Reklama

Reklama

Strážci Galaxie: Sváteční speciál

(TV film)
  • USA The Guardians of the Galaxy: Holiday Special (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Strážci galaxie se vydávají na planetu Zemi, aby pro Petera Quilla sehnali dokonalý vánoční dárek. (Disney+)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (274)

honajz2 

všechny recenze uživatele

VÁNOČNÍ TRIO 1/3 - Ačkoli jsem si říkal, že tenhle rok si žádný maraton vánočních filmů nedám, nakonec se mi jich stejně pár nastřádalo a tak jsem si aspoň tři z nich, ty od pohledu nejzajímavější, vybral. A výsledek byl, jak jsem se tak trochu obával, ne zrovna povedený. Na jednu stranu to na mě působilo, jako by Gunnovi Marvel dost přistřihl křidélka a výrazně mu do toho kecal, aby to nebylo až moc svérázné a parodické (jak už to Gunn umí) a hlavně díky tomu výsledek bohužel zapadá do toho, co Marvel točí normálně. Jenže na druhou stranu se tam pár povedených scének najde, Strážci Galaxie dorazili skoro všichni a celé to přeci jenom je vánoční speciál, takže bych od toho asi neměl očekávat rovnou kvalitu předchozích filmů a ani kvalitu trojky, která už příští rok vyjde. Takže tomu jsem aspoň částečně schopný odpustit pár kýčovitých a sladkobolných momentů, i ten dost umírněný humor. Ale i tak to na tři hvězdy vidím jen tak tak, tohle prostě není Gunn tak jak ho mám rád. Slabé 3* ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Úsmevné, ale zbytočné. Taká vianočná reklama na Marvel. Nič dôležité neobsahuje no pripomenie sa že tu stále je. Únos Kevina Bacona rozťahaný na 45 minút, okorenený vianočnou atmosférou a dvoma hudobnými výstupmi čo mi sem vôbec nepasovali. Beriem to ako dlhšiu potitulkovu scénu k Strážcom Galaxie. Keby to beriem inak asi by hodnotenie bolo horšie. Takto som sa aspoň zabavil a nenašiel nič čo by ma vyslovene rušilo. Keď ale chcete od Marvelu expereriment ktorý je krátky a dá sa tiež brať ako špeciál, skúste radšej toto. ()

Reklama

UhLee 

všechny recenze uživatele

Marvel Vánoční speciál - (8/10). Je mi docela líto všech těch zarytých Marvel fanoušků, kteří musí všechno hned okamžitě vidět v den vydání. Já jsem taky velkým fanouškem tohoto velkého komiksového kolosu, ale čekání se vyplatilo. Těšně před Vánoci tato kravinka funguje famózně. James Gunn je prostě muž na správném místě a upřímně moc nechápu ten hate, který se kolem něj točí. Chápu, že v DC dělá nepopulární rozhodnutí, ale občas je třeba dělat těžká a bolestná rozhodnutí, aby se později přetavily v rozkvět celé značky. Vánoční atmosféra z tohoto speciálu jenom sálá a hlavně z toho jde cítil láska. To je o Vánocích extra důležité - cítit lásku kolem sebe. Nic víc člověk nepotřebuje. Líbilo se mi, že to používalo odkazy a vtipy napříč všemi díly Strážců Galaxie. Kevin Bacon je ve své podstatě hrozně jednoduchý nápad, ale skrývá se v něj obrovské gesto. Posunutí Mantis na popředí bylo výborné rozhodnutí. Fanouškům přirostla mnohem víc k srdci a ve třetím díle na ni bude mnohem více lidí napojeno. Nejlepší scénou celého speciálu volím pěvecké vystoupení, které si mě okamžitě získalo a ideálně mě to naladilo ke sledování. Je to přece jenom jeden obrovský paradox. Marvel speciály (Vánoční a Halloween) se mi líbily daleko více než většina filmů čtvrté fáze, které měly větší rozpočet a viděl jsem je v kině. Díky Bohu za Spider - Mana a tyto jednohubky. ()

alchac 

všechny recenze uživatele

Takový menší melouch obvyklého Strážcogalaktického ansámblu bez fefrmincky (a patrně z tohoto důvodu s poněkud povadlým hlavním hrdinou), který na jednu stranu postrádá obvyklou vtipně Dělovou údernost, nicméně nikterak neurazí a Drax s Pítrovou ségrou mě dokonce několikrát téměř rozesmáli, takže s přihlédnutím ke snesitelné stopáži za tři. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Pre ľudí ktorým na Vianociach a Marvel záleží pecka, pre mnohých ďalších trapas. Ako sa píše vo viacerých komentároch mohlo to byť určite kratšie, podstatná je však myšlienka príbehu. Keď naše zhruba 8 ročné ja nechápalo že prečo u starých rodičoch sú pod stromčekom iba prázdne škatuľky s darčekmi už tretí rok po sebe a naše ja očakávalo čo tam nájde zároveň nechápalo že pre nich je zmyslom Vianoc to že sme s nimi dlhšie ako inokedy. Svojim spôsobom autori do bodky vystihli podstatu Vianoc, dospelý ľudia by aspoň raz zatúžili aby ich pocit z tohto sviatku bol rovnaký aký majú deti a nie taký, že čo komu zase kúpim, zase budú plné obchody, kurwa kedy už budú salónky v akcii...A super faktom je aj to, že zarytý liberáli a odporcovia kresťanskej viery sa tiež potešia, keď na tento sviatok nájdu pod stromom (dúfam že umelým) nový Apple 13. Vtedy netreba pičovať na prázdne kostoly a náboženských fanatikov, kurňa nový mobil, tablet či notebook je dobrý aj vtedy :-D ()

Zajímavosti (34)

  • Na začátku speciálu zní skladba „Fairytale of New York“ od skupiny The Pogues. Její text je metaforou vztahu Petera (Chris Pratt) a Yondy (Michael Rooker). (Kubaaa97)

Související novinky

Gunn začíná čistku DC filmů

Gunn začíná čistku DC filmů

08.12.2022

James Gunn a producent Peter Safran byli nedávno vybráni jako noví šéfové rebrandovaného DC Studios pod studiem Warner Bros. Discovery a jeho ředitelem Davidem Zaslavem. Gunn, který před pár dny… (více)

Reklama

Reklama