Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Steven Grant, bojácný prodavač v obchodě s muzejními suvenýry, trpí výpadky paměti, náměsíčností a vzpomínkami na jiný, cizí život. Steven postupem času zjistí, že trpí mnohočetnou poruchou osobnosti a že sdílí tělo s ostříleným žoldákem Marcem Spectorem. A jak Stevena / Marka pronásleduje stále více nepřátel, musí se vypořádat nejen se svou rozpolcenou osobností, ale i vyřešit smrtonosnou záhadu staroegyptských božstev. (Disney+)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (236)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál mě vážně MOC bavil. Jekyll-hydeovská hororová atmosféra se velmi přirozeně mísí s dobrodružstvím spíš ve stylu Mumie než Indyho, ale zároveň je to pořád Marvel, takže nechybí ani humor (leckdy příjemně černý) a akce (nápaditá díky něčemu, co neprozradím). Závěrečné dva díly a úplný konec pak udělaly z Moon Knighta víc než jen další komiksovou podívanou a z hlavní postavy jednu z nejzajímavějších postav MCU, kterou páni a dámy doufám ještě zužitkují. Kdyby ne, byla by to opravdu škoda. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„NĚKDY JE TŘEBA CHLADIVÉ SVĚTLO SMRTI, ABYCHOM PROHLÍDLI REALITU…“   Seriál plný egyptský mytologie (která se postupně okouká) a psychický fantasmagorie (která je dramatická a patří spíš do psychodramatu než do Marvelovky). Moc mě to nechytlo. Respektive – pohádka ano, ale to ostatní…     /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Komiksy, který dělaj Doug Moench a Don Perlin nečtu. 2.) Amemait, Khonshu, Tveret. A hned pak jsem JÁ!  ///  Thx za titule „Vojtěch Kostiha“.                  PŘÍBĚH  ***  HUMOR  ne  AKCE  **  NAPĚTÍ  * ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

Sladce netradiční seriál s vtahující premisou, který dokáže stát velmi pevně i mimo mateřské základy olbřímího Marvel univerza. Duo režisérů Jeremyho Slatera a Douga Moencha zkrátka stvořilo dynamickou a po akční stránce opravdu velkorysou podívanou, v níž Oscar Isaac a jeho další osobnosti absolutně kralují. Ve finále Vám tedy ani nebude moc vadit občasné velmi špatné digitální triky či lehce natahovaná stopáž jednotlivých epizod. Pokud tedy hledáte odlehčenou seriálovou komiksovou jízdu s příchutí egyptské mytologie, vězte, že jste ji právě našli. Skvělá práce! (Disney+) „Embrace the chaos.” ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Moon Knight je zase něco nového s naprosto dechberoucím Isaacem v hlavních rolích a jedním z vůbec nejlepších hereckých výkonů v rámci MCU. Dá se říct, že seriál má dvě strany. Na jedné je již zmíněný Oscar, zajímavé lokality, dobré nápady (Marc se Stevenem a jejich spolužití, Alpy, zrození Stevena), prostě to, za co bych hned napálil 5. Jenže druhá strana je horší - nevyužitý potenciál, egyptští bohové téměř o ničem a k ničemu, záporák (byť Ethan udělal vše co šlo) je slabý a přitom overfed, akční scény jsou z velké části složeny z desítek střihů a celkově jich ani moc není, místy je nuda. Takže přestože jsem se většinu času dobře bavil, jen málokdy jsem byl naprosto spokojen a po kvalitnou výborných a tempo zvyšujících dvou předposledních dílech mě (odbyté?) finále vrátilo zpět do reality. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

V ďalšej sérii čakám hlavne rozvinutie Khonshuovho príbehu a charakteru, ten sviniar má obrovský potenciál, veľmi sa mi ako postava páčil. Rozkročený chirurgicky rovným dielom medzi hlavného záporáka a hlavného klaďasa, v tom nemá obdoby! Dúfam že to nevyšumí do prázdna, dúfam, že o ňom to chce byť (čo nijako neuberá na dôležitosti postáv, stvárnených skvelým Oscarom Isaacom ;)). (komiks nepoznám, ale dúfam, že u nás nejaký kánonický a najlepšie z kategórie "dark" čoskoro vyjde) ()

Galerie (153)

Zajímavosti (142)

  • Steven (Oscar Isaac) správně upozorní Donnu (Lucy Thackeray) na chybu v Enneadě čili Devateru, tedy na staroegyptský mytologicko-teologický koncept plurál plurálů, že sestává z devíti bohů a nikoliv ze sedmi. V egyptštině plurál vyjadřoval počet tří a jeho znásobení proto představuje nejúplnější počet a dokonalou úplnost. Součástí tohoto Devatera jsou bohové – Atum, Tefnut, Šu, Nút, Geb, Usir, Set, Eset a Nebthet (někdy se k nim připojovali ještě bůh Re v podobě Re-Atum, Hor, Anup a synové Horovi). Nicméně na plakátu se objevuje i bohyně Hathor, která se v Devateru neobjevuje, ale je propojena s Chonsuem, jenž byl jejím partnerem. (Kubaaa97)
  • Scény z alpského prostředí se natáčely ve Slovinsku. (Kubaaa97)
  • Devatero se poprvé objevilo v sešitu „Marvel Tales #96“ z března 1950. (Kubaaa97)

Související novinky

Daredevil nabírá nové tvůrce

Daredevil nabírá nové tvůrce

29.10.2023

Nedávno vyšla zpráva, že Marvel kompletně překopává svoji televizní strategii a uchýlí se nyní k tradičnímu formátu pilotů, showrunnerů a tzv. writer’s room (menších skupinek scenáristů, kteří mají… (více)

Daredevila čeká reset, změní se toho ale víc

Daredevila čeká reset, změní se toho ale víc

12.10.2023

The Hollywood Reporter včera přišel s obřím exkluzivním pohledem na současný stav televizní produkce studia Marvel, a pakliže máte jen trochu rádi komiksová dobrodružství okolo Iron Mana a spol.,… (více)

Tajná invaze má pomalý start

Tajná invaze má pomalý start

30.06.2023

Minulý týden si na streamovací službě Disney+ odbyl premiéru nový marvelovský seriál Tajná invaze. V ní se navrátivší se Nick Fury s tváří Samuela L. Jacksona snaží konfrontovat tajnou skupinu… (více)

Marvel oznámil Multiverse ságu

Marvel oznámil Multiverse ságu

24.07.2022

7. listopadu 2025, tohle datum si zapište do kalendáře, než se ještě třikrát změní, protože v tento den vstoupí do kin závěrečný snímek nejen šesté fáze MCU, ale taky čerstvě oznámené (a už nějakou… (více)

Reklama

Reklama