Reklama

Reklama

Falcon a Winter Soldier

(seriál)
  • USA The Falcon and the Winter Soldier (více)
Trailer 1

VOD (1)

Epizody(6)

Po událostech Avengers: Endgame se Sam Wilson (Anthony Mackie) spojí s Buckym Barnesem (Sebastian Stan) pro mezinárodní dobrodružství, které otestuje jejich schopnosti a trpělivost. (Cever)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (259)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Falcon je za mě jedna z těch nudnějších postav avengerů, a to hlavě tím, že je tak "sterilní", moc toho neumí a víceméně je to člověk bez schopností. A v podobném duchu se nese celá tahle 6ti dílná série, kde se jenom mluví a nebo mlátí, ale nic víc z toho nevyleze a jak jsme v Marvelu zvyklí na nějaké to scifi, příšery, skřety a podobně, tak tady se nedočkáme ničeho. Dokonce i záporáci jsou tak strašně nudní, vlastně se ani sami neumějí rozhodnout, jestli jsou to záporáci nebo spíše "dobráci", jdou úplně mimo diváka a koukat se na pobíhající teenagery, kteří chtějí zrebelizovat společnost, není úplně to, co z Avengers univerza člověk očekává. Akce je dost, nicméně nestrhne ani neurazí - takový zlatý průměr, což je na tuto sérii opět málo. Finále bylo pak neuspokojující, žádné velkolepé zakončení se nekonalo a zase se spíše povídalo. Když tohle člověk vynechá, tak (narozdíl od WandaVision) o nic podstatného nepřijde a může jít dále. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Vždy tak čudne zazerá?“ – Zvykneš si.“ Áno, Captain America bol spočiatku neskutočne naivný a neznesiteľný patriot. O tom z historického hľadiska nemožno pochybovať. Ostatne, má to už v prezývke. Postupne sa ale vyvinul. Zmenil sa. Smer, akým sa vybrali tvorcovia tohto seriálu, vôbec nie je zlý. Naopak, dokonca je najlepší. Špionážny, neprehľadný a komplikovaný vojenský svet, kde je politická situácia nesmierne krehká, spoza každého druhého rohu vykúka pološialený extrémista (ktorý si samozrejme vždy nájde dostatok dôvodov pre odpálenie bomby uprostred námestia plného nevinných ľudí), zradca sa môže vykľuť z vášho najsilnejšieho spojenca a naopak nejeden raz nájdete priateľa vo svojom úhlavnom sokovi. Politicky nestabilný svet praje zrade a nečakaným zvratom, kde panuje neistota, pričom aj činy uznávaných superhrdinov, ak sa na ne zahľadíte z iného uhla, môžu zrazu šokujúco pôsobiť ako činy absolútneho násilia, z ktorých sa obete (alebo potomkovia obetí) spamätávajú celé životy. K tomu si pripočítajte manipuláciu verejnosti, či už prostredníctvom médií alebo inak a máte zamiesené na niečo, čo vo svete Captaina Americu perfektne funguje. Seriál je v tomto super. Bohužiaľ, scenáre nie sú žiadny zázrak, cameá na mňa pôsobili samoúčelne a akcia bola slušná (triky tiež), ale na nejaký enormný zázrak by som to nevidel (napriek tomu, že sa tvorcovia v akcii zjavne inšpirovali jednou z najlepších filmových marveloviek, druhým Captainom, ale nakoniec nevydalo). Mackie a Stan medzi sebou síce nemajú až takú dynamickú chémiu, ako zrejme všetci (vrátane ich, tvorcov a fanúšikov) čakali. Každý si ide to svoje a príliš nevníma, že má vedľa seba kolegu. Prekvapivo to ale nijako zvlášť nevadí a ich spoločné scény sú napriek tomu celkom zábavné. A hoci scenáre fakt nie sú žiadna pecka (ale vcelku sa mi pozdávala pehavá záporáčka, ktorej motiváciám sa dalo veriť), príjemne drzo búrali očakávania fanúšikov. Viď. počet kandidátov na Captaina alebo nečakaný spôsob, akým bolo narábané so Zemom (ktorého si mimochodom sympaťák Daniel Brühl dosť podstatným spôsobom užíva) od ktorého každý čakal, že automaticky zasadne na post záporáka a nakoniec to s ním bolo inak. Avšak nestačí to a po dobrom rozjazde to (napriek nízkemu počtu epizód a napriek ich rozumnej minutáži okolo 45 – 57 minút) stratilo drajv. Predposledná časť bola vyložene o hubu. A nakoniec som bol rád, že to skončilo. ()

