Reklama

Reklama

Captain America: Občanská válka

  • USA Captain America: Civil War (více)
Trailer 1
USA / Německo, 2016, 147 min

Film studia Marvel Captain America: Občanská válka se odehrává v době, kdy Steve Rogers převzal vedení nově zformovaného týmu Avengers, který se nadále snaží chránit lidstvo. Dojde však k dalšímu incidentu, ve kterém sehrají Avengers nešťastnou roli. Politické tlaky vyústí ve vytvoření systému zodpovědnosti vedenému vládní organizací, jež na tým super-hrdinů dohlíží a řídí ho. Nová skutečnost Avengers rozdělí na dva tábory. Jeden vede Steve Rogers, jež hájí svobodu Avengers, aby mohli bránit lidstvo bez vládních zásahů. Druhý vede Tony Stark, který překvapivě zastává myšlenku vládního dohledu a zodpovědnosti. Připravte se vybrat si svou stranu a přidat se k non-stop akci na dvou frontách. (Falcon)

(více)

Videa (34)

Trailer 1

Recenze (1 240)

choze 

všechny recenze uživatele

Russoovi nezklamali a stejně jako minule servírují solidní příběh i luxusní akci a potvrzují, že jsou nejzajímavějšími tvůrci marvelovského univerza. Jen ta válka v názvu je dost nadnesená, protože postavy se - s výjimkou finální bitky - jen kočkují, protože se všichni pořád mají rádi, a samozřejmě nikdo nezařve. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Konflikt probíhá trochu jinak než jsem si asi představoval (klasický problém větších eventů v MCU), ale pro potřeby filmu fungoval naprosto dokonale. Záporák překvapivě funkční, motivací uvěřitelný chlápek, kterému došlo, že Avengers nezničí sám. Je to zarážející, ale většině řadových záporáků prostě tohle nikdy nedojde. Russoovi si navíc stejně jako ve Winter Soldierovi s přehledem dávají veškeré akční sekvence, které nenudí a mají nápad. Scéna na letišti je tak třešničkou na dortu, kterou i v roce 2022 překoná jen minimum podobných konfliktů. Každá postava dostává svůj adekvátní prostor, humor sedí na jedničku a uvedení Spideyho a Black Panthera bylo epesní. To všechno je důvodem, proč mám Civil War v MCU na prvním místě. Nehledě na Endgame a všechny díly Avengers - tohle je nedoceněná srdcovka. #TeamIronMan ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Občanské válce se povedlo to, co selhalo v druhých Avengers - namísto záchrany planety po třístopadesátépáté je tu důraz na komornost a vnitřní rozpory, nejen mezi jednotlivými členy týmu, alébrž i v morálním (?) rozhodování jediné postavy. A to je neskutečně super, protože to funguje a v rámci možností je to osvěžující, mimochodem, tenhle úklon k víc propracovaným postavám se povedl, narozdíl od nepříliš povedeného pokusu o vytvoření politického thrilleru, jako u Winter Soldata. A dál už jen telegraficky, ať to není příliš dlouhé - akce je hodně zábavná, ovšem v pár momentech zbytečně rychlý střih, až nepříjemný, ovšem to neplatí v druhé polovině filmu - skvělá práce s postavami, ti staří dobře fungují, ti noví (Blackpanther) i dosud sólo jedoucí (Ant-man) se představili v největší parádě a jako bonus je tu naprosto boží Spider-man - není tu žádný záběr na gigantické veverky s hadíma očima a víčkama ptakopyska, což je škoda - samotný závěr by se mi líbil víc o sváru přesvědčení principů, ale co, furt jsem rád, že se jistá paní nejmenovala Martha. Čímž se oklikou dostávám k další věci, Marvel totálně sejmul DC a jejich střet ikonických hrdinů dopadl mnohem, mnohem lépe. Další zábavná část tohohle filmového seriálu. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Tři dlouhodobé problémy marvelovek (vynecháme-li tu uniformní bezpohlavnost bijáku pro všechny, se kterou se u Disneyho tak nějak počítá) je absence pořádných respektu hodných záporáků s jasnou motivací, co nehází jen krhavé pohledy, odosobněná generická zaměnitelná CGI akce a žádné následky, důsledky ani osobní oběti postav. Vždycky platilo, že marvelovkám to sedne v komorní škorpící rovině spíše než blockbusterově akční. Bratři na režisérských seslích se to v rámci možností pokusili změnit již u Zimního vojáka a ke cti jim slouží, že to zkoušejí i zde. Ve dvou případech úspěšně (ochcávka v podobě nepotřeby záporáka, jakkoli ten zdejší potenciál má, a fyzická na kaskadérech stavící akce) a v jednom krutě neúspěšně, protože jestli někdy neochota Marvelu přinést skutečné oběti ze strany hrdinů bila hulkovskými pěstmi do očí, tak je to právě zde. Každopádně režisérské duo tentokrát zaslouží spíše slova uznání, protože ukočírovat tolik postav, aby byly jasné i pochopitelné motivace, aby noví hráči byli řádně představeni a nepůsobili jako páté kolo u vozu, aby pnutí bylo hmatatelné (bohužel až v samotném finále), zároveň si to navzdory vyhrocenosti (byť ta je více scénářem chtěná než z filmu opravdu vyplývající) i názorové ambivalenci obou stran zachovalo punc odlehčené nadsázky a ještě k tomu všemu navrch, aby každý měl vesměs solidní „tu svou chvilku, kdy tahá pilku", tak v tom (by) neuspěli i jinačí kabrňáci. Naopak neukočírovali délku. Sice se to netáhne, ale poklesů tempa to má více než by bylo záhodno. Jejich dalšími vroubky jsou epileptická kamera v akčních scénách a že celý ten žabomyší konflikt připomíná více hospodskou rvačku několika jednotlivců než-li válku, natož občanskou. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Má to zatím nejlepšího padoucha z Marvelovek. Je docela sranda, že normální človíček napáchá víc škody, než všichni ti Thanosové atd. Konflikt mezi Avengery je uvěřitelný, i když je to stejnak celé v takovém kámošském duchu. Každopádně bitka na letišti byla super. Z bitek se mi ale nejvíc líbila ta počáteční proti Crossboneovi a jeho grupě. Crossbone byl fakt megadrsnej a vypadal jak z Army of Two. Dokonce i ten Falcon už nebyl trapnej a chvílema i hodně cool. Jsem zvědavý, kam až se Marvel odváží zajít a zda se vztahy opravdu pořádně přiostří. Btw Marisa Tomei mi jak tetička May přijde jako castinogvý megafail. Furt tam na všechny dělá mrdací pohledy a působí nepatřičně. ()

