Reklama

Reklama

Iron Man 2

  • USA Iron Man 2
Trailer 1

Tony Stark, majitel velké zbrojařské firmy a vynálezce speciálního obleku Iron Mana, odmítá snahy vlády o vydání své technologie pro potřeby armády a tvrdí, že nepřátelé státu jsou ve vývoji o mnoho let pozadu. K jeho velkému překvapení se na závodech v Monze objeví podivný muž, který ve velmi podobném obleku vyvolá nejdříve autonehodu závodních formulí a následně napadne Starka. Útočníkem je Ivan Vanko, zneuznaný potomek ruského vědce, který kdysi pomáhal Tonyho otci založit Stark Technologies. Z vězení ho unese Tonyho konkurent Hammer, který chce, aby mu tajně vyrobil obleky Iron Mana. Jenže Vanko začne pracovat na takzvaných drondech - válečných robotech. Pro sebe si vyrobí svůj vlastní oblek Iron Mana a na výstavě technologických válečných novinek pomocí svého tajného softwaru a robotů napadne diváky a Tonyho... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 555)

verbal 

všechny recenze uživatele

Měkký Bobo, starýho Měkkýho Boba syn, tohle konverzační melodrama utáhl jen svým charmem. U dvouhodinového akčního filmu by jeden logicky předpokládal nějakou tu akci. A čeho se dočká? Podivného bezpohlavního jiskření s asexuální zrůdou paní Paltrowovou, homopošťuchování s panem Čidlem, plýtvání obstarožním Wrestlerem a pár minut lisování těžkých kovů. Naštěstí je dnes výkupní cena železa na vrcholu romského blahobytu, takže když australští elektrikáři ještě přihodí pár drobných za předražený videoklip, chlapci snad naškrábou aspoň na náklady a nízkorozpočtový seriál Avengers! ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Favreau prý zase příliš spoléhá na dialogové přestřelky a akci nechává jen jako příjemný doplněk - a to tentokrát nevychází. Nevěřte. Vše funguje tak, jak má, jen s tou změnou, že druhý Iron Man je monumentálnější, rozpracovanější a má větší problémy. Ovšem to by nebyl Downey Jr. aby si s nimi neporadil a ještě přitom nevypil pár litrů whisky.. Taková scéna oslavy má v jeho podání opravdu náboj a následná "menší" přátelská roztržka to jen podtrhuje. Prostě Stark válcuje všechny jak na bitevním poli (i když tentokrát má trochu větší problémy a to i přesto, že se zase konalo pár velmi pěkných upgradeů), tak i v rozhovorech, ve kterých jeho sarkasmus, nadhled a charisma likviduje jakýkoliv odpor z mé strany. Na technické stránce jsou peníze, které byly spotřebovány, jasně vidět a souboje mají opravdu říz i velkolepé momenty, přičemž kamera je perfektní, a střih nenutí člověka zvracet ani dostávat epileptické záchvat. Když v souboji herců vynecháme samotného Iron Mana, je tu stále skvělý Rockwell a jeho slizký Hammer, Don Cheadle skoro překonává Howarda, Paltrow je prostě zlatíčko, vláda je vláda (:) a Furyho ani není potřeba komentovat. Rozhodně jsem taky rád, že v tomto dílu se již naplno rozjela verbovací operace SHIELDU a tak se on a i jeho krásná a nebezpečná agentka BW stávají částí Iron Manovy reality, ať se mu to líbí (rozhodně ne) nebo ne (ano). No, abych Starkovi nekřivdil, to, že se v jeho zorném predátorském poli objevila nová roštěnka, se mu asi líbit bude. To, že šance, že s ní něco bude mít, je minimální, mu ale nebudeme prozrazovat. Mohlo by ho to zdrtit více, než to SPOILER jeho ne zcela funkční světýlko v hrudi SPOILER. Mně se to ale líbí rozhodně se vším všudy, a akční scéna s ní je nejlepší z celého filmu, její kostým pak tvrdě útočí na doposud neohroženě se chovající Iron Manův. Abych se ale moc neztratil v Scarlett, musím ještě vzpomenout na Whiplashe, kterého hraje Mickey "Wrestler" Rourke. Je správně pošahaný, ale žel něco mu přece jen chybělo, nějaký více osobní přístup - takhle sem mu nemohl fandit a tím pádem se mi jeví záporácká účast jako dost slabá i v porovnání s jedničkou - tam na mně Bridges působil mnohem lépe. nebojte, nezapomněl jsem na Hammera, ale jemu fandit nemůžu, i přes to, jak dobře ho Rockwell zahrál. Ten jeho typ rozmazlených milionářských fracků na postu záporáků nemám rád. Takže jediné, co ocenuji, je velice působivý vzhled Whiplasha a velmi zajimavé zbraně. Ostatní je spíše bída a zmar, od zmíněných sympatií až po jeho celkové vykreslení a jeho chování se, které je značně neuvěřitelné a pitomé. Ale kupodivu tito osobní záporáci nejsou nejdůležitější složkou filmu, a proto to až tak velká chyba není. Hlavní je vývoj Starkova charakteru, boj s jeho vnitřními "záporáky" (originálně démony) a řešení různých problémů s jeho pohledu + neodolatelné chování a hlášky. V tomhle Favreau nezabloudil a na třetí díl se těším docela dost. Ale na Avengers taky :) ()