Reklama

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V těch pěti hodinách jsem dostala všechno, co jsem si přála, ale bohužel i to, čeho jsem se bála. Dostala jsem skvělou zábavu, akci. Navíc dobře natočené, tady se nebáli otevřít peněženku. Problém je v tom, že je tvůrcům ale úplně jedno, že ne každý se na tohle podívá :( protože ne každý může. A to čeho jsem se bála? Že se zase dozvím něco, co mě totálně rozbije, a kdo ví, kdy dostanu odpověď...a že ne nebude čas jít hlouběji do postav. ()

RelaxMan 

všechny recenze uživatele

Jsem docela velký fanoušek Marvelovek, ale opět přišlo zklamání. Možná ještě větší než u Wandy. Pokud jde o akci, tak ta byla místy dobrá, ale u zbytku jsem se občas nudil. I hlavní záporačka byla nezajímavá. Co mě, ale namíchlo a to se stává u seriálu a filmů z poslední doby pravidlem, je to lezení do zadku černochům. Nemám vůbec problém s hercem Anthonym MacKiem, stejně jako jsem neměl problém s Chadwickem Bosemanem v roli Black Panthera, ale tohle vnucování jejich černošství, to je do očí bijicí. To, jak jim hrozně běloši ubližují, jak jsou pro ně méněcenný, to je fakt, už trapný. Vůbec bych se nedivil, kdyby na konci seriálu byla socha zmetka Floyda, před kterou by běloši povinně poklekli. Tahle frustrace Afroameričanů by v seriálech a filmech tohoto typu neměla vůbec být ukazována. Tohle totiž naše rasy nespojuje, ale spíš naopak rozděluje a to je škoda. Teď se těším na Lokiho, ale, už začínám mít menší obavy. Snad mě mile překvapí. ()

Sammya 

všechny recenze uživatele

Jsem rozpolcená, protože jsem chtěla, aby mě to bavilo, a hlavní dva herci jsou skvělí, jsem ráda, že jejich postavy konečně dostaly nějakou hloubku, a jejich špičkování, spolu ještě s Baronem Zemo, nemělo chybu. Akorát v podstatě nevím, o čem to bylo, protože co se týče děje, tak mě to vůbec nebavilo. Zaujalo mě akorát, že tam byl očividný záporák, pak nový Captain America byl vlastně v podstatě villain, a pak se ukázal ještě celkový, skutečný padouch, který se vlastně neukázal. A taky mě bavilo sledovat záběry z Prahy. Příběhově to ale bylo slabé. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (108)

  • Sam (Anthony Mackie), který v této epizodě vystupuje jako Conrad Mack (Smiling Tiger), se v komiksech poprvé objevil v sešitu „New Warriors #19“ a nějaký čas byl aktivní ve zločineckém podsvětí Madripooru. (Kubaaa97)
  • Tato epizoda představuje Samovu (Anthony Mackie) sestru Sarah (Adepero Oduye) a synovce Casse (Chase River McGhee) a A.J.e (Aaron Haynes). V komiksech měl kromě Sarah také bratra Gideona. Děti Sarah byly Jody a nejmenovaná dcera. Gideon a jeho žena měli syna Jima, který byl podpůrnou postavou v komiksech Hulka. Ve filmu Neuvěřitelný Hulk (2018) se objevila postava Jima Wilsona (P.J. Kerr), ale není dosud známo, zda tato postava nějak souvisí se Samem. (Kubaaa97)

Související novinky

Tajná invaze má pomalý start

Tajná invaze má pomalý start

30.06.2023

Minulý týden si na streamovací službě Disney+ odbyl premiéru nový marvelovský seriál Tajná invaze. V ní se navrátivší se Nick Fury s tváří Samuela L. Jacksona snaží konfrontovat tajnou skupinu… (více)

Čtvrtý Captain America našel režiséra

Čtvrtý Captain America našel režiséra

09.07.2022

Před dvěma dny vstoupilo do kin po celém světě nejnovětší akční dobrodružství od studia Marvel pod názvem Thor: Láska jako hrom režiséra Taiky Waititiho a zatímco nový snímek o hrdinovi z Asgardu… (více)

WandaVision je nejstahovanějším seriálem roku

WandaVision je nejstahovanějším seriálem roku

29.12.2021

Letošní žebříček nejstahovanějších seriálů roku ovládlo studio Marvel spolu se studiem Disney. Pirátství samozřejmě není nic chvályhodného a prvenství v tomhle směru vlastně není až zase taková výhra… (více)

Kleopatra mění režisérku

Kleopatra mění režisérku

07.12.2021

Režisérka Patty Jenkins (Wonder Woman, Zrůda) v krátkém časovém horizontu opouští již druhý velký projekt. Po zprávě, že se filmařka vzdala svého Star Wars projektu Rogue Squadron tak přichází… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno