Reklama

Reklama

Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství

  • USA Doctor Strange in the Multiverse of Madness (více)
Trailer 1

Ve snímku Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství filmový svět studia Marvel otvírá brány do paralelních světů a dává do nich nahlédnout jako nikdy předtím. Vydejte se do neznáma s Doctorem Strangem, který za pomoci starých známých a nových spojenců vstupuje do šílených a nebezpečných paralelních světů mnohovesmíru, aby se utkal se záhadným soupeřem. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (836)

kingik 

všechny recenze uživatele

Geniální chirurg a především superhrdina se ocitá v paralelním světě. Režijně jeho comicsové manévry diriguje velezkušený Sam Raimi. A chlapcům ta nová spolupráce svědčí. Zaprděného Scotta Derricksona  z jedničky vystřídala uznávaná režijní kapacita, která pojala pokračování jako přehlídku speciálních efektů. Ve filmu v podstatě není obraz, který by se obešel bez trikového podkladu. Kdo to má rád, tak si to užije měrou vrchovatou. Efekty navíc vypadají kvalitně a neobjevil jsem rušivé a nekvalitní sekvence. Z hlediska příběhu to rozhodně také není nezajímavé. Na lepou čarodějnici v podání Elizabeth Olsen udeřil znenadání menzes, tak to dojde tak daleko, až si bude chtít pozvat na kobereček mladší konkurentku, která se "ve svých dnech" dokáže přesunovat mezi světy. To samozřejmě nemůže zůstat bez odezvy a následuje hon na likvidaci Xochitl Gomez. To zabírá většinovou dvouhodinovou délku filmu. Raimi se v akčnosti naprosto vyžívá, je vidět, že ho taková tvůrčí práce baví. A není divu, režijní pauza trvala několik let, takže režisér se potřeboval vyřádit. A při té příležitosti neopomněl věnovat malou roličku pouličního prodejce pizzy svému dvornímu herci Bruci Campbellovi. Veškeré herecké osazenstvo je skvělé. Benedict Cumberbatch je ve své roli opětně dokonalý. Nepochválím závěrečné rozuzlení. Nebylo prostě optimální. Určitou míru slabšího vyvrcholení, přítomné dámy Rachel McAdams a (potitulková a do latexu oděná) Charlize Theron jistě prominou, přisuzuji to ne úplně filmy protřelé scenáristické dvojici Michael Waldron a Jade Halley Bartlett, která nedokázala vymyslet nějaký fakt zajímavý závěr. Cumberbatch a spol. je zpět. S kvalitním režisérem a v neselhávajícím tempu si jeho druhé dobrodružství napříč paralelními světy lze bez problému vychutnat pořádně objemnou comicsovou lžící. 8/10 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Potvrzení faktu, že 4. fáze se Marvelu absolutně nedaří. S Marvelem se začínáme čím dál více rozcházet. Jasně, nemůžu se považovat ve svých 41 letech za nějakou cílovku, ale i přesto jsem si ověřil, že když jsem si nedávno znovu pouštěl Iron Many nebo třeba prvního Thora, tak na mě ty filmy stále dokáží účinkovat. To ani nemluvím o Kapitánech, kteří byli vždy špičkoví. Jenže se Strangem si zkrátka nevím vůbec rady. Jednička mě úplně nesbourala a Dvojka je pro mě absolutně nesrozumitelná. Ať se na mě nikdo nezlobí, ale jediné co se mě na tomhle Strangeovi líbilo: Scéna s chobotnicí, ultimátně krvavé killy a Bruceovo cameo. Zbytek včetně dvou matek mě dokonale sral. 40% ()

