh je tentokrát poměrně banální, postavy nezajímavé a celou dobu jsem měl pocit, že tu či onde chybí nějaká minuta, ve které by se zpomalilo a šlo trošku víc do hloubky. Pocit, že by o něco šlo vesmíru nebo že by samotný Strange musel projít nějakou zásadní proměnou, jsem tu neměl ani chvíli. Jednoduše je to hezká atrakce, ale obaluje nepříliš zajímavý děj. Mělo to být lepší. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Potvrzení faktu, že 4. fáze se Marvelu absolutně nedaří. S Marvelem se začínáme čím dál více rozcházet. Jasně, nemůžu se považovat ve svých 41 letech za nějakou cílovku, ale i přesto jsem si ověřil, že když jsem si nedávno znovu pouštěl Iron Many nebo třeba prvního Thora, tak na mě ty filmy stále dokáží účinkovat. To ani nemluvím o Kapitánech, kteří byli vždy špičkoví. Jenže se Strangem si zkrátka nevím vůbec rady. Jednička mě úplně nesbourala a Dvojka je pro mě absolutně nesrozumitelná. Ať se na mě nikdo nezlobí, ale jediné co se mě na tomhle Strangeovi líbilo: Scéna s chobotnicí, ultimátně krvavé killy a Bruceovo cameo. Zbytek včetně dvou matek mě dokonale sral. 40% ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $200miliónov║ Tržby USA $411,331,607║ Tržby Celosvetovo $955,775,804▐  Tržby za predaj Blu-ray v USA $11,451,188║ Tržby za predaj DVD v USA $4,010,863║ Marvel troška popustil uzdu a vsadil na Raimiho a nakoniec to stálo za to. Spestrenie v rámci universa o taký hororový nádych veru som nečakal. Raimi sa veru predvádza v jeho dusných šokových terapiách kde sa len dá, nechýba posadnutosť diablom, čarodejnica či aj zombii. Fakt to dáva s prehľadom a dosť si tento film ukradol pre seba a jeho obľúbené trademarky. Herci v pohode, akcia, triky tiež, okrem tých dvoch mamiek sa to dá  s prehľadom skuknúť. Osobne som čakal skôr priemerný výkvas ako v poslednej dobe Marvel chrlí ale táto ich temnejšia vlaštovka v celku chutila. /videl v kine: 75%/ ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Dr. Strange, to byla kdysi moje láska na první pohled. Schopnosti, kterými vybavili tvůrci tohoto hrdinu otevřely vesmír, co jeden vesmír, nekonečně mnoho vesmírů nekonečných možností. Všechno to ohýbání reality, zrcadlení reality, cestování v čase a prostoru, to mě prostě neskutečně okouzlilo. První díl z roku 2016 byl prostě super. To byl tehdy i ten náš vesmír docela v pořádku. Hollywood neměl potřebu cpát do každého filmu transky ani homosexuální páry, které mají děti. Záporáci byli tehdy ještě záporní a nosilo se tehdy, že záporáka je třeba zabít a zničit. Za tu dobu se hodně změnilo. Na tvorbě Marvelu se to podepsalo extrémně. Hlavně v posledních asi 2 letech. Co do toho začal kafrat Disney, tak šlo všechno úplně do prdele. Dnešní Marvel ovládli definitivně fanatičtí sluníčkáři. Všude je plno transek, gayů a lesbiček a jejich percentuální zastoupení ve filmech absolutně nekoresponduje jejich zastoupení ve společnosti. Záporáci už dávno nejsou záporní. Jsou to vlastně hodní dobráci od kosti, kteří jen sešli z cesty a už je není třeba zabít a zničit, nýbrž napravit a nasměrovat na správný sluníčkový směr. V závěru už vždy schází se jen chytit za ruce kolem táboráku a zazpívat si Kumbaya. Tento snímek je opravdu odpornou tendenční agitkou. Je nesnesitelně nudný, zdlouhavý, uspávající a rozhodně má jednoho z nejubožejších "záporáků" jakého jsem kdy napřič všemi filmy viděl. Ta malá mexikánská píča je tak strašně špatně a nezajímavě napsaná postava, že nudnější jen těžko na světě pohledat. Extrémní a extrémistická píčovina. Na jeden zátah bych ho rozhodně nedal. Akce se smrštila na to, že tam skáčou všelijací dementi a střílejí po sobě barevně rozlišené paprsky.  [8 %] ()

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Koho namlsaly trailery a koneckonců i celá marvelovská rétorika poslední doby, podle níž měl být druhý Doctor Strange klíčovým prvkem pro roztahující se fenomén multiverza, bude dost možná zklamán. Už (na dnešní poměry) umírněná stopáž lehce přesahující dvě hodiny totiž potvrzuje dojem, že se spíše než o zásadní posun MCU jedná o další ze sólovek, bez nichž by komiksový (multi)vesmír v klidu plynul dál. Vyjma několika cameí a zcela vedlejších roliček, jejichž smyslem je jen ukojení fandů zběsile toužících po alternativních/resuscitovaných verzích oblíbených figurek, se totiž v jádru jedná o celkem komorní vyprávění o dvou a půl zlomených superhrdinech, kteří si berou vesmír jako rukojmí pro léčení svých bolístek. Benedict Cumberbatch i Elizabeth Olsen v osvědčených rolích Strange a Wandy/Scarlett Witch tvoří obstojně polarizované duo, novicka Xochitl Gomez (ztvárňující Americu Chavez) jim zdatně sekunduje. Především motivace Wandy je na poměry komiksových filmů (ehm) skutečně zajímavá, neotřelá a přináší do superhrdinských rozprávek zase něco trochu jiného. Potěšila mě i (pravděpodobně nadinterpretovaná) možnost čtení některých pasáží z hlediska amerického souboje demokratů a republikánů. V mnoha ohledech se však (navzdory Raimiho hororovým a campovým chutím ve druhé polovině) stále jedná jen o vcelku průměrnou marvelovku, která solidně uteče, občas zaujme a místy i standardně dětinským humorem otráví. Spíše tedy opatrně uznávám, než vyloženě chválím – tak nějak na Logana, no. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (139)

  • Budova, na ktorej Dr. Strange (Benedict Cumberbatch) s Wongom (Benedict Wong) bojuje proti príšere Gargantos; je tá istá budova (hoci z inej strany), na ktorej bojovali Doctor Octopus a Spider-Man v Spider-Man 2 (2004) v „inom“ vesmíre. (Pat.Ko)
  • Sam Raimi pôvodne nechcel režírovať žiadne ďalšie superhrdinské filmy, pretože stratil vieru v seba samého kvôli kritike (najmä od štúdia SONY), ktorú dostal kvôli filmu Spider-Man 3 (2007). Keď jeho agent ho oboznámil s touto ponukou, S. Raimi bol nadšený, pretože Doctor Strange (2016) sa mu veľmi páčil. (Pat.Ko)
  • Predavač pizzových guľôčok obviní Dr. Strangea (Benedict Cumberbatch) z krádeže plášťa Dr. Strangea z vesmíru 838, no neskôr sa ukáže, že Strange-838 má modrý plášť, keď hlavný Dr Strange (616) má červený plášť. (Pat.Ko)

Související novinky

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

Reklama

Reklama