Reklama

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Iron Man 2 je pouhým předobrazem dalšího pokračování a snaha o akční pecku jako v prvním dílu Iron Mana, hodně kazí ukecanost a nesrovnalosti v příběhu. U mě film celkem vyzvedla hudba asi stejně jako v jedničce, AC/DC se prostě do Iron Mana hodí. Akce i triků bylo dost, stejně tak i robotů, jen mě trošku zklamal Stark vyvíjející nedokončenou technologii od které jsem čekal prostě něco lepšího, než jen Double Ultimate Laser Sword na jedno použití a myslím si že tvůrci mohly tohoto potenciálu využít víc. Celkově je Iron Man 2 menším zklamáním, které doufám diváka pouze mělo připravit na pokračování a více rozvinout příběh, z velké většiny se v IR M2 opakují ty nejlepší věci z jedničky, jen jsou trošku okořeněny, aby to divákům nebylo líto a přidáno trošku vtipu, . . . herecké i hudební stránce není co vytknout, jen by mohli vypustit do kin i Anglickou verzi s titulky. Spoiler U filmu jsem se rozhodně nenudil a akce bylo dost, jen jsem čekal na konci monstrózní bitku mezi Starkem a Whiplashem, u které Stark předvede nové vymoženosti jak obleku tak vylepšeného pohonu, ale toho jsem se nedočkal a i když scéna, kdy dva Iron Mani kosí hordu robotů v Japonské zahradě jako APU Tanky likvidovali Sentinely v Matrixu neměla chybu, tak si Iron Man 2 vysloužil Slabší 4 *. Výborná Popcornová zábava. 70 % ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Vše při starém. Dokud je Downey sám sebou (a nebo Starkem, chcete-li) je to většinou zábavné, jakmile nasadí hledí a dojde řada také na jinou než slovní akci, tak začíná nuda, rutina a... jedna nuda navrch. Příště by to chtělo podstatně více podobně "tokavých" komediálních scén v duchu té ve Starkově bývalé ředitelské kanceláři a mnohem méně akce. Nebo režiséra, který ji umí. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Více Tonyho, více humoru, více odlehčenosti. Méně akce, méně smyslu, méně Iron Mana? Možná. A možná je to i dobře, nejspíš bych zkousnul koukat na to samé, ale proč, když to jde i jinak? A ono to opravdu jde. Dříve jsem si to nemyslel, po x-tém shlédnutí už jsem k tomu ale přistoupil jinak, uvědomil si, kudy se film vydává, přijal to a zkrátka se bavil. Víc jsem ani nechtěl, takže ano - mise splněna - nezbývá než počkat, co na to Iron Man 3. ()

Galerie (155)

Zajímavosti (173)

  • Severoamerické tržby dosáhly 312,4 milionu amerických dolarů, celosvětové pak činily 623,9 mil. (NIRO)
  • V Tonyho (Robert Downey Jr.) sídle si můžeme všimnout bronzové sochy. Jedná se o dílo švýcarského sochaře Alberta Giacomettiho "Kráčející muž", považované za jednu z nejvýznamnějších prací výtvarného umění 20. století. V únoru 2010 se originál této sochy prodal za tehdy rekordní částku 65 milionů liber (téměř dvě miliardy korun). (Kubaaa97)

Související novinky

Spectacular Music of Hollywood

Spectacular Music of Hollywood

07.12.2023

Zahajovací koncert třetího ročníku Composers Summit Prague představí světové skladatele filmové hudby na jednom pódiu, kde osobně oddirigují svá nejznámější díla. Mezi významné osobnosti patří… (více)

Liga spravedlnosti 2 jen tak nebude

Liga spravedlnosti 2 jen tak nebude

20.11.2017

U filmových sérií platí jednoduchá matematika - pokud je další díl úspěšnější než ten předchozí, jede se dál, pokud ne, místo pokračování se dá chvíli pauza a potom ideálně reboot. Letos takhle… (více)

Olivia Munn u X-Menů

Olivia Munn u X-Menů

15.04.2015

V Iron Manovi 2 se mihly hned dvě herečky, které čeká superhrdinská budoucnost u konkurence. Nejdřív se studiu 20th Century Fox zalíbila Kate Mara, která poslala Tonyho Starka na slyšení do… (více)

Reklama

Reklama