Galerie (267)

Zajímavosti (122)

  • Okrem londýnských ateliérov Pinewood boli filmári schopní využiť lokality okolo samotnej Atlanty. Jednou takou bola veľká prázdna strž v centre mesta, kde postavili kulisy nigérijského Lagosu. Filmári, kulisári a umelecký tím boli aj vďaka stovkám komparzistov schopní vytvoriť a oživiť pulzujúce mesto Lagos na mieste, kde by ste ho nečakali. (Saturn)
  • Ačkoliv to ve filmu není řečeno, ministr zahraničních věcí, kterého hraje William Hurt, se jmenuje Thaddeus Ross. Stejnou postavu si Hurt zahrál už ve filmu Neuvěřitelný Hulk (2008), tehdy ještě jako generála Thaddeuse "Thunderbolta" Rosse. (Lorge)

Související novinky

Natočí režisér Johna Wicka marvelovku?

Natočí režisér Johna Wicka marvelovku?

04.08.2022

Chad Stahelski (John Wick, 2, 3) má – jak vidíte – plné ruce práce s řízením jedné velmi populární akční série, to ale neznamená, že se mu mezitím v Hollywoodu nehrnou další projekty. Zejména po… (více)

Záporácká týmovka od Marvelu našla režiséra

Záporácká týmovka od Marvelu našla režiséra

10.06.2022

Nejdůležitějším projektem Marvelu v příštích pár letech bude podle všeho reboot Fantastické čtyřky. Do třetice všeho dobrého to totiž chce mít Kevin Feige správně, a podle posledních drbů by se… (více)

Zemřel herec William Hurt

Zemřel herec William Hurt

13.03.2022

Svět filmu dnes opustil další z velkých talentů. Pouhý týden před svými dvaasedmdesátými narozeninami zemřel držitel Oscara, uznávaný americký herec William Hurt. Smutnou zprávu médiím předal hercův… (více)

Black Widow nabírá starého známého?

Black Widow nabírá starého známého?

18.09.2019

Následující článek obsahuje spoilery k Avengers: Endgame, pokračujte tedy na vlastní nebezpečí. Už příští rok se dočkáme první sólovky pro postavu Black Widow v hlavní roli se Scarlett Johansson. Ve… (více)

Reklama

Reklama