Reklama

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Dr. Strange, to byla kdysi moje láska na první pohled. Schopnosti, kterými vybavili tvůrci tohoto hrdinu otevřely vesmír, co jeden vesmír, nekonečně mnoho vesmírů nekonečných možností. Všechno to ohýbání reality, zrcadlení reality, cestování v čase a prostoru, to mě prostě neskutečně okouzlilo. První díl z roku 2016 byl prostě super. To byl tehdy i ten náš vesmír docela v pořádku. Hollywood neměl potřebu cpát do každého filmu transky ani homosexuální páry, které mají děti. Záporáci byli tehdy ještě záporní a nosilo se tehdy, že záporáka je třeba zabít a zničit. Za tu dobu se hodně změnilo. Na tvorbě Marvelu se to podepsalo extrémně. Hlavně v posledních asi 2 letech. Co do toho začal kafrat Disney, tak šlo všechno úplně do prdele. Dnešní Marvel ovládli definitivně fanatičtí sluníčkáři. Všude je plno transek, gayů a lesbiček a jejich percentuální zastoupení ve filmech absolutně nekoresponduje jejich zastoupení ve společnosti. Záporáci už dávno nejsou záporní. Jsou to vlastně hodní dobráci od kosti, kteří jen sešli z cesty a už je není třeba zabít a zničit, nýbrž napravit a nasměrovat na správný sluníčkový směr. V závěru už vždy schází se jen chytit za ruce kolem táboráku a zazpívat si Kumbaya. Tento snímek je opravdu odpornou tendenční agitkou. Je nesnesitelně nudný, zdlouhavý, uspávající a rozhodně má jednoho z nejubožejších "záporáků" jakého jsem kdy napřič všemi filmy viděl. Ta malá mexikánská píča je tak strašně špatně a nezajímavě napsaná postava, že nudnější jen těžko na světě pohledat. Extrémní a extrémistická píčovina. Na jeden zátah bych ho rozhodně nedal. Akce se smrštila na to, že tam skáčou všelijací dementi a střílejí po sobě barevně rozlišené paprsky.  [8 %] ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Ze sympatické Wandy se stala obludně nesnesitelná kráva s laktační psychózou, přičemž ani nepotřebuje vlastní fakany. Nerozpakuje se proto začít dělat bububu a rozjet mrdník napříč multivesmírem, aby se nakonec nechala pohladit po tvářičce a odešla do hajan. Do toho nějaké ty kejkle čarodějů, kteří po sobě tradičně mrskají efekty všeho druhu a pronášejí nahodilé vtípky. Problém vězí především v tom, že je Strange definitivně už jen prachsprostou atrakcí z Disneylandu - a na žádné atrakci nechcete být dvě hodiny v kuse. Dvě hodiny rutinního víření baráčků, jejich trosek, světýlek z rukou čarodějů a občasných tuctových příšerek. Pořád dokola a nic víc. Už před polovinou začíná být film nudný a půl hodiny před koncem neskutečně otravný. Nechápu to - obří rozpočet, Raimi na režisérském křesle, potenciál mnohovesmíru a stejně nikdo neprojevil snahu o trošku barvitější fantazii a vyprávění. Rodinné momentky na zabití. Nejlepší scéna z celého filmu je potitulkový vtípek Bruce Campbella. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Haha, jeden jump scare v tunelu horror nedělá. Začínám být doopravdy otupělá, ale zatím jsem se ještě neodhodlala s MCU přestat. Problém je v tom, že v každém jejich filmu/seriálu hraje alespoň jeden z mých oblíbených herců či hereček a tak se vždycky nakonec podívám, i když by pro blaho všech bylo lepší, kdybych to nedělala. Taky bych řekla, že Strange bude postavou, u které je největší rozdíl v tom, jak se chová ve "svých" filmech a když jenom "hostuje". Kupříkladu tady, v posledním Spider-Manovi a v Infinity War/Endgame se chová tak odlišně, že mi to přijde jako tři rozdílné postavy. A není to (zbrklý, a třeba offscreen) osobnostní vývoj/posun (jako v případě Wandy), je prostě úplně jiný. Když už si hrají na to nekonečné divadlo, tak by si to měl Feige líp pohlídat, aby to sedělo. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (139)

  • Chthon patří v komiksech mezi Elder Gods, kteří vládli na Zemi. Chthon trávil svůj čas studováním mystických umění a stal se prvním černokněžníkem na Zemi. Podobně jako ve filmu stojí Chthon za Darkholdem. (Kubaaa97)
  • Elizabeth Olsen se svěřila v rozhovoru pro Harper's Bazaar, že na filmu si nejvíce užila posun ve Wandině osobnosti, především v nabytí sebevědomí. Poprvé má Wanda jasno v tom, co chce a nemá potřeba se za to omlouvat. (Kubaaa97)
  • Xochitl Gomez chcela zostať verná zdrojovému materiálu napriek tomu, že hrá mladšiu verziu postavy, než je zobrazená v komiksoch, a povedala, že jej cesta začína tým, že postava bola dlho sama a „utekala pred svojou jedinečnosťou.“ (Pat.Ko)

Související novinky

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

Reklama

Reklama