Reklama

Reklama

Vlkodlak: Noční lovec

(TV film)
  • USA Werewolf by Night (více)
Trailer 1

VOD (1)

Za temné a ponuré noci se ze stínů vynoří tajná skupina lovců monster a po smrti svého vůdce se shromáždí ve strašidelném domě prastarého rodu. Při podivném a děsuplném vzpomínání na vůdcův život jsou lovci vyzváni k tajemnému a smrtonosnému soupeření o mocnou relikvii. Čeká je noční lov, který je nakonec přivede tváří v tvář nebezpečnému monstru. (Disney+)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (252)

PKD 

všechny recenze uživatele

Pobaví. Neurazí. Ale čekal jsem vzhledem k tomu, že jde o poctu filmům 30.-50. let (na které já trpím a je lhostejno, jakého jsou žánru) větší vtah. Takto se z toho vyklubal jen lepší průměr, ale jsem rád, že si občas až vynikající skladatel udělal radost. Proč ne? Jinak, není to po1. (a zřejmě ani naposledy) co na 100% souhlasím s DaViD´82.  ()

maddy 

všechny recenze uživatele

V rámci Marvel tvorby značne originálny špeciál, ale odmietam nad tým žasnúť iba preto, že je to čiernobiele. Farebná štylizácia napodobňujúca hororové snímky z 30. rokov minulého storočia síce pôsobí v rámci pestrofarebného Marvelu sviežo, ale viac menej ostalo iba pri tých farbách. Nepracuje sa tu nijako zvlášť so strihom, kamerou, maskami alebo čímkoľvek iným čoby malo pripomnať tridsiate roky. V jadre je Werewolf by Night totiž klasická Marvelovka s typickými nadužívanými CGI trikmi (škoda, tu sa priam žiadalo použiť masky ako v starých filmoch), typickým humorom (záverečná diskusia medzi vlkolakom a monštrom sťa by vypadla z Thora), a nejakou to akciou v menšom merítku, akurát tentoraz v o niečo kratšom a oveľa lacnejšom prevedení. Ako päťdesiatminútovka fajn, neškodné, ale nechcem si to predstaviť v celovečernom, nebodaj seriálovom formáte, hlavne keď tá stredná časť drhla čo sa týka tempa už v takomto krátkom prevedení. CELKOVO: 6/10 ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Preboha čo bolo. Mám rád klasické monštrá a rád si pozriem vlkolaka v akcii, ale toto bol čistý otras. Marvel nám tento krát ponúkol 50 minútový špeciál, pri ktorom sa nudil ako prasa. To, že si to natočil hudobný skladateľ, ktorý pre Marvel filmy skladal napríklad hudbu do Spidermanov je pekne, ale výsledok stál za prd. Oceňujem čiernobiely obraz a zopár scén, to je tak všetko. 40% - 2* ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Poslední projekty MCU měly tragickou úroveň. Ať už Fiona ze mlejna, Mrs. Plastelína, nebo Black Windows, či Eternitals. Mě moc nesedl ani Dvojitý egyptský moongent a finále mLokiho...taky ne. Takže Lupus Vedlewolf mohl jen příjemně překvapit. Což se povedlo míň, než jsem tajně doufal. Moderně vyzbrojená stráž vs černobílý look, který měl navodit atmosféru starých hororů...to nefungovalo. Ta černobílost je jen plytká manýra a habaďůra na diváka. Nemusela tam být. Stejně tvůrci splácali hybrida mezi retro a současností....vlkoušův kung-fu styl byl mimo mísu. Scénář vykouzlil pár dobrých momentů, ale i několik stupiďáren...způsob jakým nejlepší lovci, kteří prý pobili 200 monster, bojovali a skončili...haha. Postava báby prudičky byla otřesná....mohla být zlověstná, jedovatá ... cokoliv, jen ne běsná, uječená a stupidní. Aspoň že přeživší postavy jsou fajn. Jožin z Bažin vypadal solidně, vlkouš Jack má charisma a Elsa dublérka Becky Fergusonové má potenciál. Polovina filmu byla velmi slibná, ale pak už to jde do kytek. Naštěstí to bylo krátké, takže se ten pád zastavil na 3*. Pořád je to hold Disney Marvel... . Chybí tomu šťáva, koule...koule ve šťávě... . Blade v tomto duchu....to by bolelo stejně, jako nedávný Morblius. ()

Big_Boss 

všechny recenze uživatele

Rozhodně jedno z těch příjemnějších překvapení MCU Fáze 4. Michael Giacchino je nejenom talentovaný filmový skladatel (úspěšně se umístil v mojí TOP 5), ale i zapálený režisér, který si trochu zaexperimentoval s nevšedním tématem v MCU světě a nadělil nám Halloweenský speciál v podobě kraťasu "Werewolf by Night", kde se Giacchino nejvíc inspiroval černobílými horory ze 30.-50. let. Díky černobílému filtru a krásné hře světel a stínů tu dostaneme trochu brutálnější scény na které už nejsme v MCU moc zvyklý, ale rozhodně jsem tuhle změnu příjemně uvítal + taky pomáhá převaha praktických efektů nad CGI. A když nad tím tak uvažuju, tak musím říct, že mě snad jedině mrzí, že Marvel víc neexperimentuje a nedodává víc takových speciálů. Kdo ví, třeba se tímhle otevřou dveře dalším talentovaným tvůrcům, kteří jenom čekají než jim Kevin Feige dá šanci zazářit. 8/10 ()

Galerie (15)

Zajímavosti (13)

  • V momentě, kdy se barvy změní z černobílé na barevnou, zazní z desky píseň „Somewhere Over the Rainbow“. Jedná se o odkaz na Čaroděj ze země Oz (1939), kde Dorotka (Judy Garland) projde do barevného světa Technocoloru. (Wade Wright)
  • Skladba a grafika na počátku filmu odkazuje na Special Presentation od CBS, které se vysílalo v roce 1973. (Kubaaa97)

Související novinky

Michael Giacchino našel nový projekt

Michael Giacchino našel nový projekt

05.01.2023

Oscarový skladatel a po nedávném debutu u Marvelu se snímkem Vlkodlak: Noční lovec taky režisér Michael Giacchino (Ztraceni, The Batman) se zdá se našel svůj příští tentokrát už celovečerní projekt.… (více)

První reakce chválí novou unikátní marvelovku

První reakce chválí novou unikátní marvelovku

27.09.2022

Oceňovaný skladatel Michael Giacchino (Ztraceni, Star Trek, Válka o planetu opic) musí být s Kevinem Feigem velký kamarád, nejenže totiž od šéfa Marvelu dostal šanci natočit svůj režijní debut jako… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno