Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve snímku Strážci galaxie: Volume 3 od Marvel Studios se oblíbená parta vesmírných ztroskotanců zabydluje na Kdovíkde. Jejich spokojený život však brzy naruší ozvěny Rocketovy bouřlivé minulosti. Peter Quill, který se stále trápí ztrátou milované Gamory, musí vypravit svůj tým na nebezpečnou misi s cílem zachránit Rocketův život, přičemž nezdar v této misi může znamenat konec Strážců tak, jak je známe. (Falcon)

(více)

Videa (13)

Trailer 6

Recenze (810)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Gunn je jinde a jak byl svého času svěží v DC je stejně svěží i nyní v Marvelu. Strážci Galaxie jsou vedle sterilních pokračování Thora a Ant-mana, skoro jak z jiného světa. Hýří nápady, mají skvělé postavy, zajímavý a zároveň jednoduchý příběh záchrany kamaráda, emocí více než poslední dva díly Avengers dohromady a hravou akci. Není to nejlepší Marvel a má to pár hluších míst, chybí vyložené wow momenty, na akci bych také trochu přidal a bizarní postavy jsou občas docela na sílu. Jednoznačně se ale jedná o nejlepší komiksový film minimálně od posledního Spidermana a ukázka toho, že režisér s osobitou vizí, dokáže rozvířit i tak zajetý a mdlý svět, jakým Marvel v posledních letech je. ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Jj je znát, že už nejsme v roce 2014, ale v roce 2023 a podepisuje se to i na Gunnovy. Dneska si proste nemužete natočit co chcete a jak to chcete. A je taky uplne jedno jak veliké jste studio.  Protože dneska vás on-line ukamenuje horda totálních blbů nacucaných korektními transgenderpravdami. Takže jde veškerá zábava šupem honem do hajzlu! Ale i tak..... jo, za mě dobrý. 4* 75% ()

Reklama

Big_Boss 

všechny recenze uživatele

Doporučuju si před návštěvou kina koupit nějaký nápoj, jinak budete po filmu značně dehydrovaní. Třetí Strážci Galaxie ukončují příběh téhle vesmírné nesourodé rodinky ve velkém stylu, tak jak to umí jenom James Gunn. Za mě asi nejlepší film od Avengers: Infinity War (ano, lepší než Endgame, rozhodně lepší než Spider-Man: No Way Home a pravděpodobně i lepší než můj oblíbený a nedoceněný Doctor Strange in The Multiverse of Madness) a možná i lepší než Gunnovo počin pro DC The Suidice Squad, prototože tohle jsou postavy které znáte už skoro deset let. Hraje se tu hodně na emoce, a já nemít místo srdce kus šutru, tak bych asi taky brečel (což nedokázala scéna We are Groot nebo smrt Tonyho a Natashy). Všechny postavy dostaly dostatek prostoru, humor je po delší době v MCU opět vyážený a chytrý, originálníma nápadama se tu nešetří, soundtrack je oproti Volume 2 povedenější (kdy děti z 90tek uslyší i nějaké známější songy z jejich dětství), u vizuální stránky a CGI je vidět, že si programátoři dali se svym řemeslem záležet a nebyly (snad) komandovaný Marvelem, kvůli blížícím se kvótám. Snad jen ty záporáci Gunnovi moc nejdou a ve všechn jeno filmech (kromě Russelovo EGA) slouží jenom jako příběhová překážka, kterou musí jeho postavy překonat. Nějaký osobní rozvoj nebo empatie u High Evolucionary nečekejte, ale jak jsem řekl, svému účelu posloužil dobře. Je vidět, že tenhle výsledný film je produktem lásky k filmařině a ne nějakou rychlokvaškou, která měla rychle režisérovi zaplatit nájem. Pokud tohle budou úplně poslední Strážci Galaxie, já budu spokojen. Za sebe dávám po dlouhém přemýšlení 10/10, protože mě opravdu nenapadá nějaký kritický zápor... a navíc, tahle Gunnovo rozlučka nesourodých vyvrhelů si to prostě zaslouží. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Těžko říct, co se přihodilo, že snad jediný zfilmovaný homiks světa, na který se nebáli dívat ani vzdělaní a zcela dospělí bílí heretoseksuálové dopadl takovou labutí plísní! Možná je to tím, že si Jakub Zbraňň prostě vystřílel kulky, možná tím, že mávaje Mrvelu na rozloučenou dostal macatou prémii nebo pohrůžku kancelačním zkulturněním, aby tentokrát ignoroval varovnou ceduli „Zákaz kouření a manipulace s otevřeným konečníkem“, a ono to blaflo. Každopádně závěrečnou části spláchnul Jakub do hajzlu veškerou svou sebeúctu, dříve tolik originální invenci i svěží homiksovou rebelii, otočil to k nadšeně očekávajícímu divákovi prdelí a těch ubohých zhruba třicet minut vychlazených scén a solidního cynického tumoru promixoval se dvěma hodinami typicky žluklé mrvelády ze sluníčkářského hnisu, plné smutňouškých dětišek, lozkokošných utlápených žvížátek, rodinných hovnot a smrdutého patosu, přičemž nechybělo ani typicky odporné závěrečné dementfilé všech zúčastněných. Měl jsem holt dát už na červeně řvoucí kontrolky u Vánočního kretenciálu, radši tu přežiděnou dvoustovku spálit, bez těchto Strážců gaylaxie se obejít a nekurvit si příjemný dojem z předchozích dvou dílů. No nic, další dosud solidní série byla umučena libtardím homonevkusem a cílenou společenskou retardací a nezbývá než doufat, že tohle byl jen Jakubův mrvelí fakáč a neotřelou fantasii a vtip si schoval pro Dyslektického Cigána, kde bude svobodně, vkusně a s úchylnou chutí pokračovat ve stylu posledního Sebevražedného oddílu a Pissmejkra. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

"I bet we were fun." - "You wouldn't believe it..." Esence nejen parádní Marvelovky, ale i dobrodružného filmu, nezapomenutelné trilogie, nezaměnitelných hrdinů, zkrátka všeho, co si jen tvůrce může přát. James Gunn je opět za krále, protože i tentokrát udělal z nesourodé party tvorů, protivů a nešťastníků tým hvězd, kterým v žánru není a nebude rovno, protože ve své nadsazenosti, praštěnosti a jedinečnosti nikam jinam nepasují. Nechápu, jak dobře může fungovat kombinace pubertálních, dětinských a extra jednoduchých vtípků s nejlepší akcí celé značky a s do dna čerpanou dojímavostí, která mě nutí dorvat slzné kanálky nadoraz pokaždé, kdy jde někdo někoho zachránit, někdo vzpomíná nebo si někdo uvědomí něco, co divák věděl o nějakou chvíli před ním. Nikdo nezůstane zkrátka a já jen můžu úlevně oddychnout a žasnout, že i přes průvodní komplikace něco vyšlo takhle pohádkově. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (73)

  • Je to poprvé, kdy Marvel postava použije tvzn. f-bombu bez cenzury. Konkrétně, když Star-lord (Chris Pratt) řekne: „Open the fucking door!“ (petr.koca)

Související novinky

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

23.01.2024

V úterý 23. ledna 2024 byl v Samuel Goldwyn Theater v Beverly Hills z úst herců Jacka Quaida a Zazie Beetz oznámen kompletní výčet nominací pro nadcházející 96. ročník předávání cen americké Akademie… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (více)

Reklama

Reklama