Reklama

Reklama

Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství

  • USA Doctor Strange in the Multiverse of Madness (více)
Trailer 3

Ve snímku Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství filmový svět studia Marvel otvírá brány do paralelních světů a dává do nich nahlédnout jako nikdy předtím. Vydejte se do neznáma s Doctorem Strangem, který za pomoci starých známých a nových spojenců vstupuje do šílených a nebezpečných paralelních světů mnohovesmíru, aby se utkal se záhadným soupeřem. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (837)

Nevka 

všechny recenze uživatele

Tleskám tomu géniovi, který Raimimu proškrtal 40 minut filmu a donutil ho dělat reshooty. Úvod je díky tomu nekoukatelný a zbytek filmu se taky nepřekvapivě hroutí kvůli nedostatku informací a výstavby děje. Nahoru to tahá hlavně epická Wanda (která sice přepne zbytečně rychle, ale stále to funguje) a sekvence s hororovým nádechem. Jsem v pokušení dát 2*, ale Raimi si nezaslouží být svržen do stejného bláta jako Venom a Morbius. Jestli něco chci vidět, pak je to určitě původní (nezbabraná) verze... ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Okatá snaha jen ždímat poslední zbytky uchopitelného komiksového universa slavných hrdinů. Doctor Strange není špatná postava, která má divákovi co nabídnout, ale jakmile se tvůrci pustí do dalšího scenáristického veletoče plného paralelních vesmírů, magických knih a run, skákání v čase apod. je více než pravděpodobné, že to bude jen zase další generická komiksová akce, plná omalovánek a digifestu. Příchod Raimiho ocení fandové hororu, protože druhý Strange má v tomhle aspektu co nabídnout a některé momentky jsou docela solidně temné. Jako celek ale dvojka kompaktnost a zajímavost jedničky nepřekoná ani náhodou. ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Nemám rád digitálny sajrat, a aj napriek tomu som si pozrel film, ktorý má v názvu "The multiverse of Madness" - takže za miestami až mučivý filmový zážitok si môžem sám... Nie som prekvapený úpadkom Marvelu, nakoľko majú za sebou desaťročie kinematografického a kasového vrcholu, ktorý im bude závidieť celý zbytok filmového sveta ešte niekoľko dekád. Môžu za to najsympatickejšie komiksové postavy všetkých čias a dokonalý casting - naopak, teraz prichádza éra pokusov žmýkania dolárov z druhoradých postáv a multikulti obsadení, kde už nie vždy hraje prim herecké remeslo prvého kalibru. ---  Politická korektnosť je koncom vtipu, a kvôty sú elixírom netalentu. --- Cumberbarch týmto filmom urobí radosť alespoň svojim Cumberbitches, Olsenka je herecky vynikajúca, a naopak Gomez zablúdila do nesprávneho vesmíru - do toho hereckého. Sam Riami osvieži svojím miestami 90-kovými psychedelickými kamerami a strihmi, ale kôli slabému scenáru film pôsobý vo výsledku nekonzistentne a zastaralo. Prišla doba, keď bude štandardom, že keď niektorú Áčkovú Marvelovku vynecháte, tak vlastne skoro vôbec o nič neprídete. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Doctor Strange má ze všech marvelovských superhrdinů největší potenciál pro vizuálně divoké a atraktivní filmy. Tvůrci se tu můžou zkrátka strašlivě vyblbnout a zvlášť teď, když měl Strange cestovat do jiných světů a vesmíru a kde všechno opět stálo na kouzlech, takže hranice normality byly posunuté o dost dál než třeba u Black Widow. A v tomhle směru není Mnohovesmíru šílenství co vytknout. Sam Raimi si užil návrat k blockbusterům a nečekaně často mu Kevin Feige dovolil být typicky raimiovský. Pár hororových a lekavých momentů tu je, odkazy na vizuální styl prvního Spider-Mana nebo divoké Evil Dead taky a hezky se na to kouká.  Potíž je, že se v tom neděje moc zajímavých věcí. Příběh je tentokrát poměrně banální, postavy nezajímavé a celou dobu jsem měl pocit, že tu či onde chybí nějaká minuta, ve které by se zpomalilo a šlo trošku víc do hloubky. Pocit, že by o něco šlo vesmíru nebo že by samotný Strange musel projít nějakou zásadní proměnou, jsem tu neměl ani chvíli. Jednoduše je to hezká atrakce, ale obaluje nepříliš zajímavý děj. Mělo to být lepší. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Príjemná crazy jazda s rukopisom Sama Raimiho. Trochu hororové, jemne temné a na pomery Marvelu aj drsné a krvavé. Viaceré scény s Wandou mi ale prišli nadbytočné a i keď mám Elizabeth Olsen rád, neviem sa rozhodnúť, ako vnímať jej postavu záporáčky. Miestami som ju žral, no v niektorých polohách (hlavne materinských) na mňa nepôsobila autenticky. Celkovo som ale spokojný a som rád, že to filmári s alternatívnymi realitami na môj vkus príliš neprekombinovali. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (139)

  • Kostým varianty Doctora Strange pod jménem Defender Strange (Benedict Cumberbatch) je velmi podobný jeho kostýmu z komiksu „Secret Wars“. (Frca)
  • Ve scéně, kde stojí Doctor Strange (Benedict Cumberbatch) a America Chavez (Xochitl Gomez) před sochou Doctora Strange, si můžeme všimnout obchodu s komiksy, který nese jméno McLeod Books. Jedná se o odkaz na kreslíře Boba McLeoda, který se proslavil hlavně díky kreslení postav známých jako The New Mutants. (Kubaaa97)
  • Budova, na ktorej Dr. Strange (Benedict Cumberbatch) s Wongom (Benedict Wong) bojuje proti príšere Gargantos; je tá istá budova (hoci z inej strany), na ktorej bojovali Doctor Octopus a Spider-Man v Spider-Man 2 (2004) v „inom“ vesmíre. (Pat.Ko)

Související novinky

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno